Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Ε.Α.Σ. : Νέοι Δρόμοι για ντόπιους Αγρότες


    Ο Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει ότι η πρόσφατη έκδοση των νομοθετικών ρυθμίσεων (αναφορικά με τεχνική και επιστημονική υποστήριξη) άνοιξαν το δρόμο για την καλλιέργεια της κλωστικής ή βιομηχανικής κάνναβης στη Ελλάδα.
   Πρόκειται για καλλιέργεια με ελαχιστοποιημένες εισροές, θετικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις, νέα εγχώρια προϊόντα, που ωθεί στη μείωση των εισαγωγών για καύσιμα, υφαντά, χαρτοπολτό, λάδι, κτηνοτροφές, συμπληρώματα διατροφής για τον άνθρωπο,  χωρίς να μειώνει την καλλιεργούμενη γη για παραγωγή τροφίμων.
  Ως καλλιέργεια με οικολογικά χαρακτηριστικά δεν απαιτεί φυτοφάρμακα, πνίγει τα ζιζάνια και είναι ανθεκτική σε παθογόνα και έντομα.

  Ο βιολογικός κύκλος του φυτού κυμαίνεται από 3 έως 5 μήνες ανάλογα με την ποικιλία και την κατεύθυνση παραγωγής (ίνα ή σπόρος) ενώ η σπορά γίνεται Μάρτιο και η συγκομιδή Αύγουστο.
  Οι αποδόσεις του φυτού σε σπόρο είναι έως 150 κιλά/στρέμμα και σε ξερά στελέχη για την παραγωγή ινών έως 1300 κιλά/στρέμμα ενώ η καλλιέργεια της βιομηχανικής κάνναβης ενεργοποιεί δικαιώματα Επιδότησης από Ευρωπαϊκά κονδύλια.
     Οι ενδιαφερόμενοι Θιακο - Κεφαλλονίτες Παραγωγοί που μπορούν να ανταποκριθούν επαρκώς στα ειδικά μέτρα που προβλέπονται από την νομοθεσία για την καλλιέργεια ενός φυτικού είδους με τις ιδιαιτερότητες που εμφανίζει η κάνναβη, μπορούν να απευθύνονται στη τοπική  Περιφερειακή Διεύθυνση  Αγροτικής Ανάπτυξης.

                           Από  τον  Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας  &  Ιθάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου