Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

ΚΤΕΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ: νέα δεδομένα για τον έλεγχο αυτοκινήτων


AΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ    KEFALONIAPRESS

 
 Κωνσταντίνος & Γεράσιμος Δρακάτος Ο.Ε.
Εθνική Οδός Αργοστολίου - Σάμης 2º χλμ
Τ.Κ.  28100   -     Ραζάτα
Τηλ. 26710-20100
Φαξ  26710-20094
www.ikteo.net
http://www.epoli.gr/content/data/multimedia/images/KTEO-400x307-75_71.jpg                                  Δελτίο Τύπου

Aξιότιμοι Κύριοι,

Η παρούσα επιστολή σκοπό έχει να σας ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις όσων αφορά τον Τεχνικό Έλεγχο Οχημάτων οι οποίες είναι ραγδαίες και άμεσα εφαρμόσιμες.

Την Κυριακή 12/11/2013 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα συνάντηση του Συλλόγου Ιδιοκτητών ΚΤΕΟ από όλη την Ελληνική Επικράτεια στην οποία παρευρέθηκε και ο Υφυπουργός Υποδομών κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Από την συζήτηση και μεταξύ των όλων όσων ειπώθηκαν αξίζει να ενημερωθεί ο κόσμος για αυτά που πρόκειται να έχουν άμεση εφαρμογή και επίδραση σε κάθε ιδιοκτήτη οχήματος.


Δημιουργείται λοιπόν ένα σύστημα πέραν από καταγραφής, ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗΣ στοιχείων οχημάτων τα οποία πλέον θα έχουν ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ. Πρόκειται δηλαδή αρχικά να αξιοποιηθεί το online μηχανογραφικό σύστημα, που είναι συνδεδεμένο με το υπουργείο Μεταφορών και αποστέλλουν καθημερινά τα στοιχεία των ελέγχων τα 160 ιδιωτικά KTEO και τα 5 δημόσια. Κατόπιν θα διενεργείται ηλεκτρονική διασταύρωση των βάσεων δεδομένων του υπουργείου Οικονομικών επί των στοιχείων κυκλοφορούντων οχημάτων (Τέλη Κυκλοφορίας) και των βάσεων δεδομένων του υπουργείου Μεταφορών, με αποτέλεσμα να βρίσκονται άμεσα οι παραβάτες των KTEO, τα οχήματα που βρίσκονται σε ακινησία αλλά και τα οχήματα που ελέγχθηκαν σε δημόσια KTEO τα τελευταία δύο χρόνια αλλά τα στοιχεία των ελέγχων δεν έχουν αποσταλεί στο υπουργείο Μεταφορών. Ο μηχανισμός δε είναι σε τέτοιο βαθμό αυτοματοποιημένος, που θα αποστέλλει, βάση  των αποτελεσμάτων της διασταύρωσης, κλίσεις ταχυδρομικώς στους ιδιοκτήτες ανέλεγκτων οχημάτων. Το πρόστιμο θα είναι αυτό που ισχύει και τώρα, ήτοι 400€, το οποίο πέφτει στο 1/8, ήτοι 50€ αν πληρωθεί σε 10 ημέρες επιδεικνύοντας φυσικά ισχύον Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου.

Από την 1η Ιανουαρίου θα αρχίσουν να αποστέλλονται τα ενημερωτικά σημειώματα καθώς 2,5 εκατομμύρια I.X. και φορτηγά έως 3,5 τόνους αλλά και 750.000 μοτοσικλέτες απέχουν από τον τεχνικό έλεγχο, δημιουργώντας τεράστιες απώλειες στα κρατικά έσοδα, ενώ από την άλλη πλευρά δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα και για την οδικήασφάλεια.

Το ΙΚΤΕΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ επιθυμεί να ενημερώσει τον κόσμο εγκαίρως προς αποφυγήν άσκοπων προστίμων κατά την διενέργεια εκπροθέσμων Τεχνικών Ελέγχων οι οποίοι μπορεί να συνοδεύονται και με ποινές περί παραβίασης του Κ.Ο.Κ (κλίσεις ανέλεγκτων οχημάτων απόΚΤΕΟ).

 
 
Με Εκτίμηση

Για το ΙΚΤΕΟ Κεφαλονιάς & Ιθάκης

Κωνσταντίνος Δρακάτος
Τεχνικός Διευθυντής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου