Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

25Η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 25Η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ

Η 25η Νοέμβρη κάθε έτους τιμάται παγκοσμίως ως η ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, ενός επικίνδυνου φαινομένου, που ενισχύει τις διακρίσεις σε βάρος των γυναικών.
«Η βία κατά των γυναικών δεν κάνει διαχωρισμό συνόρων, πολιτισμού ή πλούτου. Όσο συνεχίζεται, δεν μπορούμε να ισχυριζόμαστε ότι κάνουμε ουσιαστική πρόοδο προς την ισότητα, την ανάπτυξη και την ειρήνη»

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Κεφαλλονιάς,  εντάσσεται στο  δίκτυο της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φυλών  με 40 Συμβουλευτικά Κέντρα , 21 Ξενώνες Φιλοξενίας και την 24ωρη τηλεφωνική γραμμή SOS15900. Στα  τέσσερα χρόνια λειτουργίας του έχει δεχτεί 140  γυναίκες που αναζητούν ψυχοκοινωνική στήριξη, νομική συμβουλευτική αλλά και εργασιακή συμβουλευτική, ώστε να επανενταχθούν με αξιοπρέπεια στην αγορά εργασίας και στον κοινωνικό ιστό. Επίσης έχει υλοποιήσει δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης  προς την τοπική κοινωνία και προωθεί τη συνεχή διεύρυνση  ενός  δικτύου συνεργασίας  με άλλους φορείς και υπηρεσίες του νησιού.
Το Συμβουλευτικό Κέντρο απευθύνεται σε γυναίκες που έχουν υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας (λεκτική - ψυχολογική, σωματική, σεξουαλική, οικονομική) στο οικογενειακό, στο επαγγελματικό ή ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον αλλά και σε γυναίκες που υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις (μετανάστριες, αιτούσες άσυλο, γυναίκες με αναπηρία, μονογονείς κ.α) και γενικότερα σε όλες τις γυναίκες που έχουν στερηθεί ή έχουν καταπατηθεί τα ατομικά τους δικαιώματα λόγω φύλου.

Με το μήνυμα «δεν είσαι η μόνη – δεν είσαι μόνη» απευθύνουμε και πάλι το κάλεσμα σε κάθε γυναίκα θύμα ή εν δυνάμει θύμα βίας  να σπάσει  τη σιωπή της και να ζητήσει βοήθεια, λαμβάνοντας δωρεάν την στήριξη των εξειδικευμένων υπηρεσιών μας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου