Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Κ.Ι:ΔΙΚΕΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

-ΞΥΛΟ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΥΣ-ΧΗΜΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ
Το Σωματείο Επισιτισμού Τουρισμού Κεφαλονιάς και Ιθάκης εκφράζει την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του,σοτυς μαθητές της Σάμης, που οδηγούνται την Πέμπτη 13 Οκτώβρη στα δικαστήρια, κατηγορούμενοι για καταλήψεις, που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο έτος αποφασισμένες από τα συλλογικά τους όργανα στο σχολείο τους. Οι μαθητές κατηγορούνται για την  εγκληματική πράξη τους, να ορθώσουν το ανάστημά τους ενάντια στην κυβέρνηση, που στην προσπάθειά της να επιβάλει το νέο σχολείο της "αγοράς", δεν διστάζει να σέρνει στα δικαστήρια  μαθητές που "τολμούν" και αντιστέκονται σε μια πολιτική που τους αφαιρεί το δικαίωμα στη μόρφωση και τους οδηγεί στη σύγχρονη δουλεία προς χάριν της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων. Η κυβέρνηση επιχειρεί να διαμορφώσει ένα δυσμενέστερο πεδίο για τις κινητοποιήσεις, σχεδιασμός ο οποίος περνά και μέσα από την αναβίωση των επονείδιστων «μαθητοδικείων».
Είναι απαράδεκτο, το γεγονός να αντιμετωπίζονται σαν εγκληματικά στοιχεία ανήλικοι μαθητές γιατί πραγματοποίησαν κατάληψη, διεκδικώντας μια καλύτερη εκπαίδευση και σχολείο με δικαιώματα. Ο στόχος τους είναι φανερός. Επιδιώκουν να ενοχοποιήσουν τους αγώνες στη συνείδηση των νέων ανθρώπων, να τους τρομοκρατήσουν, υπενθυμίζοντάς τους πως οι αγώνες συνιστούν ποινικό αδίκημα, για να υλοποιείται χωρίς αντιστάσεις η αντιλαϊκή τους πολιτική.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ–ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΟΝΟΜΠΛΟΚ ΑΠΕΝΑΝΤΙ στους ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥΣ.
Μετά το αριστερό ξύλο στους ξενοδοχοϋπαλλήλους, επειδή είπαν όχι στην κατάργηση του εφάπαξ, μετά τα χημικά και ΜΑΤ στους συνταξιούχους επειδή αντιστάθηκαν στο πετσόκομμα των συντάξεων τους, έρχεται η σειρά των μαθητών στη Κεφαλονιά επειδή είπαν όχι στο νέο σχολείο της αγοράς, των ταξικών φραγμών, εκπαιδευτικό προθάλαμο παράγωγης συνειδήσεων, χαμηλών απαιτήσεων, εύκολης λείας και εκμετάλλευσης της εργοδοσίας, που θέλει την επόμενη βάρδια της εργατικής τάξης προσαρμοσμένης πλήρως στις ανάγκες για ανάπτυξη και κερδοφορία των επιχειρήσεων του Κεφαλαίου.
Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου, να καταδικάσουν αυτή την τακτική και την πολιτική, να καταδικάσουν τα νέα μαθητοδικεία και να σταθούν αλληλέγγυοι στον αγώνα των μαθητών, να φτιάξουν μέτωπο αντίστασης και ανατροπής αυτής της βάρβαρης και αντιλαϊκή πολιτική τους.

Καλούμε τους συναδέλφους να δώσουν μαζικά το παρών, την Πέμπτη  13 Οκτώβρη 10.30πμ στη Περιφέρεια, συμπαραστεκόμμενοι στους μαθητές που διώκονται, διεκδικώντας ένα Ενιαίο Δωδεκάχρονο Σχολείο, Γενικής Παιδείας που να πατάει στις σημερινές ανάγκες και δυνατότητες της κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου