Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Ε.Α.Σ. : Συμψηφισμός Χρεών με την επιστροφή ΕΦΚ στο Αγροτικό Πετρέλαιο


   Ο  Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει ότι δημοσιεύθηκε η διυπουργική  απόφαση με την οποία καθορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις, οι δικαιούχοι προς επιστροφή, η ποσότητα για την οποία υπολογίζεται η επιστροφή, της διαδικασίας επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης  (Ε.Φ.Κ.), και του τρόπου ελέγχου της νόμιμης χρησιμοποίησης του Πετρελαίου εσωτερικής καύσης (DIESEL) κινητήρων, το οποίο χρησιμοποιείται αποκλειστικά στη Γεωργία για την εκτέλεση εργασιών με μηχανοκίνητα μέσα.

   Δικαιούχα πρόσωπα για την επιστροφή του Ε.Φ.Κ. του Πετρελαίου (DIESEL) κινητήρων με συντελεστή 66 € / χιλιόλιτρο για την χρονική περίοδο από 1.1.2015 έως και 30.9.2015, και 200€ /χιλιόλιτρο για τη χρονική περίοδο από 1.10.2015 έως και 31.12.2015, καθώς και για τη χρονική περίοδο από 1.1.2016 έως 30.9.2016, είναι οι αυτοί που προσδιορίζονται ως γεωργοί, με βάση την Αίτηση Ενιαίας Αγροτικής Επιδότησης και οι οποίοι είναι ασφαλισμένοι στον Ο.Γ.Α.                                                                                        
   Σύμφωνα με την απόφαση, πρώτα θα γίνονται οι συμψηφισμοί με τις τυχόν ληξιπρόθεσμες οφειλές των Δικαιούχων στο Δημόσιο (Εφορίες, Τελωνεία, Ο.Γ.Α. και άλλα Ασφαλιστικά Ταμεία) και, στη συνέχεια, αν μετά τους συμψηφισμούς αυτούς απομένουν ποσά προς επιστροφή, τότε αυτά θα εκταμιεύονται και θα καταβάλλονται στους Τραπεζικούς λογαριασμούς των Δικαιούχων.
 Ουσιαστικά, τα ποσά των επιστροφών Ε.Φ.Κ. Αγροτικού Πετρελαίου κίνησης τα οποία θα είναι μειωμένα κατά 50% για την περίοδο από 1.10.2015 έως 30.9.2016 θα «κατάσχονται» μερικώς ή ολικώς από το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία έναντι οφειλών Αγροτών που τα δικαιούνται.
    Για περισσότερες διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι Θιακο - Κεφαλλονίτες Παραγωγοί μπορούν να προσέρχονται στα γραφεία του Κέντρου Εξυπηρέτησης Αγροτών (Κ.Ε.Α.) που λειτουργεί καθημερινά στο ιδιόκτητο κτιριακό συγκρότημα του Ε.Α.Σ. στο Αργοστόλι.         Από  τον Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου