Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

    ΘΕΜΑ: «ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ»
        
Να πούμε ότι τα είχαμε προβλέψει; Να πούμε ότι παλεύαμε για να μην φτάσουμε στο σημερινό χάλι εδώ και δώδεκα χρόνια (από ιδρύσεως του Συνδέσμου μας το 2004) και δεν μας άκουγε κανείς; Να πούμε ότι όλοι έκαναν ότι δεν καταλάβαιναν ή καταλάβαιναν και έκαναν τα στραβά μάτια; Να πούμε ότι ήμασταν οι μόνοι στην Ελλάδα που θέσαμε τους πραγματικούς υπεύθυνους για το κατάντημα του ποδοσφαίρου ενώπιον της Δικαιοσύνης και κανείς δεν βρέθηκε, όχι να συμπαρασταθεί, αλλά να αναρωτηθεί «μήπως αυτοί οι άνθρωποι έχουν τελικά δίκιο»; Να πούμε ότι η δικαιοσύνη τους απάλλαξε (και μετά σκηνοθετήθηκαν τα περί «εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο» για να κατασταλεί η λαϊκή κατακραυγή) αποδεικνύοντας ότι δεν έχει μείνει τίποτε πλέον όρθιο σ’ αυτή τη χώρα;  

Ότι και να πούμε, είναι πλέον αργά για δάκρυα. Οι αριθμοί λένε ότι, μέσα σε δώδεκα χρόνια, από τα 32 ενεργά σωματεία της Κεφαλονιάς έχουν μείνει τα μισά και κάθε χρόνο έχουμε και νέες αποχωρήσεις, τα γήπεδα στο σύνολό τους (πλην ενωσιακού) είναι ακατάλληλα προς χρήση και η ποιότητα των τοπικών πρωταθλημάτων έχει υποβαθμιστεί σε τέτοιο σημείο που οι αγώνες διεξάγονται μεταξύ συγγενών και φίλων (φυσικά και δεν μιλάμε για επιτυχίες εκτός νησιού, την ίδια στιγμή που λοξοκοιτώντας στα υπόλοιπα Επτάνησα βλέπουμε την πρόοδο του αθλήματος και μας πιάνει κατάθλιψη). Και φτάσαμε στο σημείο να αποχωρεί η αθλούμενη νεολαία από την ενεργό δράση για να προφυλάξει τη σωματική της ακεραιότητα από το απερίγραπτο χάλι των γηπεδικών εγκαταστάσεων. Και το τραγικότερο όλων, οι πραγματικά υπεύθυνοι να ρίχνουν ο ένας τα βάρη στον άλλο και να συσκέπτονται προκειμένου να μετακυλήσουν τις ευθύνες τους σε κάποιον τρίτο και στο τέλος υπεύθυνος να μην βρίσκεται για να λογοδοτήσει. Και η Πολιτεία κωφεύει και ο Εισαγγελέας κοιμάται.
Κύριοι, η αλήθεια είναι μία, θα την πούμε για τελευταία φορά και όποιος θέλει ας την ακούσει. Υπεύθυνοι για το γενικότερο σημερινό κατάντημα στο τοπικό ποδόσφαιρο αλλά και ειδικότερα για την κατάσταση των γηπέδων είναι οι  Ε.Π.Σ.Κ.Ι. – Ε.Π.Ο. (οι παράγοντες των σωματείων δηλαδή) οι οποίες από πέρυσι θα έπρεπε να είχαν παραχωρήσει το γήπεδο των Φαρακλάτων για τη διεξαγωγή όλων των πρωταθλημάτων μέχρι την αποκατάσταση των υπολοίπων γηπέδων και παράλληλα να είχαν πιέσει προς πάσα κατεύθυνση για το σκοπό αυτό (ακόμα και με διακοπή επ’ αόριστον των πρωταθλημάτων) και φυσικά ο Δήμος στον οποίο ανήκουν τα γήπεδα και είναι ο κυρίως υπεύθυνος για την καλή κατάσταση και λειτουργία τους, αλλά και ο Αντιπεριφερειάρχης ο οποίος προφανώς κόπτεται μόνο για το γήπεδο του χωριού του. Τεράστια και η ευθύνη της Πολιτείας που δίνει αδειοδοτήσεις σε ακατάλληλα γήπεδα αλλά και του Εισαγγελέα που μετά από όλα αυτά δεν επεμβαίνει αυτεπάγγελτα, παίζοντας όλοι τους και ρισκάροντας με ανθρώπινες ζωές, αν συνυπολογίσουμε την κατάσταση των κερκίδων και των υπολοίπων γηπεδικών εγκαταστάσεων. Εν κατακλείδι όλοι οι «άρχοντες του τόπου» είναι συνυπεύθυνοι γι’ αυτό το χάλι.
Θα μας πει κάποιος ότι δεν αφήσαμε και κανέναν απ’ έξω κι ότι αυτούς έχουμε τώρα, τι να κάνουμε, δεν γίνεται να φύγουν όλοι. Σας απαντούμε λοιπόν ότι μπορείτε ν’ αλλάξετε σε πρώτη φάση τις κεφαλές, είτε των πολιτικών είτε των ποδοσφαιρικών «αρχόντων». Και αυτό μπορεί να γίνει είτε άμεσα μέσω της δικαιοσύνης (που τέτοια τύχη στο Ελλαδιστάν) είτε μέσω των εκλογών (αντιστοίχως), όταν έρχεται η ώρα τους. Εάν ούτε αυτό μπορείτε να κάνετε τότε είστε όλοι άξιοι της τύχης σας και δεν δικαιούστε να διαμαρτύρεστε. Υπάρχει βέβαια κι ένας άλλος τρόπος, λίγο πιο βάρβαρος, προκειμένου ν’ αλλάξουν τα πράγματα, δεν το ευχόμαστε, αλλά η πορεία των πραγμάτων (κι αν δεν προκύψει κανένα θαύμα) φαίνεται ότι θα οδηγήσει κάποια στιγμή προς αυτόν ως αδήριτη ανάγκη.
Εμείς, σαν Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Κεφαλονιάς & Ιθάκης, προς το παρόν εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους ποδοσφαιριστές του νησιού (και σε αυτούς που αποχωρούν και στους ήρωες που συνεχίζουν) και εφιστούμε την προσοχή στους συνάδελφους - μέλη μας κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, γιατί φέρουμε κι εμείς ως προπονητές τεράστια ευθύνη για την υγεία των ποδοσφαιριστών που αθλούνται υπό την καθοδήγησή μας.
Από την πλευρά μας ότι ήταν δυνατόν το πράξαμε και μάλιστα με βαρύ τίμημα. Ας προσπαθήσετε και οι υπόλοιποι  (όσοι αγαπάτε και ασχολείστε από μεράκι κι όχι από συμφέρον με τον αθλητισμό) για να αλλάξει η κατάσταση και μην περιμένετε να κάνει το θαύμα του ο Άγιος…

                                                     Για τον Σ.Π.Π.Κ.Ι.
                                             Ο Πρόεδρος                                           
             
        
                                            Χ. Δάβουλος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου