Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ Φ.Ι.Κ.Ο.


παρισης
Τον τελευταίο καιρό όλοι εμείς οι κάτοικοι του Ληξουρίου και της Επαρχίας Πάλης, έχουμε γίνει αποδέκτες εντέχνως διοχετευομένων ψιθύρων, χαρακτηρισμού του Τμήματος Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων ως «μη βιώσιμου» και, ως εκ τούτου, επικείμενης συγχωνεύσεως με το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Κέρκυρα.
Η προσφορά του Τμήματος Τεχνολογίας Ήχου & Μουσικών Οργάνων στην ανάπτυξη της περιοχής είναι σημαντική και είναι άμεσα συνυφασμένο με τα στρατηγικά πλεονεκτήματα του νησιού και ιδιαίτερα του Ληξουρίου και της Επαρχίας Πάλης. Το Τμήμα
σχετίζεται με το μεγάλο κεφάλαιο της κεφαλλονίτικης πολιτισμικής κληρονομιάς, το οποίο και θεραπεύει με τη δημιουργία του Ιόνιου Μουσικού Αρχείου, την οργάνωση διαλέξεων για τους Μαθητές των Φιλαρμονικών του νησιού, την ανάδειξη της φυσικής κληρονομιάς μέσα από δράσεις Οπτικοακουστικής Οικολογίας, την οργάνωση σχετικών ημερίδων και συνεδρίων κλπ. Πέρα από το πλήρως οργανωμένο Studio ηχογραφήσεων το οποίο διαθέτει, αναπτύσσει το πρώτο στην Ελλάδα Επιστημονικό εργαστήριο Σχεδιασμού, Κατασκευής και Συντήρησης Μουσικών Οργάνων καθώς και Εργαστήριο Ακουστικών Μελετών.
Είναι απαράδεκτη η οποιαδήποτε ενδεχόμενη αξιολόγηση από την αρμόδια επιτροπή με οικονομοτεχνικά κριτήρια, καθόσον, εκτός του ότι μετατρέπει τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας σε επιχειρήσεις, καταστρατηγώντας το μετά από αγώνες συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της δωρεάν παιδείας, είναι ασύμβατη και με το γεγονός ότι το Τμήμα Τεχνολογίας Ήχου & Μουσικών Οργάνων στεγάζεται στα ιδιόκτητα κτίρια της πρώην Β.Ε.Σ. Θα αποτελεί επίσης «έγκλημα εκ προμελέτης» για την σημερινή κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και του Υπουργού Παιδείας, να αποφασίσει ενδεχομένως την κατάργηση ή την συγχώνευση του τμήματος Τεχνολογίας Ήχου & Μουσικών Οργάνων, υπό το πρίσμα της έλλειψης προσωπικού ΔΕΠ, όταν οι ίδιοι οι κυβερώντες, ενσυνείδητα, ουδέποτε το συμπλήρωσαν με το προβλεπόμενο προσωπικό. Δηλώνουμε την συμπαράστασή μας στον αγώνα του Επιστημονικού και Διοικητικού προσωπικού, όλων των εργαζομένων και φυσικά των φοιτητών για την διατήρηση και ανάπτυξη του τμήματος Τεχνολογίας Ήχου & Μουσικών Οργάνων.
Ζητάμε από τον Υπουργό Παιδείας, να μην λάβει υπόψιν του την οποιαδήποτε έκθεση-πόρισμα στην κατεύθυνση της κατάργησης ή συγχώνευσης, ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος που διαχρονικά από ιδρύσεώς του, με τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό που διαθέτει, παρέχει υψηλού επιπέδου κατάρτιση. Καλεί την Βουλευτή των Νησιών μας, που αποτελεί και υψηλόβαθμο στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος, να μην επιτρέψει το νέο έγκλημα κατά της παιδείας και να αντισταθεί σε κάθε προσπάθεια κατάργησης ή συγχώνευσης του τμήματος Τεχνολογίας Ήχου & Μουσικών Οργάνων, συντελώντας στην υποβάθμιση της πνευματικής, πολιτισμικής και οικονομικής ζωής των σεισμόπληκτων Ληξουρίου και Επαρχίας Πάλης και γενικότερα της Κεφαλονιάς.
Καλούμε και τον εκ Κεφαλληνίας προερχόμενο περιφερειάρχη να τιμήσει την απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου να δώσει στο ΤΕΙ την ονομασία του αειμνήστου Υπουργού Γεράσιμου Αρσένη, ο οποίος, σε ότι αφορά την περιοχή μας, αξιοποίησε κατά τον καλύτερο τρόπο τις εγκαταστάσεις τις πρώην Β.Ε.Σ. λειτούργησε το τμήμα Τεχνολογίας Ήχου & Μουσικών Οργάνων. Καλούμε τον Δήμαρχο και το Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, οι οποίοι «εκώφευσαν» στην προχθεσινή πρόταση (20ή Συνεδρίαση της 25-11-20170) της παρατάξεώς μας για έκτακτη συζήτηση του θέματος, να το πράξουν άμεσα, ώστε να σταλεί και ανάλογο ψήφισμα-απόφαση στον κ. Υπουργό Παιδείας.
Από το Γραφείο Τύπου των Φ.Ι.Κ.Ο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου