Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

ΠΑΡAΞΕΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Το συγκινητικό τέλος για ένα ζευγάρι όμορφων πουλιών στη λίμνη της Καστοριάς. Ξεψύχησαν μαζί μετά το ταξίδι τους από την Αφρική (φωτο)

Eστάλη από Ορφέα Τζανετόπουλο

Μαζί στη ζωή μαζί και τον θάνατο…. Ένα δυσάρεστο και συνάμα συγκινητικό περιστατικό βίωσα καθώς πήγα να φωτογραφίσω και πάλι το ζευγάρι των Καρατζάδων (sterna caspia), που είδα για πρώτη φορά μια μέρα πριν στη λίμνη της Καστοριάς. Από μακριά είδα πως το ζευγαράκι βρίσκονταν στο ίδιο μέρος που το είδα και χτες, όσο πλησίαζα όμως είδα πως δεν κινούνταν καθόλου, τελικά αντίκρισα αυτό που βλέπετε και εσείς στην φωτογραφία που ανάρτησα. Πιθανόν αποκαμωμένο από το μακρινό ταξίδι το ζευγάρι των Καρατζάδων δεν άντεξε πια και ξεψύχησαν το ένα στην αγκαλιά του άλλου.
Οι φωτογραφίες και το κείμενο είναι του Κώστα Καπουργά από την Καστοριά Οι Καρατζάδες ενηλικιώνονται στο τέταρτο έτος της ηλικίας τους, είναι μονογαμικό είδος, το ζευγάρι δηλαδή δεν χωρίζει ποτέ όσο ζει. Μαζί κλωσάν και τα αυγά τους για 22 μέρες, εναλλάξ. Στο στερνό τους αυτό ταξίδι από την Αφρική για τις χώρες του βορρά, έκαναν μια στάση στη μικρή λίμνη της Καστοριάς όπου έμελλε να είναι και η τελευταία τους. Μετά από χιλιάδες μίλια, μετά από πάρα πολλά ταξίδια, κινδύνους καθημερινούς, γεμάτο από εχθρούς, το ταξίδι τους έφτασε στο τέλος.
Με όσες δυνάμεις τους απέμειναν σύρθηκαν ο ένας πλάι στον άλλον και ξεψύχησαν αγκαλιά όπως ήταν σε όλη τους την ζωή, διδάσκοντάς μας τι θα πει πραγματική αγάπη και αφοσίωση. Μαζί λοιπόν ξεκίνησαν για ένα νέο ταξίδι, σε έναν άλλο κόσμο, πιο δίκαιο για καρατζάδες, πιο φιλικό για πουλιά που έχουν αισθήματα. Γιατί αν δεν το ξέρετε και τα πουλιά έχουν αισθήματα. 
poulia_karatzades-2-600x400.jpg
poulia_karatzades-1-600x400.jpg
Φωτογραφίες-κείμενο Καπουργάς Κώστας - (facebook.com/kapourgas.kostas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου