Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Λίγα λόγια με πολύ νόημα από τους “Κεφαλονίτες Καραβολάτρες”

20 Νοεμβρίου, 2013 6:51 μμ  ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ  ΑΠΟ ΤΟ  http://www.kefaloniatoday.com/arthra-apopsis/liga-logia-poli-noima-apo-tous-kefalonites-karavolatres-86770.html

Κεφαλλονίτες Καραβολάτρες
Κεφαλλονίτες Καραβολάτρες
Kefalonites Karabolatres
Σχεδόν ένας χρόνος πέρασε από την τελευταία μας επαφή ως ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΕΣ ΚΑΡΑΒΟΛΑΤΡΕΣ.Μέσα στον χρόνο αυτόν διεξήχθησαν αρκετές αλλαγές στη χώρα μας, δυστυχώς οι περισσότερες προς το χειρότερο. Συνέπεια αυτών είναι τα κατεβασμένα κεφάλια στο δρόμο, οι χιλιάδες διαδηλωτές στις πλατείες, οι απογοητευμένοι ναυτικοί στη Ραφήνα, στον Πειραιά και σε άλλα λιμάνια.
Τι συμβαίνει όμως πραγματικά; Η αλήθεια είναι ότι από τότε που η εξουσία των κρατών πέρασε στις τράπεζες, η ανθρωπότητα έχει πάρει το δρόμο προς την παρακμή και την μιζέρια ως προθάλαμο άλλων καταστάσεων. Οι τραπεζίτες λοιπόν, που διοικούν τα κράτη και χρησιμοποιούν πρόθυμους πολιτικούς και αντίστοιχα μέσα μαζικού επηρεασμού ως όργανα για την άσκηση της πολιτικής τους, απομυζούν τον πλούτο των κρατών και των πολιτών τους.


Εμείς τί κάνουμε; Όσο στεκόμαστε παρατηρητές απέναντι στην πολιτική τους, η κατάσταση θα χειροτερεύει. Αν οι πολίτες δεν σηκωθούμε από τον καναπέ μας και δεν παλέψουμε ενωμένοι με νέα ‘‘όπλα’’ για τα δικαιώματά μας, η προαποφασισμένη πολιτική θα κερδίζει συνεχώς έδαφος. Το χειρότερο όμως είναι η αλληλοφαγομάρα και η διάσπαση που προσπαθούν να εφαρμόσουν. Προσωπικά σάς εκμυστηρεύομαι ότι λόγω της τελευταίας, δίμηνης απεργίας των υπαλλήλων του ΕΜΠ αρκετές υποχρεώσεις μου έχουν καθυστερήσει. Όμως αναλογιζόμενος πως είναι να σού ανακοινώνουν ένα βράδυ ότι την επομένη θα βρίσκεσαι χωρίς εργασία και ότι το Πολυτεχνείο από την μια μέρα στην άλλη θα πρέπει να λειτουργήσει με έναν πολύ μικρότερο αριθμό υπαλλήλων, δεν θα σκεφτόμουν ποτέ να κατηγορήσω αυτή την ομάδα συμπολιτών μου που παλεύει για τα κεκτημένα δικαιώματά της.
Απέναντι σε αυτή την κατάσταση της οπισθοδρόμησης, εμείς στεκόμαστε θαυμαστές, αρωγοί και υποστηρικτές όλων των υγιών συνιστωσών της πατρίδος μας. Οι φοιτητές που προοδεύουν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, οι επιχειρηματίες που τολμούν να καινοτομήσουν και ευημερούν σεβόμενοι τους συνεργάτες τους και οι νέοι που επιστρέφουν και επενδύουν στην επαρχία από αγάπη για τον τόπο τους αποτελούν ορισμένες από αυτές τις συνιστώσες. Ηθελημένα ή άθελά μας, βέβαια, δεν μπορούμε να παραλείψουμε την κατεξοχήν πιο υγιή συνιστώσα της οικονομίας της πατρίδος μας, την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ. Παρά την οικονομική κρίση που έχει καταστεί διεθνώς αισθητή, η Ελληνική Ναυτιλία εξακολουθεί να πρωτοπορεί και να χαράζει δρόμους για το μέλλον. Ενθαρρυντικό σημάδι αποτελεί το ενδιαφέρον αρκετών εταιρείων για την επιστροφή πλοίων τους στην ελληνική σημαία, επανδρώνοντάς τα σε μεγάλο βαθμό με ελληνικά πληρώματα.
Όσον αφορά στην τοπική μας ακτοπλοία, πολλά έχουμε διαβάσει και ακούσει τον τελευταίο καιρό. Εκείνο που επιζητούμε όλοι είναι ικανοποιητικές συγκοινωνίες και υγιή ανταγωνισμό με τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό πλοίων στο νησί μας. Στις επόμενες εβδομάδες, εάν επιστρέψει –και πρέπει να επιστρέψει παρά τα σχόλια περί επιχειρηματικής ηθικής– το ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ στο νησί μας, η Κεφαλονιά για πρώτη φορά θα έχει τρεις ακτοπλοικές εταιρείες. Έτσι θα λυθεί και το πρόσφατο πρόβλημα εξυπηρέτησης της βόρειας Κεφαλονιάς και ειδικά της Ιθάκης από την γραμμή της Σάμης. Στην περίπτωση όμως που το πλοίο δεν επιστρέψει, άλλη, κεφαλονίτικης προέλευσης, ικανοποιητική λύση θα πρέπει να βρεθεί.
Τέλος, θα θέλαμε να δηλώσουμε την καθολική συμπαράστασή μας στους Κεφαλονίτες ναυτεργάτες που κατηγορήθηκαν επειδή κράτησαν πλοίο δεμένο την ημέρα της Πρωτομαγιάς που η ΠΝΟ είχε εξαγγείλει πανελλαδική απεργία. Και αυτό όχι επειδή δεν αναγνωρίζουμε το μερίδιο ευθύνης των συνδικαλιστικών ομάδων στην παρακμή της ακτοπλοίας. Αλλά για το λόγο ότι την ημέρα εκείνη οι ναυτεργάτες αποτελούσαν την φωνή των ναυτικών που πνίγεται συχνά στα γρανάζια των εργασιακών συνθηκών και διατάξεων. Συν τοις άλλοις, πρέπει να κατανοήσουν οι εταιρείες ότι με τέτοιες πρωτοβουλίες μόνο αρνητικά σχόλια μπορούν να αποκομίσουν.
Κλείνοντας, σας ευχαριστούμε για ακόμα μια φορά που παρά την πολύμηνη, ηθελημένη αδράνειά μας συνεχίζετε να στηρίζετε με πρωτόγνωρο ζήλο το όνειρό μας. Οι ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΕΣ ΚΑΡΑΒΟΛΑΤΡΕΣ με την δική σας συμπαράσταση θα συνεχίσουν να έχουν λόγο και άποψη για τα ακτοπλοικά και όχι μόνο δρώμενα. ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΣΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΗΣ και της διάσπασης συνεχίζουμε ενωμένοι το μακρύ, θαλασσινό ταξίδι.
Με βαθύτατη εκτίμηση,
ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΕΣ ΚΑΡΑΒΟΛΑΤΡΕΣ
Κώστας Σιμωτάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου