Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

Περιηγητής στην Κεφαλονιά του 1840

Orestis Kappatos προς Κομπόγιο ιστορίας Κεφαλονιάς & Ιθάκης
Έψαχνα αυτήν την ανάρτηση....Την είχα συζητήσει και με κάποιο μέλος της ομάδας μας....Περιηγητής στην Κεφαλονιά του 1840 αναφέρει ότι "κατακόμβες έχουν ανακαλυφθεί από τους Βενετούς, τους Γάλλους και τους Άγγλους στα νοτιοδυτικά του Αργοστολίου, στις οποίες βρέθηκαν τα απομεινάρια αρχαίων πολεμιστών, πλήρως ντυμένων με τις πολεμικές τους στολές, των οποίων τα κόκαλα κονιορτοποιούνταν με την ελάχιστη πίεση. Οι Βενετοί άνοιξαν έξι κατακόμβες το 1647, και έστειλαν τα αρχαιολογικά ευρήματα που βρίσκονταν σε αυτές στην Βενετία. Υπάρχουν πολλά άλλα μνημεία των αρχαίων χρόνων που μπορεί κανείς να δει σε διάφορα σημεία του νησιού".


Περιοδικό λόγου και τέχνης με θέματα φιλολογίας, λογοτεχνίας, λαογραφίας, ιστορίας, αρχαιολογίας, ναυτιλίας, φιλοσοφίας, επιστήμης, τέχνης, ειδήσεων,…
EPTANISIAKA.BLOGSPOT.COM

2 σχόλια:

  1. Φίλοι μου αν και δεν χρησιμοποιώ facebook για να διαβάσω περισσότερα συμπερασματικά θα έλεγα ότι μάλλον για αρχαίους τάφους θα πρόκειται όχι για κατακόμβες, τουλάχιστον χριστιανικές.
    Προς τί οι χριστιανικές κατακόμβες? Εδώ μάλλον οι Χριστιανοί κυνηγάγανε τους Διονυσιακούς! Χα χα.
    Έπειτα κατακόμβες έστω και για προστασία από επιθέσεις πειρατών να υπήρχαν δεν εξαφανίζονται σε 150 χρόνια, ή καλύτερα σε 60 – 70 χρόνια.
    Προσωπική μου άποψη είναι κάτι τέτοιο να το ξεχάσουμε γιατί έχει ελάχιστες έως μηδενικές πιθανότητες.
    Σπ. Ρόκκος.
    Υ.Γ.
    Εκτός βέβαια και τις χρησιμοποιούσαν σαν τούνελς για να κλέβουν τις κότες του γείτονα όπως σήμερα. Χα χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχετε απόλυτο δίκιο κ. Σπύρο. Θεωρώ, ότι θα πρέπει να έχει "παρερμηνευθεί" η λέξη και η έννοια του λαξευτού μυκηναϊκού τάφου με τις..."κατακόμβες"!

      Διαγραφή