Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

Ο ΣΚΟΠΟΣ ΑΓΙΑΖΕΙ ΤΑ ΜΕΣΑ

γράφει ο Γιωργος Μηλιαρεσης

Ο ΣΚΟΠΟΣ ΑΓΙΑΖΕΙ ΤΑ ΜΕΣΑ
Δυστυχώς και η αριστερή κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες απ το 1963, αρνήθηκε να ολοκληρώσει την απαλλοτρίωση για τη βελτίωση του δρόμου στα Τζαννάτα.  Χειρότερα ακόμη, είναι η εκλογή που διάλεξαν (εκτός της απαλλοτρίωσης) και η έλλειψη δημοκρατικής διαδικασίας να την επιβάλλουν.  Η εκλογή κατασκευής τοίχου στην εξωτερική μεριά της στροφής καλύπτει μέρος μόνο της στροφής και είναι δαπανηρή 'χωρίς να ικανοποιεί  κανένα απ τα τρία απαραίτητα στοιχεία, ασφάλεια, διευκόλυνση της κυκλοφορία και κόστος.  Αν θέλουμε να αγνοήσουμε την απαλλοτρίωση γιατί δεν κατασκευάζεται ο προτεινόμενος δρόμος (170 μ.) ο οποίος μεγιστοποιεί ασφάλεια, κυκλοφοριακή κίνηση και οικονομικά οφέλη.  Ακόμη αυτός ο δρόμος δεν θα ήταν για το χθές και σήμερα αλλά για  τα επόμενα 100 ή και περισσότερα χρόνια.  Γιατί ο κ. Περιφερειάρχης  δεν ήλθε στο Πόρο, Ξώμερο να αναγγείλει τα καλά μαντάτα για τη καλή λύση τον προβλήματος;  Όχι, η συνέλευσης έγινε στο Αργοστόλι κλειστή, μόνο για ανθρώπους μεροληπτικά διαλεγμένους να παίξουν το μέρος τους σ’αυτήν την εικονική συνέλευση.

Η υποτιθεμένη δημοκρατική συνέλευση έμοιαζε περισσότερο με τα παλαιά στρατοδικεία.  Οι άρχοντες της περιφέρειας είχαν την έδρα, θεατές, μερικοί κάτοικοι απ το Ξώμερο μεροληπτικά διαλεγμένοι απ το κ. Αντιδήμαρχο της περιοχής/Νέας Δημοκρατίας.  Ναι, ο κ. Αντιδήμαρχος σκοπίμως ή εν αγνοία του παρασύρθηκε και «χρησιμοποιήθηκε» απ τη περιφέρεια, και αποδέχεται την προ- αποφασισμένη εκλογή της περιφέρειας εις βάρος του Ξώμερου και όλων των περαστικών.  Μάρτυρες εναντίον αυτής της εκλογής/απόφασης ήταν τα 60 αναγνωρισμένα τροχαία ατυχήματα.  Δυστυχώς όπως και στα στρατοδικεία οι μάρτυρες δεν έχουν φωνή.   Το έργο που ετοιμάζει ο Αντιπεριφερειάρχη είναι παρόμοιο με το γιγαντιαίο έργο που πραγματοποιήθηκε στο δρόμο στα Τζανετάτα!  Και τα δυο φανταστικά έργα προκαλούν το ερώτημα ή το γνωστό «Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα».  Δυστυχώς και εδώ δεν γνωρίζουμε ποιός είναι ο σκοπός του Αντιπερείαρχη.
Φυσικά γνωρίζουμε ότι πολλά χρήματα θα δαπανηθούν χωρίς να καλύψουν τις οδικές ανάγκες.  Οι ιδιοκτήτες του ΚΤΕΛ και οι έμποροι με τις νταλίκες πρέπει να πρωτοστατούν στόν αγώνα για τη βελτίωση του «ΚΑΡΟΔΡΟΜΟΥ».  Ακόμη, όλοι οι άνθρωποι συμπεριλαμβανομένων των αιρετών, των Δημοσίων υπαλλήλων και κυρίως των μηχανικών δεν επιτρέπεται να θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή και την ακεραιότητα συνανθρώπων των!!!

Γιώργος Μηλιαρέσης

Δηπλ/μηχανικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου