..-ΚΥΡ ΑΣΤΥΝΟΜΕ ΜΗ ΒΑΡΑΣ.
Ο Νικόλαος Καμπάνης πρόσθεσε 3 νέες φωτογραφίες — μαζί με ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ.
-Ήρθανε, που λες Γιώργο, μια ομάδα εκπροσώπων του νόμου, συνοδευόμενοι από μερικά παχύδερμα, και με κάναν τ' αλατιού για το προηγούμενο δημοσίευμα.
"-Και ποιόν είπες παχύδερμο κλπ κλπ..."
...-Πρώτος άρχισε ένας ρινόκερος, θιγόμενος από το γεγονός ότι δεν τον είχα αναφέρει ανάμεσα στα άλλα παχύδερμα.Και τελικά αναγκάστηκα να ομολογήσω, ότι όντως στην Κεφαλλονιά μαγειρεύουμε κροκοδείλους.
...Να οι λίμνες μας, έχουμε μια μεγάλη στα Ομαλά και γιαυτό πουλώντας οι ΑΓΡΟΤΕΣ, εκεί, το κρέας τους σε εστιατόρια πολυτελείας, έχουν πλουτίσει και γιαυτό ίδρυσαν και χωριό με το όνομα ΦΡΑΓΚΑΤΑ...
Ο Νικόλαος Καμπάνης πρόσθεσε 3 νέες φωτογραφίες — μαζί με ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ.
-Ήρθανε, που λες Γιώργο, μια ομάδα εκπροσώπων του νόμου, συνοδευόμενοι από μερικά παχύδερμα, και με κάναν τ' αλατιού για το προηγούμενο δημοσίευμα.
"-Και ποιόν είπες παχύδερμο κλπ κλπ..."
...-Πρώτος άρχισε ένας ρινόκερος, θιγόμενος από το γεγονός ότι δεν τον είχα αναφέρει ανάμεσα στα άλλα παχύδερμα.Και τελικά αναγκάστηκα να ομολογήσω, ότι όντως στην Κεφαλλονιά μαγειρεύουμε κροκοδείλους.
...Να οι λίμνες μας, έχουμε μια μεγάλη στα Ομαλά και γιαυτό πουλώντας οι ΑΓΡΟΤΕΣ, εκεί, το κρέας τους σε εστιατόρια πολυτελείας, έχουν πλουτίσει και γιαυτό ίδρυσαν και χωριό με το όνομα ΦΡΑΓΚΑΤΑ...
.Και μπήκαν στη μέση οι οικολόγοι, συνοδευόμενοι από άλλα παχύδερμα, όπως καρέττα, μονάχους και φάλαινες ... "-Όχι, βρε παιδιά, μη βαράτε (και δόστου αυτοί, μη βαράτε ρε παιδιά, δεν τρώμε όλους τους κροκόδειλους, παρά μόνο τους άχρηστους και σκάρτους, γιατί έτσι με ένα βατραχοπόδαρο χορταίνει όλη η οικογένεια".
... με ένα βατραχοπόδαρο χορταίνει όλη η οικογένεια!"
"-Και οι άλλοι;", ρώτησαν οι οικολόγοι με επικεφαλής μια φάλαινα και την καρέττα με τη μονάχους σεκόντο.
-Να,... οι κροκόδειλοι είναι τριών κατηγοριών. Οι άλλες δυο είναι χρήσιμες, γιαυτό συνεργαζόμαστε μαζί τους και τους χρησιμοποιούμε για το καλό της Κεφαλλονιάς.
"-Δηλαδη,δηλαδή;"
-Να,... όσοι είναι στη δεύτερη κατηγορία, τους παίρνουμε μαζί μας στην Ιθάκη και στη Λευκάδα, τους δείχνουμε από μακριά υποστηριχτές της Λευκάδας ή από το Θιάκι ως Ομηρική Ιθάκη και πάνε και τους τρώνε !!!
"-Και ποιοί ανήκουν στην πρώτη κατηγορία;"
-Αυτοί είναι εκείνοι οι λίγοι που έχουν IQ υψηλότερο κι από των ανθρώπων, τους οποίους γνωρίζω προσωπικά αφού τους διδάσκουμε ακόμα και σκάκι. Και στους οποίους απλά, αρκεί να δώσουμε τη διεύθυνση, πέφτουνε στη θάλασσα και πάνε μόνοι τους στα άλλα νησιά, βρίσκουνε τους αντίπαλους Ομηριστές και τους τρώνε.
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ
Μονοπώλησε το ενδιαφέρον του διαδικτύου ο Σήφης, ο κροκόδειλος που εθεάθη σε τεχνητή λίμνη στο Ρέθυμνο και έβαλε ιδέες στο κεφάλι του 35χρονου Σπύρου νυν ιδιοκτήτη (από το 2012) ενός μαγέρικου στην Κασσάνδρου που λειτουργεί από το 1996 (παλιότερα στεγαζόταν στην Ολυμπιάδος).Γιατί να μην τον προσφέρω ως εξωτικό μεζέ σκέφτηκε, πριν 6 μήνες, και έψαξε για προμηθευτή. Τελικά το σπάνιο έδεσμα εντόπισε σε προμηθευτή της πόλης μας παρόλο που προσπάθησε και στην Αθήνα χωρίς επιτυχία. Ο ίδιος προμηθευτής προ κρίσης, όπως μας είπε ο ιδιοκτήτης, εισήγαγε πολλά εξωτικού τύπου κρεατικά και θαλασσινά, όπως κροταλία, στρουθοκάμηλο και καρχαρία, αλλά πλέον οι εισαγωγές έχουν περιοριστεί πολύ. Το κρέας έρχεται από την Ολλανδία. Ο κροκόδειλος φτάνει κατεψυγμένος στην κουζίνα του Μαγειρείου, Το Φισκάρδο, και προσφέρεται σαγανάκι ή τηγανητός στην τιμή των 20 ευρώ, “κάνοντας πάταγο”, όπως μας είπε ο Σπύρος.Το όνομα του Μαγέρικου οφείλεται στην καταγωγή του Σπύρου απ΄το Φισκάρδο της Κεφαλονιάς, όπως και οι συστάσεις που δεσπόζουν στη βιτρίνα του εστιατορίου και πλάσάρουν τον κροκόδειλο ως τοπικό παραδοσιακό προϊόν της Κεφαλονιάς. Προσωπικό αστείο του γεννημένου και μεγαλωμένου στη Θεσσαλονίκη ιδιοκτήτη. Όσο για το κρέας του κροκόδειλου; Αν δοκιμάσει κάποιος κροκόδειλο ψητό, δύσκολα θα σας προκαλέσει αποστροφή αφού το κρέας του είναι και νόστιμο και υγιεινό, όπως διατείνονται οι σεφ ανά τον κόσμο και σε γεύση θυμίζει κάτι ανάμεσα σε φιλέτο κοτόπουλου και μπακαλιάρου. Για να μη σας πω ότι έχει λιγότερες θερμίδες και από το κοτόπουλο.Αν πάλι είστε λάτρεις της μεσογειακής κουζίνας και μόνο, ένα πλήθος μαγειρευτών φαγητών -αλά μαμά- σας περιμένουν σε πολύ καλές τιμές και σε πλουσιοπάροχες μερίδες. Και ένα γλυκάκι πάντα κέρασμα.
... με ένα βατραχοπόδαρο χορταίνει όλη η οικογένεια!"
"-Και οι άλλοι;", ρώτησαν οι οικολόγοι με επικεφαλής μια φάλαινα και την καρέττα με τη μονάχους σεκόντο.
-Να,... οι κροκόδειλοι είναι τριών κατηγοριών. Οι άλλες δυο είναι χρήσιμες, γιαυτό συνεργαζόμαστε μαζί τους και τους χρησιμοποιούμε για το καλό της Κεφαλλονιάς.
"-Δηλαδη,δηλαδή;"
-Να,... όσοι είναι στη δεύτερη κατηγορία, τους παίρνουμε μαζί μας στην Ιθάκη και στη Λευκάδα, τους δείχνουμε από μακριά υποστηριχτές της Λευκάδας ή από το Θιάκι ως Ομηρική Ιθάκη και πάνε και τους τρώνε !!!
"-Και ποιοί ανήκουν στην πρώτη κατηγορία;"
-Αυτοί είναι εκείνοι οι λίγοι που έχουν IQ υψηλότερο κι από των ανθρώπων, τους οποίους γνωρίζω προσωπικά αφού τους διδάσκουμε ακόμα και σκάκι. Και στους οποίους απλά, αρκεί να δώσουμε τη διεύθυνση, πέφτουνε στη θάλασσα και πάνε μόνοι τους στα άλλα νησιά, βρίσκουνε τους αντίπαλους Ομηριστές και τους τρώνε.
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ
Μονοπώλησε το ενδιαφέρον του διαδικτύου ο Σήφης, ο κροκόδειλος που εθεάθη σε τεχνητή λίμνη στο Ρέθυμνο και έβαλε ιδέες στο κεφάλι του 35χρονου Σπύρου νυν ιδιοκτήτη (από το 2012) ενός μαγέρικου στην Κασσάνδρου που λειτουργεί από το 1996 (παλιότερα στεγαζόταν στην Ολυμπιάδος).Γιατί να μην τον προσφέρω ως εξωτικό μεζέ σκέφτηκε, πριν 6 μήνες, και έψαξε για προμηθευτή. Τελικά το σπάνιο έδεσμα εντόπισε σε προμηθευτή της πόλης μας παρόλο που προσπάθησε και στην Αθήνα χωρίς επιτυχία. Ο ίδιος προμηθευτής προ κρίσης, όπως μας είπε ο ιδιοκτήτης, εισήγαγε πολλά εξωτικού τύπου κρεατικά και θαλασσινά, όπως κροταλία, στρουθοκάμηλο και καρχαρία, αλλά πλέον οι εισαγωγές έχουν περιοριστεί πολύ. Το κρέας έρχεται από την Ολλανδία. Ο κροκόδειλος φτάνει κατεψυγμένος στην κουζίνα του Μαγειρείου, Το Φισκάρδο, και προσφέρεται σαγανάκι ή τηγανητός στην τιμή των 20 ευρώ, “κάνοντας πάταγο”, όπως μας είπε ο Σπύρος.Το όνομα του Μαγέρικου οφείλεται στην καταγωγή του Σπύρου απ΄το Φισκάρδο της Κεφαλονιάς, όπως και οι συστάσεις που δεσπόζουν στη βιτρίνα του εστιατορίου και πλάσάρουν τον κροκόδειλο ως τοπικό παραδοσιακό προϊόν της Κεφαλονιάς. Προσωπικό αστείο του γεννημένου και μεγαλωμένου στη Θεσσαλονίκη ιδιοκτήτη. Όσο για το κρέας του κροκόδειλου; Αν δοκιμάσει κάποιος κροκόδειλο ψητό, δύσκολα θα σας προκαλέσει αποστροφή αφού το κρέας του είναι και νόστιμο και υγιεινό, όπως διατείνονται οι σεφ ανά τον κόσμο και σε γεύση θυμίζει κάτι ανάμεσα σε φιλέτο κοτόπουλου και μπακαλιάρου. Για να μη σας πω ότι έχει λιγότερες θερμίδες και από το κοτόπουλο.Αν πάλι είστε λάτρεις της μεσογειακής κουζίνας και μόνο, ένα πλήθος μαγειρευτών φαγητών -αλά μαμά- σας περιμένουν σε πολύ καλές τιμές και σε πλουσιοπάροχες μερίδες. Και ένα γλυκάκι πάντα κέρασμα.
*Κασσάνδρου 109, τηλ. 2310217002. Ώρες λειτουργίας: 11:00-19:00, Κυριακή κλειστά εκτός εορτών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου