και μια ματιά στο καλοκαιρινό μενου
FOTIS FAMILY ΣΤΟ
ΚΑΙ ΑΠΟ ΒΑΣΙΛΗ ΛΟΡΕΤΖΑΤΟ
ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΒΑΝΙ
1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
1 κούπα αλεύρι
1 κούπα ζάχαρη
½ κτγ μπέικιν
½ κτγ σόδα μαγειρική
3 αυγά
1 γιαούρτι στραγγιστό
½ κτγ μαστίχα τριμμένη (δεν αναφέρεται στη συνταγή) προαιρετικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
3 κούπες ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
2 ½ κούπες νερό
Χυμό από μισό λεμόνι
Φλούδα λεμονιού
ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα, στους 180ο C.
Ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί (εκτός από το γιαούρτι) σ' ένα βαθύ μπολ και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε έτσι ώστε να ενωθούν όλα τα υλικά.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι 20x25 και τη βουτυρώνουμε καλά.
Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε για 30΄.
Εν τω μεταξύ, δεν αράζουμε, αλλά ξεκινάμε και ετοιμάζουμε τα υλικά για το σιρόπι.
Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη το νερό το χυμό λεμονιού και τη φλούδα και το βράζουμε για 5 λεπτά υπολογίζοντας το χρόνο, μετά την έναρξη του βρασμού.
Μόλις βγει το ρεβανί από το φούρνο το περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι χρησιμοποιώντας μια μικρή κουτάλα και αφήνουμε να τραβήξει, να τραβήξει, να τραβήξει....
Μόλις κρίνουμε ότι δεν αντέχουμε άλλο να περιμένουμε, κόβουμε και σερβίρουμε!!!
Πηγή: oinomagirion
ΩΩΩ ρε Παναγία μου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈΓΚΛΗΜΑ, έγκλημα κάνεις ορέ Γιώργη!
Τι μας σέρβιρες ορέ?
Έδεκει που είχα την ησυχία μου άρχισα να πεινάω…
Θεϊκές γεύσεις! Γεύσεις Αινήσιες!
Δε μπορεί ορέ σου κάρφωσε η Ήρα τσι συνταγές και
τα κόλπα του Αινήσιου.
Και πετυχημένες φωτό!
Μόλις είδα το χταπόδι έψαχνα το ψαροντούφεκο!
Άμα ήσουνα μάγειρας τσου μνηστήρες, με όλα τούτα
θα σε παντρευότανε η Πηνελόπη από το πρώτο μήνα,
και ας μην ήσουνα άνακτας.
Ωραίο μαγαζί έχεις φίλε, μπράβο!
Δε μπορώ συνεχίζω, εκείνες τσι συνθέσεις εδεπά
μπροστά μου τσι έχω, και είμαι και μεζεκλής από κούνια…
Έγκλημααααα!
Να και οι λουκουμάδες να και τα ραβανιά του Λορεντζάτου,
αφήστε ορέ και τίποτις για αύριο, μέρα του Δία είναι…
Χα χα χα χα χα χα χα χα χα.