Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω - Ε.Ο.Π.Υ.Υ


Εστάλη από Β.Λορετζατο

Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω - Ε.Ο.Π.Υ.Υ
ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ
ΣΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ
ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Η Υγεία των συναδέλφων μελών μας και των οικογενειών τους αποτελεί θέμα προτεραιότητας για το Σύλλογο μας γεγονός που μας οδηγεί και ταυτόχρονα μας δεσμεύει απέναντι σας, να συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας και ταυτόχρονα να αναζητήσουμε λύσεις σε θέματα υγείας που αφορούν στις παροχές είτε μέσω ΤΑΥΤΕΚΩ, είτε μέσω ΕΟΠΥΥ .
Δυστυχώς, από το τέλος του 2012 που έγινε ο διαχωρισμός των παροχών υγείας (σε είδος μέσω ΕΟΠΥΥ και σε χρήμα μέσω ΤΑΥΤΕΚΩ) η κατάσταση επιδεινώθηκε, τα προβλήματα διογκώθηκαν και οι εκκρεμότητες μεγάλωσαν και οι περισσότερες απ΄ αυτές δεν έχουν τακτοποιηθεί μέχρι σήμερα.
Το μεγάλο θέμα στον Τομέα της Υγείας, αποτελεί η ένταξη του ΤΑΥΤΕΚΩ που καταργήθηκε από την Κυβέρνηση (παροχές σε χρήμα, δηλαδή, κατασκηνώσεις, επιδοτήσεις αδειών ασθενείας, διάφορα έξω - ιδρυματικά επιδόματα, κ.α.) και εντάθηκε στον ΕΦΚΑ από1/1/2017.
Ένα θέμα που επιδεινώνει τα προβλήματα υγείας των συναδέλφων μας οι οποίοι βιώνουν ήδη μεγάλα αδιέξοδα, αφού επιβαρύνονται οι ίδιοι με το κόστος για την αντιμετώπιση τους.
Σε λίγο τελειώνει ο πρώτος μήνας του τρέχοντος έτους και το απόλυτο χάος κυριαρχεί σε όλα τα επίπεδα. Οι υπηρεσίες που λειτουργούσαν (στην Χαριλάου Τρικούπη 6-8-10 και στην Πατησίων 54) με τους αποσπασμένους από τις Τράπεζες συναδέλφους μας, παραμένουν «ως φαντάσματα» να δέχονται απλώς τα αιτήματα για διάφορες παροχές των συναδέλφων μας και των οικογενειών τους … χωρίς οδηγίες για τις διαδικασίες διεκπεραίωσης τους, ενώ το αντίστοιχο γραφείο στη Θεσσαλονίκη που εξυπηρετούσε τους συναδέλφους της Βορείου Ελλάδας έκλεισε.
Κανένας δεν δίνει απάντηση για το τι θα γίνει με τις παροχές που δικαιούνται οι συνάδελφοι και οι οικογένειες τους και αφορούν επιδοτήσεις ημερών ασθενείας, επιδόματα συμπαράστασης, κατασκηνώσεις κ.α. πολλά από τα οποία χρονίζουν αδικαιολόγητα.
Το πρόβλημα θα γίνει ακόμα μεγαλύτερο ενόψει του νέου κανονισμού παροχών του ΕΦΚΑ, που θα ισχύσει μετά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, όπως προβλέπει ο σχετικός νόμος.
Ενός κανονισμού ο οποίος είναι άγνωστος και επιδιώκεται να δημιουργηθεί ερήμην των ενδιαφερομένων φορέων και των ασφαλισμένων, με κίνδυνο την περαιτέρω μείωση των παροχών.
Αυτή είναι η κατάσταση που έχει οδηγηθεί ο Τομέας ΤΑΥΤΕΚΩ ως αποτέλεσμα μιας κατά τα άλλα φιλόδοξης και πολλά υποσχόμενης νέας Κυβερνητικής κοινωνικής πολιτικής, απέναντι στην οποία οφείλουμε ως τραπεζοϋπαλληλικό κίνημα με πρώτη την ΟΤΟΕ να αντιδράσουμε με όλες μας τις δυνάμεις.
Σε ότι αφορά στον ΕΟΠΥΥ, αυτός εξακολουθεί να κωλυσιεργεί στην τακτοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών του προς τους ασφαλισμένους συναδέλφους μας (εν ενεργεία και συνταξιούχους) θέματα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, επιδόματα υγείας κ.α.
Επειδή η κατάσταση έχει ξεπεράσει πλέον κάθε όριο ανοχής και η αδιαφορία σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο δεν μπορεί να δικαιολογηθεί, ζητήσαμε τη δραστική παρέμβαση της ΟΤΟΕ στην κατεύθυνση δικαστικής διεκδίκησης από τον ΕΟΠΥΥ των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους συναδέλφους μας.
Η εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ στη πρόσφατη συνεδρίαση της αναγνώρισε την σοβαρότητα του θέματος, μετά από την παρέμβαση του Συλλόγου μας και αποφάσισε ομόφωνα να δρομολογηθεί η δικαστική διεκδίκηση από τον ΕΟΠΥΥ των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους συναδέλφους μας, ενώ παράλληλα αποφασίστηκε να προγραμματιστούν και άλλες πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις στους αρμόδιους φορείς.
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Ανεξάρτητα από την πορεία και τον τρόπο αντιμετώπισης των παραπάνω, είμαστε αποφασισμένοι να μην ανεχθούμε πλέον καμιά άλλη ολιγωρία ή παρελκυστική τακτική σε βάρος όλων μας στα θέματα υγείας και θα κινηθούμε ακόμα και μονομερώς αν χρειαστεί προκειμένου να αντιμετωπιστούν.
Θεωρούμε αναγκαία την σταθερή και αποφασιστική ενεργοποίηση – παρέμβαση της ΟΤΟΕ για τα θέματα αυτά, την οποία στο βαθμό που θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις διεκδικώντας αποτελέσματα και λύσεις στα ευαίσθητα θέματα της υγείας των συναδέλφων μας και των οικογενειών τους.
Πρέπει επιτέλους κάποιοι αρμόδιοι να καταλάβουν ότι η υπομονή δεν έχει ανεξάντλητα όρια όχι μόνο γιατί οι απαιτήσεις μας είναι θέμα δικαιωμάτων αλλά και γιατί η υγεία των ανθρώπων τις περισσότερες φορές είναι και θέμα χρόνου που δεν μπορεί να περιμένει.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                       Ο Γενικός Γραμματέας
Γιάννης Κάκκας                Γιάννης Ρούσσος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου