Η οικονομική κρίση από το 2008 μέχρι σήμερα έχει κλείσει πολλές χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ανάγκασε να κλείσουν βιβλία ή να βγουν στην σύνταξη πολλοί ελευθεροεπαγγελματίες.
Όμως υπάρχουν, ευτυχώς και εκείνοι που μπόρεσαν και άντεξαν μέχρι σήμερα. Άντεξαν γιατί είχαν γερές βάσεις, πρόβαλαν νέα προϊόντα ή υπηρεσίες, νοικοκύρεψαν τα οικονομικά τους και προσάρμοσαν την λειτουργία τους με βάση τις ανάγκες της κρίσης. Όλες αυτές λοιπόν οι επιχειρήσεις αλλά και οι επαγγελματίες είναι στο στόχαστρο του κράτους και τραπεζών που έχουν βάλει στόχο να τους ρημάξουν. Έτσι και αλλιώς βρίσκονται μετά από μια δεκαετία πάλης με την ύφεση της Ελληνικής οικονομίας και χωρίς στηρίγματα από το τραπεζικό σύστημα σε οριακή βιωσιμότητα.
Τι κάνει λοιπόν το κράτος για να τις κλείσει οριστικά;
Αρκετούς μήνες η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων είτε το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) στέλνουν μαζικά ηλεκτρονικά κατασχετήρια. Μόνο το πρώτο τρίμηνο του έτους το ΚΕΑΟ απέστειλε περίπου 18.000 προς τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας, σε μια προσπάθεια να ασκήσει τη μέγιστη δυνατή πίεση πριν από την επιβολή αναγκαστικών μέτρων είσπραξης, για να διεκδικήσει οφειλόμενα που ανέρχονται στα έως και 1,2 δισ. ευρώ. Τα ηλεκτρονικά κατασχετήρια αποστέλλονται σε οφειλέτες που έχουν προκύψει κατά το τελευταίο εξάμηνο πριν από τον έλεγχο του ΚΕΑΟ. Επίσης, αποστέλλονται και σε όσους οφειλέτες έχουν χάσει τη ρύθμιση που είχαν ενταχθεί. .....................
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου