Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Δελτίο Τύπου - Η Ένωση Α.μεΑ. ‘’ΥΠΕΡΙΩΝ’’ ευχαριστεί τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Παναγή Δρακουλόγκωνα

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 'Ληξούρι  5 Οκτωβρίου 2016

Θέμα: «Η Ένωση Α.μεΑ. ‘’ΥΠΕΡΙΩΝ’’  ευχαριστεί τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Παναγή Δρακουλόγκωνα»

Το Δ.Σ. της Ένωσης Α.μεΑ. «ΥΠΕΡΙΩΝ» συγχαίρει και ευχαριστεί από καρδιάς τον Αντιπεριφερειάρχη μας κ. Παναγή Δρακουλόγκωνα για την πρωτοβουλία του να εγκαταστήσει δύο (2) βοηθητικές διατάξεις «SEATRAC» για την πρόσβαση των Ατόμων με Αναπηρία στη θάλασσα, μία στην παραλία Ξι Παλικής και μια ακόμη στο Δήμο Κεφαλλονιάς, που θα προκύψει από δημόσια διαβούλευση.

Η Ένωσή μας είχε υποβάλλει αντίστοιχο αίτημα προς τον Αντιπεριφερειάρχη μας, ο οποίος άμεσα ανταποκρίθηκε καταβάλλοντας εξαιρετική προσπάθεια, προκειμένου να ξεπεραστούν δυσκολίες, που προέκυπταν σε επίπεδο δημοσιονομικού ελέγχου. Με ευχαρίστηση διαπιστώσαμε ότι στο προσεχές περιφερειακό συμβούλιο, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο και την Κυριακή (8 και 9 Οκτωβρίου) στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνεται η εισήγησή του κ. Δρακουλόγκωνα για έγκριση Σχεδίου Διαβαθμιδικής Σύμβασης του Ν 3852/2010 μεταξύ του Δήμου Κεφαλλονιάς και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων / Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλλονιάς για την εγκατάσταση, συντήρηση και χρήση των βοηθητικών διατάξεων «SEATRAC» για την πρόσβαση Α.μεΑ. στις παραλίες Δήμου Κεφαλλονιάς.

Ευχόμαστε και ευελπιστούμε η εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη μας να τύχει ευνοϊκής αντιμετώπισης από το Περιφερειακό Συμβούλιο και το ερχόμενο καλοκαίρι στο νησί μας τα Άτομα με Αναπηρία να έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στη θάλασσα.

Άλλωστε, με την υπάρχουσα οικονομική και ανθρωπιστική κρίση τα Άτομα με Αναπηρία, Γονείς και ωφελούμενοι, Φορείς και ανάπηροι, σε καθημερινή βάση προσπαθούν αδιαλείπως για να κρατήσουν κεκτημένα ή να περιορίσουν κατ’ελάχιστο τις επερχόμενες ζημιές, που προέρχονται από τις όποιες δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις.

Όμως, σε τοπικό επίπεδο η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον και ευαισθησία στις ενέργειες και δράσεις, που η Ένωσή μας επιχειρεί με διαρκείς θετικές για τους Α.μεΑ. παρεμβάσεις.

Η Ένωσή μας επικροτεί αυτές τις ενέργειες και ευχαριστεί την Περιφέρειά μας, αλλά και τον Δήμο Κεφαλλονιάς για τη Σύμβαση, που πρόκειται να προσυπογράψουν, προκειμένου να επιτευχθεί η αυτόνομη πρόσβαση των Α.μεΑ. στη θάλασσα.

Η Ένωσή Α.μεΑ. «ΥΠΕΡΙΩΝ» θα συνεχίσει τις δράσεις της και τις επαφές με τους Κρατικούς φορείς, προκειμένου να λειτουργήσει άμεσα το Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας Α.μεΑ. στο Ληξούρι, για το οποίο έχει ήδη κατατεθεί αίτηση χρηματοδότησης και Τεχνικό Δελτίο στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά» του ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 5 «Κοινωνική ένταξη, ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και καταπολέμηση της φτώχειας και των διακρίσεων», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.


Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος,
Σοφία Μαροπούλου-Ζαφειράτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου