Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

ΟΜΗΡΙΚΗ ΙΘΑΚΗ,, ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ

ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ  ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΚΩΣΤΑ ΔΕΛΙΑΚΗ

Γιωργος Γκιαφης http://porosnews.blogspot.com/2016/10/blog-post_596.html

Μιά εκκρεμότητα με την Ιστορία. ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥ ΦΙΛΟΥ ΚΩΣΤΑ ΔΕΛΙΑΚΗ , ΓΙΑ ΔΙΑΛΟ...
POROSNEWS.BLOGSPOT.COM|ΑΠΟ E-POROS
Ένα βασικό στοιχείο που θα πρέπει να λάβουμε υπόψη είναι ότι οι διαφωνίες για την τοποθεσία της Ομηρικής Ιθάκης έχουν ξεκινήσει γύρω στην εποχή της γέννησης του Χριστού.
Αυτό σημαίνει ότι οι αρχαίοι Έλληνες γνώριζαν πολύ καλά που ήταν η Ιθάκη και από αυτό συμπεραίνουμε ότι ταίριαζε στον τοπογραφικό προσδιορισμό της όπως ακριβώς δίνεται από τον Όμηρο στα έπη του. Διαφορετικά θα είχαν προκύψει σίγουρα διαφωνίες που από όσα τουλάχιστον γνωρίζουμε ποτέ δεν υπήρξαν.
Άρα κάτι κάποτε φαίνεται να έχει αλλάξει είτε στην τοποθεσία της Ιθάκης, είτε στο νόημα Ελληνικών λέξεων, είτε στην αντιγραφή των επών.
Αλλιώς τί άλλο μπορεί να υποθέσει κανείς?
Σπύρος Ρόκκος


Makis Metaxas http://homericithaca.blogspot.gr/
This blog is dedicated to one of the greatest mysteries of the ancient world, Homer’s Ithaca. Τhese last years, significant excavations are in progress in the area of Southeastern Kefalonia, which…
HOMERICITHACA.BLOGSPOT.COM|ΑΠΟ HOMERIC ITHACA

Makis Metaxas Μια άκρως ψύχραιμη και ρεαλιστική προσέγγιση χωρίς αφορισμούς και υπονοούμενα που βοηθά για έναν πολιτισμένο διάλογο . Εύγε.


ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΘΑΙΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ  ΜΙΑ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ,,,
Στον τοιχο μου  χθες στο φεις,,πανω σε μια κοινοποιηση αναρτησης περι εκκλησιας,, γραφτηκαν τα εξαμάξης,,κατι παρόμοιο με οσα ειχαν ξαναγραφτει σε παρομοια κοινοποιηση περι της ιστορικης παρουσίας του χριστου σε σχεση με τα χριστιανικα βιβλια.
αντιγραφω λιγο από σχολιασμο μου,,γιατι επεσαν πολλα μπινελικια,, που δεν υπαρχει λογος να   δημοσιευσω κατι από αυτα  φυσικα,, (και απαντω οπως πρεπει,, πολιτισμενα!! (οπως μας εχει διδαξει ο πολιτισμος μας) ! Τωρα ενα τεραστιο μπραβο στα ξωκκλησια που αθελα τους προστατευσαν ολους τους αρχαιους ναους,, και μας δειχνουν το που μπορουμε να τους ξανααναζητησουμε ,απλα και μονο για την Ιστορια.
και επισης   για  να συνεχισω για την Ομηρικη πλευρα  αφηνωντας  τα πιστευω του καθενα,μας,, εφοσον και εγω  δεν εχω τον θεο μου,, οπως φαινετε  μπορει να ειμαι ατομικα παπεισμενος στου τοπου  της ομηρικης Ιθάκης, αλλα σεβομαι και καταλαβαινω και τις προτασεις και θεωρειες του καθένα,γιατι με τις  δικες τους γνωσεις μας ταξιδευουν σε ένα πολυ ομορφο ταξίδι αναζητησης! Πολλές από τις ενημερωσεις τους με εχουν βοηθησει και εμένα να τις δεχτω, και να προσπαθησω να τις μεταφερω στο δικό μου τόπο,, γιατι  στο δικό μου μυαλό ναι μεν ο αφηγητης μου περιγραφει την θεωρεια του,,στο οπως την βλέπει για τον τοπο του,, αλλα χωρίς να του το απορίψω προσπαθω να βρω την λογική στο αν αυτο που μου γραφει θα ταιριαζε με την δική μας θεωρεια! Ετσι βλέπω κομματακια του παζλ να προστιθονται και ισως λιθαρακι-λιθαρακι να βρεθει η ακρη του κουβαριου.

ενα ακομη σχολιακι Αρη,,
Αστέρι είδα Αστερίδα! Κατά ένα μέρος σωστός ο συνειρμός. Αλλά ορέ εσείς οι Ποριώτες μονάχα τον Ιούνη γλέπετε τον ήλιο τσου άλλους μήνες τί κάνετε? Για οι Οξειές βολτάρουνε σα τη κουνόπετρα μέχρι Κυλλήνη? Χουά χα χα χα χα χα χα χα χα χα. σε ενα καλό κουιζ!! ,, Πως θα ονόμαζαν οι Αρχαιοι τωρινοι Ποριότες,, το νησάκι στο οποιο ανατέλει ο Ηλιος και ο Αυγερινός?
και 
δειτε λοιπα θεματα  συζητησειις οπως



και λοιπες ανα εβδομάδα (καθε  Πεμπτης)  στον συνδεσμο  https://www.facebook.com/kdeliakis/notes

4 σχόλια:

  1. Αγαπητέ Γιώργο
    Η αλήθεια είναι ένα περίεργο πράγμα.Όσο και να θέλεις να την θάψεις αυτή είναι πάντα εκεί. Στην περίπτωση αυτή, όπως και σε κάθε άλλη, ο μόνος τρόπος για να την δεις είναι κατάματα. Αυτό σημαίνει ότι θα παραμερίσεις τα θέλω και θα μείνεις στα στοιχεία και μόνο. Τα στοιχεία λοιπόν λένε ότι η Ιθάκη δεν βρίσκεται στο Ιόνιο ούτε και στον Ελλαδικό χώρο. Αυτό είναι δύσκολο να το αποδεχτείτε, το ξέρω αλλά δεν αλλάζει η αλήθεια. Εκείνο που θα μπορούσατε να διεκδικήσετε είναι το να είστε η συνέχεια της Ιθάκης εκείνης. Δυστυχώς όμως όπως στα πάντα στην Ελλάδα κάποτε θα χάσουμε και τα λίγα, που μας ανήκουν, διεκδικώντας μόνο τα πολλά που, στην περίπτωση αυτή, δεν μας ανήκουν.
    Αν πάντως ποτέ θελήσετε να μάθετε την αλήθεια χωρίς φτιασίματα και ψέμματα ξέρετε που θα με βρείτε.
    Ως τότε σου εύχομαι τα καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ισως η υπερβολικη μου σιγουρια,,να μην με αφηνει να δω παραπέρα.. αλλά οπως τονισα δεχομαι καθε αποψη οσο τραβηγμενη και αν εριναι,εφοσον τα επειχηρηματα της στεκουν. Δεν ειμαι εξάλου ο αρμοδιος που μπορω να διαψευσω οσα στοιχεια παρουσιαζει ο καθενας μας, απλα καθε αποψη κανει τον διαλογο μας ακόμη πιο χρησιμο,και οταν φτασει η ωρα ισως κατι απο καποιον να ειναι το λιθαρακι, που θα βοηθησει στην πραγματικη τελικα τοπογραφια της ομηρικης Ιθάκης! Η δικη σας θεωρεια με εκπλησει μπορω να πω,,διοτι δεν περιμενα ποτε να μας εχει ξεγελασει τοσο πολυ ο Ομηρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ορέ για γδες που δε το σκέφτηκε κανένας ετούτοε!
    Πρέπει να ψάξουμε κατά την Παυσανιακή θεωρία σε ποιες μυστικές υπηρεσίες υπηρετούσε ο Όμηρος!
    Για δες ορέ ο Όμηρος πράχτορας, δηλαδής καναλάρχης ξεπουλημένος τση εποχής, για να καταλάβει και ο κοσμάκης.
    Και πού πάει το μυαλό σας ορέ?
    Εδώ που τα λέμε οι τότε μεγάλες δυνάμεις (οι δώδεκα Θεοί) εβοηθάανε στην έκβαση των μαχώνε, δε θα είχανε και τσου πράχτορες για τη προπαγάντα τσου?
    Για γδες, τούβλα απελέκητα ήμαστε ορέ παιδιά.
    Πρέπει να βάλουμε κάτου τα τότε συμφέροντα και τσι συμμαχίες για να βγάλουμε άκρη.
    Ώ ορέ διάβασμα που έχει να πέσει…
    Λες τελικά η Ιθάκη να ήτανε απλά μια Offshore company και εμείς ψάχνουμε ψύλλους στα άχυρα??

    Χουά χα χα χα χα χα χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. στον διαλογο στο φεις κοινοποιησα μερικες αναρτησεις περι θεωρεια Παυσανια,, οσο μακρινη καΙ Ας ΦΑΙΝΕΤΕ! προσπαθω να μην εχω παροπιδες, και μονο με την βεβαιοτητα, οτι εγω ειμαι ο αλανθαστος! Εφοσον στην Κεφαλονια και μονο εχουμε 4 θεωριες, γιατι να μην βγαλουμε και μια εκτος Ελλαδας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή