Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Ατμόσφαιρα εκλογών για το πρώτο τρίμηνο του 2011


Ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωνε την Κυριακή 14 Νοεμβρίου, τη βραδιά του δεύτερου γύρου των Περιφερειακών εκλογών ότι:  «Οι πολίτες έδειξαν το δρόμο. Ζήτησαν τη συνέχιση της πορείας μας, της πορείας της χώρας, και απαίτησαν την πολιτική και κοινωνική σταθερότητα. Αναγκαία σταθερότητα, για να στεφθεί αυτή η προσπάθεια με επιτυχία. Απέρριψαν τις σειρήνες της αποσταθεροποίησης.Σήμερα, έχουμε πλέον μπροστά μας μια καθαρή τριετία.
Μια τριετία δουλειάς και δημιουργίας, για να σώσουμε και να αλλάξουμε οριστικά την Ελλάδα».
Στην πραγματικότητα όμως τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Ο Πρωθυπουργός σκέφτεται πολύ σοβαρά και πιεζόμενος από τις εξελίξεις να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές την Άνοιξη. Στο πρωθυπουργικό γραφείο υπάρχουν πολλές τέτοιες εισηγήσεις που δείχνουν ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.
Τα σενάρια τροφοδοτούνται από την ανεξέλεγκτη κατάσταση της οικονομίας και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από την συναίνεση που ζητάει – αλλά δεν παίρνει – ο Πρωθυπουργός από τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας.
Πολυνομοσχέδιο, εργασιακά, Μνημόνιο 3 συνθέτουν ένα κοκτέιλ αρνητικών εξελίξεων και ουδείς μπορεί να προβλέψει με ασφάλεια το πώς θα αντιδράσει η κυβέρνηση σε ένα συσσωρευμένο κλίμα αντίδρασης που ελλοχεύει στην κοινωνία. Οι πληροφορίες από τα επιτελεία των κομμάτων πιστοποιούν ότι ο μηχανισμός τους βρίσκεται σε συνεχή εγρήγορση προκειμένου να προλάβουν τις εξελίξεις.
Αποκλειστικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχει ξεκινήσει η εύρεση υποψηφίων βουλευτών και μάλιστα σε πολύ μεγάλο βαθμό τα ψηφοδέλτια θα χαρακτηρίζονται από ευρεία ανανέωση.
Σε κάθε περίπτωση το κλίμα συναίνεσης, οι δημοσκοπήσεις αλλά και η κρίσιμη πορεία της οικονομίας θα καθορίσουν τις πολιτικές εξελίξεις το επόμενο διάστημα. Σίγουρα πάντως η φράση του πρωθυπουργού της βραδιά των εκλογών του επαναληπτικού γύρου για «Καθαρή τριετία» δεν φαίνεται να επιβεβαιώνεται. ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ  ΑΠΟ   24ΩΡΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου