Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Η ΚΑΣΤΟΡΙΑ ,,,ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟ!

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ στο ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ (Πολιτιστικό Κέντρο):μερικές εικόνες από την 1η ενότητα εκθεσιακών χώρων του (1100-550 π.Χ), την 2η ενότητα (Το Βασίλειο της Ορεστίδος, 550-359 π.Χ.), μια μοναδική φαλαγγιτική ασπίδα του παιονικού πεζικού από την 3η ενότητα, όταν η Ορεστίς αποτέλεσε τμήμα του Μακεδονικού Βασιλείου, και την 4η ενότητα από την υποταγή των Ορεστών στους Ρωμαίους το 200 π.Χ. μέχρι την ίδρυση της Διοκλητιανούπολης περί το 300 μ.Χ. ναι, και αυτά κι άλλα πολλά ... θα δείτε στη Γιορτή της Πανσελήνου της Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013 σε αυτό το Μουσείο, κι όποτε άλλοτε επισκεφθείτε την Καστοριά, τους αρχαιολογικούς χώρους (μην ξεχνάτε τους γνωστούς νεολιθικούς οικισμούς λιμναίο Δισπηλιό και την αγροτική Αυγή), τα Μουσεία της, τις πολλές πολλές βυζαντινές εκκλησιές και τα μοναστήρια της, και τη Σπηλιά του Δράκου ... και ... και ...!
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ στο Άργος Ορεστικό
1η ενότητα εκθεσιακού χώρου, σύνολα ευρημάτων της περιόδου 1100 - 550 π.Χ.: ορειχάλκινα κοσμήματα και τελετουργικά αντικείμενα, αιχμές δοράτων, κεραμικά σκεύη και αναπαραστάσεις ανδρικής, γυναικείας και παιδικής ταφής (φωτός και κείμενα του συναδέλφου αρχαιολόγου Χ. Τσούγγαρη από το φυλλάδιο του ΥΠ.ΠΟ.Α. για το Αρχαιολογικό Μουσείο Άργους Ορεστικού).






ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ στο Άργος Ορεστικό (στο Πολιτιστικό Κέντρο)
Από τη 2η ενότητα των εκθεσιακών χώρων: Το Βασίλειο της Ορεστίδος, 550 - 359 π.χ.: εκτός από ένα αρχαϊκό αγαλματίδιο συμποσιαστή περιλαμνάνει πρώιμα ενεπίγραφα μνημεία, μαρμάρινη σφίγγα και τμήμα επιτύμβιας στήλης, καθώς και κτερίσματα από τάφους των κλασικών χρόνων (φωτός και κείμενα του συναδέλφου αρχαιολόγου Χ. Τσούγγαρη από το φυλλάδιο του ΥΠ.ΠΟ.Α. για το Αρχαιολογικό Μουσείο Άργους Ορεστικού).
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ στο Άργος Ορεστικό (στο Πολιτιστικό Κέντρο)
3η ενότητα εκθεσιακών χώρων: από το 359 ως το 200 π.Χ., όταν η Ορεστίδα αποτέλεσε τμήμα του Βασιλείου της Μακεδονίας και οι Ορεστοί εντάχθηκαν στη μακεδονική φάλαγγα. Σε αυτή την ενότητα εκτίθενται αιχμή σάρισας και μία μοναδική φαλαγγιτική ασπίδα του παιονικού πεζικού (φωτο) καθώς και ενεπίγραφα μνημεία (φωτός και κείμενα του συναδέλφου αρχαιολόγου Χ. Τσούγγαρη από το φυλλάδιο του ΥΠ.ΠΟ.Α. για το Αρχαιολογικό Μουσείο Άργους Ορεστικού).
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ στο Άργος Ορεστικό (στο Πολιτιστικό Κέντρο)
από την 4η ενότητα των εκθεσιακών χώρων, στην οποία παρουσιάζονται αρχαιότητες που χρονολογούνται από την υποταγή των Ορεστών στους Πωμαίους, το 200 π.Χ., μέχρι την ίδρυση τησ Διοκλητιανούπολης, κοντά στο 300 μ.Χ.(φωτός και κείμενα του συναδέλφου αρχαιολόγου Χ. Τσούγγαρη από το φυλλάδιο του ΥΠ.ΠΟ.Α. για το Αρχαιολογικό Μουσείο Άργους Ορεστικού).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου