Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ





Γράφει ο Μπ. Παπαδόπουλος

Ένας ακόμη “Καλλικράτης”, αυτή τη φορά στο χώρο της εκπαίδευσης, βρίσκεται προ των πυλών. Με επιστολή της προς όλους τους δημάρχους της χώρας η υφυπουργός Παιδείας Ε. Χριστοφυλλοπούλου τους ενημερώνει για την πρόθεση του υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει σε συγχωνεύσεις Σχολείων και ζητά τη γνώμη τους για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο κιόλας, θα υπάρξουν συγχωνεύσεις σε Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης κάτι που αναμένεται να πυροδοτήσει μεγάλες αντιδράσεις από δημάρχους, γονείς και εκπαιδευτικούς.
Κάποιοι δήμαρχοι φαίνεται να υποστηρίζουν ότι οι συγχωνεύσεις Σχολείων θα έχουν ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα απ'΄αυτό που θέλει η κυβέρνηση και τονίζουν ότι σε αρκετές περιπτώσεις είναι πιθανό να χρειαστεί να ιδρυθούν νέες σχολικές μονάδες για να καλυφθούν οι ανάγκες.
Τους δημάρχους προβληματίζει επίσης το κόστος όλης αυτής της ιστορίας, καθώς ταυτόχρονα είναι επιφορτισμένοι, ως Δήμοι, και με την κάλυψη του κόστους μεταφοράς των μαθητών στα νέα Σχολεία που θα προκύψουν με τις συγχωνεύσεις.
Αντιδρούν όμως και οι εκπαιδευτικοί που υποστηρίζουν ότι το σχέδιο αυτό “Καλλικράτης” για την εκπαίδευση έχει μόνο ένα στόχο, την εξοικονόμηση πόρων από τη μείωση των σχολικών μονάδων.
Τέλος, αντιδρούν και οι γονείς με τους μαθητές, διότι υποστηρίζουν ότι με τις συγχωνεύσεις θα αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα, ενώ θα αναγκάζονται να μετακινούνται σε άλλα Σχολεία διανύοντας μεγαλύτερες αποστάσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οποίες δημοσιεύονται και στον αθηναϊκό Τύπο, ήδη σε Θεσσαλονίκη, Τρίκαλα, Ήπειρο, Πελοπόννησο και Κρήτη, έχουν ήδη γίνει οι πρώτες συγχωνεύσεις Σχολείων και έπεται συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου