Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Θα μπει λουκέτο στη Διαδημοτική



Κώστας Ζαπάντης: «Λογική σκότους ο Πρόεδρος της Διαδημοτικής σήμερα θα καταθέσω μήνυση», Γιώργος Σιμάτος: «Αν δεν πληρώσουν οι Δήμοι θα βάλω λουκέτο στην επιχείρηση», Νόπη Αλεξανδροπούλου: «Πληρώσαμε την Πέμπτη 2/12»
Εντείνεται το πρόβλημα των σκουπιδιών στους Δήμους του νησιού μας. Από την Τετάρτη 1/12 έχει σταματήσει η αποκομιδή στον Δήμο Ελειού Πρόννων και στη Λειβαθώ. Κάνεις δεν κάνει πίσω. Η Διαδημοτική φωνάζει πως δεν έχει λεφτά να πληρώσει τα έξοδά της και οι Δήμοι πως δεν έχουν να πληρώσουν τη Διαδημοτική. Αν σταματήσουν να μαζεύονται τα σκουπίδια θα γίνουν εστία μόλυνσης για τις περιοχές. Φανταστείτε το νησί μας έτσι και ενόψει Χριστουγέννων. Δεν ξέρουμε ποιος φταίει και ποιος όχι, δεν ξέρουμε πως θα λυθεί και αν θα λυθεί. Το μόνο που είναι σίγουρο πως οι πολίτες που έχουν πληρώσει  τις υποχρεώσεις τους με τα δημοτικά τέλη, θα πληρώσουν  και την «νύφη» ζώντας ανάμεσα σε σωρούς σκουπιδιών. Η εφημερίδα μας προσπάθησε να επικοινωνήσει  με τον Δήμαρχο Λειβαθούς, Θεόφιλο Μιχαλάτο, αλλά δεν κατέστη δυνατόν, καθώς βρίσκεται στην Ιταλία για υποχρεώσεις του Επιμελητηρίου. Επικοινωνήσαμε με τη Δήμαρχο Παλλικής, Νόπη Αλεξανδροπούλου Χαριτάτου, η οποία μας δήλωσε ότι ο Δήμος πλήρωσε χθες Πέμπτη 2/12.
Ο Δήμαρχος Ελειού-Πρόννων, Κώστας Ζαπάντης
Ο Δήμαρχος Ελειού Πρόννων, Κώστας Ζαπάντης, δήλωσε τα εξής στην «Κ»: «Σήμερα το πρωί θα καταθέσω μήνυση στην Εισαγγελέα, γιατί αρνείται η Διαδημοτική να μας στείλει τα έγγραφα που επανειλημμένως έχουμε ζητήσει. Είναι μια κατάσταση που θεωρούμαστε ότι χρωστάμε, δεν είμαστε διατεθειμένοι να πληρώσουμε αυτά που δεν έχουν συμφωνηθεί με νόμιμες διαδικασίες. Εμείς σαν Δήμος έχουμε εισπράξει 331.000 ευρώ από τα δημοτικά τέλη, έχουμε πληρώσει στη Διαδημοτική 185.000 ευρώ και 222.000 ευρώ σε μισθοδοσίες και ασφαλιστικές εισφορές. Στο σύνολο έχουμε δώσει 407.000 ευρώ για την καθαριότητα, δηλαδή 76.000 ευρώ παραπάνω από ότι εισπράξαμε. Εμείς έχουμε ξεκινήσει από τον Ιούλιο του 2010 να ζητάμε τον πίνακα των συμβάσεων (έξοδα κ.τ.λ.) από την Διαδημοτική, αλλά δεν έχουν απαντήσει ακόμη. Τις 30 Ιουλίου στείλαμε ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ζητώντας όλα τα απαραίτητα έγγραφα. Πρέπει να γίνει πραγματικός έλεγχος σε αυτήν την επιχείρηση. Από το 2007 διαρκώς ενοχλούμε για στοιχεία ενημέρωσης. Ο σύμβουλός μας παραιτήθηκε από το καλοκαίρι του 2010 γιατί δεν μπορούσε να λειτουργήσει σε μια εταιρία που καλύπτεται από πέπλο σκότους. Ο Δήμος μας είναι σε τιμωρία, γιατί είμαστε οι μοναδικοί που διαφώνησαν στο να γίνει η Διαδημοτική Ανώνυμη Εταιρία. Εμείς θέλουμε να γίνει Δημοτική Υπηρεσία. Πρέπει να σταματήσει αυτό το… μαγαζί. Έχω έρθει σε επαφή με τον κ. Σιμάτο, ο οποίος έχει μια λογική σκότους, δεν μιλώ».
Ο Πρόεδρος της Διαδημοτικής, Γιώργος Σιμάτος
Ο Πρόεδρος της Διαδημοτικής Γιώργος Σιμάτος δήλωσε στην εφημερίδα μας: «Το χρέος των Δήμων μέχρι και τον Νοέμβριο του 2010 είναι 1.224.353,45 ευρώ και αυτό είναι το χρέος ενός χρόνου και κάτι. Οι Δήμοι από όταν μάθανε πως θα γίνει ένα Δήμος η Κεφαλονιά σταμάτησαν να πληρώνουν όλοι. Από τον Απρίλη και μετά κάθε μήνα εγγράφως ενημερώνουμε τους Δήμους για τα χρέη τους με όλες τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Διαδημοτικής. Αλλά τις ενοχλήσεις μας τις πετάγανε στα σκουπίδια. Από την Τετάρτη 1/12 έχουμε σταματήσει να παίρνουμε τα σκουπίδια από τον Δήμο Λειβαθούς και Ελειού Πρόννων. Αν μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου δεν πληρώσει ο Δήμος Παλλικής το 1/3 του ποσού που έχουμε συμφωνήσει θα σταματήσουμε και στον Δήμο Παλλικής και έπεται συνέχεια. Οι υπόλοιπο Δήμοι, αν έχουν κάποιο ποσό χρέους, αν έχουν 5-10 χιλιάδες δεν θα κόψουμε την αποκομιδή, μόνο στους Δήμους με χρέη 4-5 μηνών. Εάν οι νόμιμες διαδικασίες δεν έχουν γίνει για τον κ. Ζαπάντη υπάρχουν και άλλοι δρόμοι. Άλλα, ο κ. Ζαπάντης μετά του εκπροσώπου του δεν ερχόταν στα συμβούλια έλεγε πως δεν ενημερωνόταν, αλλά εγώ τον ενημέρωνα. Αυτά που λέει είναι εφέ του κόσμου. Αυτά τα λεφτά που ζητάμε εμείς τα έχουν εισπράξει από τους δημότες μας. Οι Δήμοι τα εισπράττουν, αλλά αυτό που μας αναλογεί σαν Διαδημοτική δεν μας τα δίνουν. Εγώ μέχρι 31/12 που θα βρίσκομαι εδώ όχι μόνο θα σταματήσω τα σκουπίδια, αλλά θα βάλω και λουκέτο. Πως θα πληρώσουμε εμείς πετρέλαια κι όλα μας τα έξοδα;»
Τι θα γίνει με τον νέο Δήμο θα αλλάξει το καθεστώς της εταιρίας;
«Δεν το ξέρω, μπορεί να γίνει δημοτική επιχείρηση, μπορεί να γίνει ανώνυμη εταιρία, τώρα είναι ιδιωτικού δίκαιου. Με το νέο χρόνο θα ξεκαθαρίσει αυτό το ζήτημα.
Τα χρέη των Δήμων
Σύμφωνα με τα στοιχεία που μας έδωσε ο Πρόεδρος της Διαδημοτικής Γιώργος Σιμάτος τα χρέη των Δήμων προς την Διαδημοτική είναι τα εξής:
Δήμος Αργοστολίου: 235.028,06 ευρώ
Δήμος Παλλικής: 263.622,06
Δήμος Ελειού Πρόννων: 242.684,58
Δήμος Λειβαθούς: 303.440,85
Δήμος Σάμης: 83.751,71
Δήμος Πυλαρέων: 45.134,16
Δήμος Ερίσσου: 35.618,65
Κοινότητα Ομαλών: 15.0733,36
Σύνολο 1.224.353,33
Ρεπορτάζ Γιώτα Σιούτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου