Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Καταγραφή των παρανόμων από την 1η Ιουνίου- ελληνικό all inclusive-αναθεώρηση του οδικού χάρτη

Α.Ανδρεάδης: Καταγραφή των παρανόμων από την 1η Ιουνίου- ελληνικό all inclusive-αναθεώρηση του οδικού χάρτη
(ΕΣΤΑΛΗ ΑΠΟ ΒΑΣΙΛΗ ΛΟΡΕΤΖΑΤΟ)
Στην καταγραφή των παράνομων καταλυμάτων σε όλη τη χώρα προχωρά ο ΣΕΤΕ από την 1η Ιουνίου, αναθέτοντας αυτή τη δουλειά σε εξωτερικό, ουδέτερο, συνεργάτη, όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης στη βραδυνή ομιλία του στην ανοικτή συνέδριαση της 23ης τακτικής γενικής συνέλευσης, με επίσημο ομιλητή τον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού

" Η φοροδιαφυγή και η παρανομία κάθε είδους δεν είναι αποδεκτή από κανέναν μας. Κάνουμε εμείς το πρώτο βήμα για να αποδείξουμε ότι δεν σταματάμε ασκώντας μόνο κριτική στην Κυβέρνηση ότι δεν κινητοποιεί τους ελεγκτικούς και φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς. Θα καλύψουμε όλη την επικράτεια και θα ζητήσουμε την τιμωρία όλων όσοι όχι μόνο παρανομούν, αλλά και δυσφημίζουν τους επιχειρηματίες του τουρισμού, μικρούς και μεγάλους, που καθημερινά πασχίζουν για να είναι κύριοι της εργασίας τους, κύριοι στις υποχρεώσεις τους", είπε χαρακτηριστικά ο κ.Ανδρεάδης, προσθέτοντας: 
"Αυτοί πρέπει να προστατευθούν. Αυτοί πρέπει να αναδειχθούν. Δεν γίνεται οι νόμιμοι να πληρώνουν και τα δικά τους και των άλλων. Αυτό τελειώνει την πρώτη Ιουνίου".
Ο κ.Ανδρεάδης ανήγγειλε, επίσης, ότι μετά το τέλος της τουριστικής σεζόν ο ΣΕΤΕ θα προχωρήσει σε αναθεώρηση του οδικού χάρτη που έχει εκπονήσει, προσθέτοντας ή αφαιρώντας κατηγορίες προϊόντων και άλλα σημαντικά ζητήματα που έχουν προκύψει κατά τη διάρκεια των δύο χρόνων που εφαρμόζεται με τεράστια επιτυχία, αφού οι στόχοι των αφίξεων κατ'έτος έχουν προσεγγισθεί τρία χρόνια νωρίτερα.
Τρίτη σημαντική δράση, το ελληνικό All inclusive. Είπε:
"Θα πετάξουμε από πάνω μας τη ρετσινιά με το βραχιολάκι. Δημιουργούμε το ελληνικό All Inclusive που θα αγκαλιάζει τις ταβέρνες, τα καταστήματα και τα μπαρ των τοπικών κοινωνιών".
Ο κ.Ανδρεάδης επανέλαβε, επίσης, την πρωτοβουλία για κοινή δράση των χωρών του Νότου στον τουρισμό.
"Είναι καιρός , τόνισε, ολόκληρος ο Νότος της Ευρώπης να ενεργοποιηθεί. Ο ΣΕΤΕ έχει ήδη αναλάβει πρωτοβουλία και έχει έρθει σε επαφή με αντίστοιχους τουριστικούς φορείς των χωρών της ευρωπαϊκής Μεσογείου, ώστε να δημιουργηθεί μια κοινή τουριστική πλατφόρμα, με την οποία θα μπορέσουμε να αποκτήσουμε δυναμική στο κέντρο των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο Συνέδριο του ΣΕΤΕ τον Οκτώβριο, θα είμαστε έτοιμοι να ανακοινώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες. Στόχος μας είναι να αποδείξουμε στον Ευρωπαϊκό Βορρά ότι ο Ευρωπαϊκός Νότος είναι εξίσου ισχυρός".
Σχετικά με το ύψος του ΦΠΑ ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ τόνισε ότι αν τελικά εφαρμοστεί σε ποσοστά πέραν του ανώτερου ορίου των ανταγωνιστών μας, θα είναι καταδικαστική απόφαση για τον ελληνικό τουρισμό. 
"Θα δούμε άμεσα εκατομμύρια τουριστών να επιλέγουν χώρες με ανταγωνιστικότερο προϊόν και θα δούμε δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας να χάνονται και επιχειρήσεις να βάζουν λουκέτα.  Ήδη η παρατεταμένη αβεβαιότητα που επικρατεί, φέρνει μειωμένες κρατήσεις και αρνητικά πρόσημα στα νούμερα του τουρισμού, για πρώτη φορά μετά από 2 χρόνια συνεχόμενης ανόδου", είπε.
Ο κ.Ανδρεάδης επικρότησε στο σημείο αυτό την ψυχραιμία και την ωριμότητα που δείχνει ο τουριστικός τομέας σχετικά με τα σενάρια αύξησης του ΦΠΑ στο βασικό τουριστικό πακέτο και την ομόφωνη απόφαση να προτείνει ενιαίο συντελεστή, άσχετα με τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι επιμέρους κλάδοι και τον συντελεστή που έχουν. 
"Και αυτή είναι η μεγαλύτερη απόδειξη της ενότητας του τουριστικού κόσμου", τόνισε. "Ευχαριστώ λοιπόν από τα βάθη της καρδιάς μου όλες τις πανελλήνιες κλαδικές ενώσεις - μέλη του ΣΕΤΕ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου