Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

ΔΑΣ -ΟΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ

ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΟΜΗΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ                               
ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ!!!
ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΗΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και ΕΕ συνεχίζουν να κρατούν σε εργασιακή ομηρία τις εργαζόμενες συναδέλφους μας καθαρίστριες στα σχολεία του Νομού μας. Η πολιτική αντικατάστασης της μόνιμης σταθερής εργασίας καθαριστριών που συνταξιοδοτούνται από άλλες, με συμβάσεις έργου, συνεχίζεται. Σήμερα έχουμε ακόμη και καθαρίστριες που δουλεύουν και 12 χρόνια με αυτό το απαράδεκτο καθεστώς. Οι κυβερνήσεις διαχρονικά είναι υπόλογες για τον εργασιακό μεσαίωνα που βιώνουν μέχρι σήμερα οι εργαζόμενες καθαρίστριες με τα επιδόματα πείνας αντί μισθού, χωρίς ασφαλιστικά δικαιώματα και βαρέα και ανθυγιεινά, με εντατικοποίηση της δουλειάς ,με το φόβο ότι εάν δεν εγκριθεί η “αποδοτικότητά” τους στην εργασία θα απολυθούν για την επόμενη σχολική χρονιά, με τον επιπλέον φόβο να μην αρρωστήσουν κλπ, καθώς και με την για κάθε σχολική χρονιά απειλή εισόδου των εργολάβων στην καθαριότητα των σχολείων. Η Δημοτική Αρχή Κεφαλονιάς (ΝΔ) συναινεί και στηρίζει αυτή την πολιτική.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Επανένταξη των Εργαζομένων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά
Πληρωμή τώρα της εργασίας και με επιπλέον ποσά για τις “μη καταμετρημένες” αίθουσες που καθημερινά και ανελλιπώς καθαρίζουν, σε πολλές περιπτώσεις, πέρα από το «όριο» των 15.
Έξω οι εργολάβοι καθαριότητας από τα σχολεία.
Οι εργαζόμενες καθαρίστριες στα σχολεία του Νομού μας, πλέον, μπορεί να γίνονται μέλη του Σωματείου Δημοτικών Υπαλλήλων Δήμου Κεφαλονιάς. Συνεχίζουμε τον αγώνα για τα δικαιώματά μας, για την ανατροπή της πολιτικής κυβερνήσεων – κεφαλαίου. Όπλο μας η ταξική πάλη και ενότητα των εργαζομένων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου