Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Σεισμός 8,3 Ρίχτερ στη Χιλή. Τουλάχιστον πέντε νεκροί και προειδοποίηση για τσουνάμι

http://www.inhabitat.com/wp-content/uploads/2010/03/2010-Chile-Earthquake-81.jpg 
                                                                            
 
Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον ισχυρότατο σεισμό των 8,3 βαθμών, ο οποίος έπληξε χθες Τετάρτη την Χιλή,
Αξιωματούχος, τον οποίο επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, δήλωσε ότι ένα εκατομμύριο άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους.
Το ένα θύμα είναι μία 26χρονη, η οποία έχασε τη ζωή της όταν καταπλακώθηκε από τοίχο, ενώ ένας ακόμη άνθρωπος πέθανε από ανακοπή, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Υπάρχει άγνωστος αριθμός τραυματιών και έχουν καταστραφεί κτήρια.

 
 Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε σε περιοχή που βρίσκεται περίπου 280 χιλιόμετρα βορείως της πρωτεύουσας Σαντιάγο. ΟΣΕΙΣΜΌΣ έγινε αισθητός μέχρι το Μπουένος Άιρες της Αργεντινής.
Στην παραθαλάσσια πόλη Κοκουίμπο, ο σεισμός προκάλεσε κύματα ύψους 4,5 μέτρων, ανακοίνωσε το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας.
Στην πόλη Ιλαπέλ, που απέχει περίπου 46 χιλιόμετρα από το επίκεντρο, διακόπηκε η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση.
Αξιωματούχοι κάλεσαν τους πολίτες που ζουν σε περιοχές που βρίσκονται κοντά σε παραθαλάσσιες περιοχές να καταφύγουν σε μεγαλύτερο υψόμετρο. Το αεροδρόμιο του Σαντιάγο εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους.
 
 Δείτε ένα χαρακτηριστικό video εδω https://www.youtube.com/watch?v=1CFa1oRonp8
 
 «Για άλλη μία φορά, πρέπει να αντιμετωπίσουμε ένα ακόμη σφοδρό πλήγμα της φύσης...», δήλωσε η πρόεδρος Μισέλ Μπασελέτ σε τηλεοπτικό της διάγγελμα.
Ο σεισμός ήταν ο σφοδρότερος που σημειώνεται την τελευταία πενταετία στη χώρα, προκάλεσε πλημμύρες σε παραθαλάσσιες πόλεις και πανικό στους κατοίκους που βγήκαν στους δρόμους, ενώ εκδόθηκε και προειδοποίηση για τσουνάμι για περιοχές της Νότιας Αμερικής αλλά και μέχρι την Χαβάη, την Καλιφόρνια και την Γαλλική Πολυνησία.
Λιγότερο από μισή ώρα μετά τον κυρίως σεισμό, σημειώθηκαν τρεις μετασεισμικές δονήσεις όλες μεγέθους μεγαλύτερου των 6,1 βαθμών, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο.
Σημειώνεται ότι η Χιλή είναι μία από τις πλέον σεισμογενείς περιοχές στον πλανήτη. Τον Φεβρουάριο του 2010,ΣΕΙΣΜΌΣ 8,8 βαθμών σημειώθηκε στη χώρα προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 500 ανθρώπων. Ωστόσο όπως αναφέρει το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο ο σεισμός του 2010 ήταν 5,6 φορές πιο δυνατός από τον σημερινό. Ο ισχυρότερος σεισμός που έπληξε τη χώρα ήταν το 1960 και είχε μέγεθος 9,5 Ρίχτερ, τότε 5.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Associated Press, BBC).
 
 http://www.huffingtonpost.gr
kai  KEFALONIAPRESS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου