Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

το εργατικο κεντρο για το προσυνεδριο της ΠΙΝ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ                              Αργοστόλι 27 Νοέμβρη 2017
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ


Να εμποδίσουμε εδώ και τώρα τα αντιλαϊκά σχέδια περιφέρειας- κυβέρνησης

Κανείς να μην πιστέψει τις σειρήνες της «Δίκαιης Ανάπτυξης»

Η ανάπτυξή τους μόνο δεινά φέρνει στο λαό


Το Δ.Σ. του ΕΚΚΙ εκφράζει την αγανάκτησή του απέναντι στα φθηνά κόλπα εξάπάτησης του λαού των νησιών μας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ , με ακραιφνή συνέταιρο – σύμμαχο την «αριστερή» περιφέρεια.

Την ίδια στιγμή που στήνουν φιέστες και πανηγύρια για την “έξοδο από τα Μνημόνια και την κρίση” φέρνουν τον κρατικό προϋπολογισμό του 2018 που προβλέπει, από τη μία, το πολυποίκιλο μπούκωμα των μονοπωλιακών ομίλων με «ζεστό» χρήμα και διάφορα προνόμια και, από την άλλη, την κατακρεούργηση του εργατικού - λαϊκού εισοδήματος, με κλιμάκωση της φοροληστείας και των περικοπών παντός είδους.

Νομίζουν άραγε ότι με αναπτυξιακά συνέδρια κομμένα και ραμμένα στα μέτρα και τις επιδιώξεις  του κεφαλαίου , στο Ιόνιο ,  μας χρυσώνουν το χάπι της σκληρής εκμετάλλευσης που βιώνουμε οι εργαζόμενοι σε όλους τους κλάδους;

Το κάλεσμα άραγε της περιφέρειας για συμμετοχή όλων των φορέων δήθεν για το  καλό του τόπου αποτελεί το απαύγασμα της «συμμετοχικής δημοκρατίας» όπως αναφέρει ο κ. περιφερειάρχης  , δηλαδή κεφάλαιο και εργαζόμενοι θα ανταλλάξουν δημοκρατικά τις απόψεις τους στο τραπέζι  του «κοινωνικού διαλόγου»;

Είναι γνωστό σ ’αυτό το τραπέζι ποιοι θα τρωγοπίνουν και ποιοι θα είναι το κυρίως πιάτο. Τόσο «δημοκρατικό» θα είναι το αναπτυξιακό συνέδριο σας που επιδιώκετε να το ξεπλύνετε στην κολυμπήθρα της λαϊκής συναίνεσης!

Στα βρώμικα σχέδια σας την απάντηση θα τη δώσουν οι εργαζόμενοι και όσοι πλήττονται από τη βαρβαρότητα του κεφαλαίου που υπηρετείτε τόσο ως κυβέρνηση όσο και ως περιφερειακή αρχή.

ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ
ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ ΤΑΞΙΚΗ

Αναλυτικά για τις θεματικές ενότητες του συνεδρίου όπως έχουν οριστεί:
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ – ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ- ΥΠΟΔΟΜΕΣ –ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑ-«ΓΑΛΑΖΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» : Τι κέρδισαν άραγε οι εργαζόμενοι στον τουρισμό από την αύξηση των αφίξεων :εντατικοποίηση ,απληρωσιά, μαύρη εργασία ,προβλήματα υγείας και αναμονή για το πετσοκομμένο ταμείο ανεργίας .Στις μεταφορές,ίδια ωφελήθηκαν οι εφοπλιστές  με τους ναυτεργάτες που μάτωσαν στις μπουκαπόρτες και ακόμα τους χρωστάνε; Τις υποδομές τις είδαμε : σχολεία στα κοντέινερ δρόμοι διαλυμένοι από σεισμούς και πλημμύρες και ουδεμία μέριμνα για έργα αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής προστασίας Την νησιωτικότητα την έχουν ζήσει στο πετσί τους οι Θιακοί με τα τερτίπια των εφοπλιστών.

  • ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ-ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ: Αυτόν τον τομέα και αν τον έχετε τσακίσει από κοινού με την Ε.Ε. που με όχημα την ΚΑΠ έχετε ξεκληρίσει τη μικρομεσαία αγροτιά και την ίδια ώρα ενισχύετε τους μεγαλοχωραφάδες των εξαγώγιμων προϊόντων εισάγοντας ταυτόχρονα αμφιβόλου ποιότητας αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα και πουλώντας τα χρυσάφι στο λαό.

  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ – ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΑ ΜΕΣΑ- ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Η πολιτική και της σημερινής κυβέρνησης συνεχίζει να τσακίζει τους μικρούς ΕΒΕ και πριμοδοτεί με κάθε τρόπο τις πολυεθνικές και τις μεγάλες αλυσίδες σμπαραλιάζοντας κάθε εργασιακό δικαίωμα παγιώνοντας τις ελαστικές σχέσεις εργασίας καταργώντας την κυριακάτικη αργία και με την υπογραφή της περιφερειακής αρχής  . Είναι η ίδια πολιτική που βγάζει στο σφυρί μικρές επιχειρήσεις και λαϊκά νοικοκυριά την ίδια  ώρα που χαρίζει υπέρογκα χρέη του μεγάλου κεφαλαίου .

  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ –ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ-ΧΡΗΣΕΙΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ: Σ ‘αυτόν τον τομέα έχετε διαπρέψει και σαν περιφέρεια αλλά και ως κυβέρνηση. Οι πυρκαγιές και τα συμφέροντα που κρύβονται από πίσω , το χωροταξικό της Παλικής   , τα  ανεξέλεγκτα επιδοτούμενα αιολικά πάρκα είναι λίγα από τα παραδείγματα που μπορούμε να αναφέρουμε. Όσο για τη δημόσια περιουσία το ξεπούλημα στη FRAPORT των αεροδρομίων , και παρά την υποκριτική ανησυχία της περιφερειακής αρχής , αρκεί από μόνο του για να καταλάβουν οι εργαζόμενοι ποιους εξυπηρετείτε .

  • ΠΑΙΔΕΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ : Εδώ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα : το κεφάλαιο απαιτεί νέους εργαζόμενους ευέλικτους και υποταγμένους στο σκοπό της ανάπτυξης του κεφαλαίου με την έρευνα και την καινοτομία να περιορίζονται στα αντικείμενα που έχουν τη μεγαλύτερη κερδοφορία για το κεφάλαιο.

  • ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΕΙΣ :  Άλλος ένας τομέας που έχετε διαπρέψει .Φτάνει να αναφέρουμε την κατάσταση στην υγεία στο νομό μας όπου η υποστελέχωση στις δομές υγείας της Κεφαλονιας και της Ιθάκης καθιστούν την κατάσταση επικίνδυνη για το λαό ενώ σε καμιά περίπτωση δεν υφίσταται πρόνοια και πρόληψη και μένουν μόνοι και εξαπατημένοι οι εργαζόμενοι στην υγεία να βγάλουν το φίδι από την τρύπα.         




Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους απ’ όλη αυτή τη φιέστα που στήνεται στις πλάτες μας. Καλούμε τα σωματεία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα κάθε έναν ξεχωριστά που αγανακτά με αυτήν την κοροϊδία να μη μένει μόνος σ’ αυτήν την ολομέτωπη επίθεσης κυβέρνησης κεφαλαίου.


ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ ΦΙΕΣΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 4.30 ΜΜ  ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γ. ΓΑΒΡΙΛΗΣ   Γ. ΒΑΛΕΝΤΗΣ       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου