Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

“ΑΓΚΑΛΙΑ” ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Ο Μ. ΦΟΡΤΕΣ;

ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ 

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα Ανεξάρτητος
ΚΑΙ  ΑΝΤΙΓΑΦΗ  ΑΠΟ  ΠΟΛΙΤΙΚΑ   ΜΕΖΕΔΑΚΙΑ
Γράφει ο Μπ. Παπαδόπουλος
Ένα σενάριο, το οποίο θα ισχυροποιήσει την παρουσία της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης στα πράγματα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, φαίνεται να εξυφαίνεται το τελευταίο διάστημα.

Ο νέος Περιφερειάρχης Σπύρος Σπύρου, στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει και στελέχη εκτός συνδυασμού του, στην συγκρότηση της νέας διοίκησης της αιρετής Περιφέρειας.
Όπως είναι γνωστό, ήδη με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα, έχουμε τέσσερις Αντιπεριφερειάρχες, έναν για κάθε Νομό, με τον Σωτήρη Κουρή να έχει εκλεγεί Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης.
Μένει να οριστούν πλέον άλλοι τρεις Αντιπεριφερειάρχες και αν συνδυάσουμε αυτά που είπε ο κ. Σπύρου, είναι σφόδρα πιθανό, να δούμε να ορίζεται ως Αντιπεριφερειάρχης, ο εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο του Γ. Καλούδη περιφερειακός σύμβουλος, Μάκης Φόρτες.
Δύο είναι οι κυριότεροι λόγοι που δυναμώνουν την πιο πάνω πιθανότητα:
1. Η μεγάλη εμπειρία και γνώση του Μάκη Φόρτε πάνω στα αυτοδιοικητικά πράγματα και
2. Η πιστή αντιμνημονιακή λογική πάνω στην οποία κινήθηκε καθόλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ο τ. Δήμαρχος Αργοστολίου.

Εκείνο βέβαια που πρωτίστως πρέπει να ξεκαθαριστεί λόγω “Καλλικράτη” με τις ερμηνευτικές εγκυκλίους που αναμένονται από το Υπουργείο Εσωτερικών, είναι αν τελικά θα μπορεί ο Περιφερειάρχης να ορίσει Αντιπεριφερειάρχες από άλλους συνδυασμούς. Ενώ αυτό “απαγορεύεται” στο Δήμο, στην Περιφέρεια είναι μάλλον ανοικτό.
Πάντως σε κάθε περίπτωση ένα είναι βέβαιο: Ακόμη και αν ο Μ. Φόρτες δεν οριστεί σε θέση Αντιπεριφερειάρχη, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα χρησιμοποιηθεί ως επικεφαλής σε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου της Περιφέρειας.
Δύο είναι τα βασικά συμπεράσματα, αν τελικά δούμε τον τ. Δήμαρχο Αργοστολίου να παίρνει θέση Αντιπεριφερειάρχη:
Πρώτον, η “φωνή” των νησιών μας στην Περιφέρεια θα δυναμώσει πολύ περισσότερο, αφού θα διαθέτουμε δύο Αντιπεριφερειάρχες (Σ. Κουρή και Μ. Φόρτε), που και οι δύο είναι ικανότατοι σε θέματα αυτοδιοίκησης, και
Δεύτερον ότι ο νέος Περιφερειάρχης Σ. Σπύρου δεν βλέπει την Περιφέρεια ως “λάφυρο” αλλά δείχνει να επιζητεί την συναίνεση και την συνενόηση με όλους τους πολιτικούς χώρους στα πλαίσια της ειλικρινούς συνεργασίας, κάτι που ασφαλώς μπορεί να καταγραφεί μόνο στα θετικά του και ταυτόχρονα δείχνει ότι θέλει μία αληθινή Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και όχι “Περιφέρεια Κερκύρας” όπως κάποιοι βιάζονται να τον κατηγορήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου