Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
POROSNEWS

Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2016

866 παραβάσεις τουριστικής νομοθεσίας το καλοκαίρι από καταλύματα στο Ιόνιο

866 παραβάσεις τουριστικής νομοθεσίας το καλοκαίρι από καταλύματα στο Ιόνιο
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΒΑΣΙΛΗ ΛΟΡΕΤΖΑΤΟ
Ειδικό σχέδιο αστυνόμευσης των τουριστικών περιοχών των νησιών του Ιονίου εφαρμόστηκε κατά την θερινή περίοδο από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων και τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Κερκύρας, Ζακύνθου,Κεφαλονιάς και Λευκάδας. Ο σχεδιασμός αφορούσε τις τουριστικές περιοχές των νησιών, σημεία με αυξημένη εμπορική δραστηριότητα καθώς και περιοχές ιστορικού και μνημειακού ενδιαφέροντος

Η προστασία των τουριστικών περιοχών της χώρας, εντάσσεται στις άμεσες προβλέψεις της αντεγκλητικής πολιτικής του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, με βασική της μέριμνα την αποδοτική αστυνόμευση αυτών των περιοχών.
Βασική παράμετρος του σχεδιασμού, ήταν η προληπτική διάσταση της αστυνομικής δράσης, έχοντας ως επιμέρους στοιχεία του, την αντιμετώπιση συγκεκριμένων παραβατικών συμπεριφορών.
Ειδικότερα οι δράσεις που αναπτύχθηκαν κατά τομείς είχαν τα παρακάτω αποτελέσματα :
Τομέας Αστυνόμευσης
Ο τομέας της εμφανούς αστυνόμευσης αφορούσε την ενίσχυση των αστυνομικών περιπολίων σε περιοχές που συγκεντρώνονταν μεγάλος αριθμός παραθεριστών καθώς και την αντιμετώπιση παραβατικότητας που σχετιζόταν με την τουριστική νομοθεσία και την λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Συγκεκριμένα:
Πραγματοποιήθηκαν 203 αστυνομικές εξορμήσεις κατά την διάρκεια των οποίων συνελήφθησαν 2196 άτομα. Από τις συλλήψεις, οι 1043 πραγματοποιήθηκαν στην Ζάκυνθο, 373 Κεφαλονιά, οι 200 στη Λευκάδα και 580 στην Κέρκυρα.
Για την εφαρμογή της τουριστικής νομοθεσίας, βεβαιώθηκαν 866 παραβάσεις πταισματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα και αφορούσαν την λειτουργία παραθεριστικών καταλυμάτων και συναφών επιχειρήσεων.
Επιπλέον πραγματοποιήθηκαν 1.891 έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος κατά τους οποίους εφαρμόστηκε η αυτόφωρη διαδικασία σε 704 περιπτώσεις και βεβαιώθηκαν :
244 παραβάσεις για στέρηση αδείας λειτουργίας
126 για παραβίαση ωραρίου λειτουργίας
233 για στέρηση αδείας μουσικών οργάνων
176 για τροποποίηση όρων λειτουργίας
424 ακόμη για άλλες περιπτώσεις
Ειδική μέριμνα υπήρξε για την αντιμετώπιση του φαινομένου της ηχορύπανσης, καθώς πραγματοποιήθηκαν 1.059 έλεγχοι από ειδικά συνεργεία και βεβαιώθηκαν:
237 παραβάσεις και
189 συλλήψεις κατά την αυτόφωρη διαδικασία
Αντίστοιχα, ειδικές αστυνομικές δράσεις αναπτύχθηκαν για την αντιμετώπιση του φαινομένου του παράνομου πλανόδιου εμπόριο για το οποίο:
Πραγματοποιήθηκαν 757 έλεγχοι
Βεβαιώθηκαν 136 παραβάσεις
Συνελήφθησαν 123 άτομα
Κατασχέθηκαν 3.569 προϊόντα
Επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα ύψους 139.000 ευρώ.
Επιμέρους αστυνομικές δράσεις αναπτύχθηκαν σε συνεργασία με συναρμόδιες υπηρεσίας, συγκροτώντας συνολικά 34 Μεικτά Κλιμάκια Ελέγχων για την αντιμετώπιση παραβατικών φαινομένων.
Τομέας Ασφάλειας
Στον συγκεκριμένο τομέα δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα σε δράσεις που αποσκοπούσαν στην ασφάλεια των τουριστικών εγκαταστάσεων και την ασφαλή διαμονή των παραθεριστών.
Ειδικότερα κατά την διερεύνηση περιστατικών κλοπών και διαρρήξεων εξιχνιάστηκαν 159 υποθέσεις, εξαρθρώθηκαν 4 πολυμελείς ομάδες- κυκλώματα που δραστηριοποιούνταν σε τουριστικές περιοχές και συνελήφθησαν 89 δράστες.
Αντίστοιχες δράσεις αναπτύχθηκαν για την αντιμετώπιση της διάδοσης των ναρκωτικών σε αυτές τις περιοχές και τον εντοπισμό της δράσης εγκληματικών ομάδων που δραστηριοποιούνταν την διακίνηση τους:
Συγκεκριμένα:
Εξαρθρώθηκαν (4) εγκληματικές ομάδες συστηματικής διακίνησης ναρκωτικών ουσιών
Συνελήφθησαν (173) άτομα σε (130) υποθέσεις κατοχής και διακίνησης
Κατασχέθηκαν
Κοκαΐνη βάρους (2.586) γρ
Κάνναβη (11.153) γρ
Ηρωίνη (324,8) γρ
Δενδρύλλια κάνναβης (164)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου