Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

«Γεράσιμος Αρσένης» ονομάστηκε το αμφιθέατρο του ΤΕΙ στο Αργοστόλι-Τα αποκαλυπτήρια έκανε ο Περιφερειάρχης

ΠΗΓΗ     PORTONI.GR

Θ. Γαλιατσάτος: Ο Γεράσιμος Αρσένης μέχρι τελευταία στιγμή παρέμεινε θερμός υποστηρικτής του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων

Σε ιδιαίτερα συγκινησιακή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα η τελετή ονοματοδοσίας του αμφιθεάτρου του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων σε «Γεράσιμος Αρσένης» σε υλοποίηση ψηφίσματος του εκπαιδευτικού Ιδρύματος, το οποίο είχε στηρίξει με απόφασή του το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων τον Μάιο του 2016.
Στην τελετή παρόντες ήταν η σύζυγος του εκλιπόντος, πρ. Υπουργός Λούκα Κατσέλη, ο Υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, ο Πρέσβης του Καναδά, η βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης, ο πρόεδρος του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Γιάννης Δραγώνας, ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην Υπουργός Ναπολέων Μαραβέγιας, η πρ. Υπουργός Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, αντιπεριφερειάρχες, αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι των ομογενειακών Ομοσπονδιών και σωματείων καθώς η τελετή αποτέλεσε συγχρόνως και την εναρκτήρια εκδήλωση την «18ης Ετήσιας Εκδήλωσης – Συνάντησης Αποδήμων Κεφαλλήνων και Ιθακησίων».
Τα αποκαλυπτήρια της πινακίδας στην τελετή ονοματοδοσίας προς τιμή του Γεράσιμου Αρσένη πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος και ακολούθησε η τελετή αγιασμού από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Δωδώνης και παρουσία των Σεβασμιότατων Μητροπολιτών Κεφαλονιάς και Ζακύνθου.
Στην ομιλία του ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «το αίτημα του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων τον Μάιο του 2016 για την ονοματοδοσία προς τιμή του Γ. Αρσένη βρήκε εξαρχής την πλήρη στήριξη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Ο Γ. Αρσένης ως Υπουργός Παιδείας ίδρυσε το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και είχε την ευτυχία να το εγκαινιάσει τον Οκτώβριο του 1999, ενισχύοντας την εκπαίδευση και την τοπική οικονομία όχι μόνο στην Κεφαλονιά αλλά και στα άλλα νησιά μας.
Ο Γερασιμος Αρσενης μας συγκίνησε όλους όταν ακόμη και μέχρι την τελευταία στιγμή του παρέμεινε θερμός υποστηρικτής της λειτουργίας και ενίσχυσής του εκπαιδευτικού ιδρύματος και η οικογένειά του σεβόμενη την επιθυμία του, είχε ζητήσει αντί στεφάνων δωρεά στον τραπεζικό λογαριασμό υποτροφιών του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στη μνήμη του Γεράσιμου».
Ο Περιφερειάρχης χαρακτήρισε ευτυχή συγκυρία την τέλεση της τελετής παρουσία των αποδήμων «ενωμένοι όλοι στη μνήμη ενός μεγάλου πολιτικού, ενός τολμηρού, ασυμβίβαστου και ξεχωριστού Κεφαλονίτη, που σε όλη του τη ζωή δεν ξέχασε στιγμή το νησί του. Η ονοματοδοσία του αμφιθεάτρου του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων σε «Γεράσιμος Αρσένης» έρχεται σε συνέχεια της απόδειξης της ξεχωριστής αγάπης της Κεφαλονιάς στο πρόσωπό του, ως επιβράβευση μιας μακράς, γόνιμης πορείας στη ζωή του εκλιπόντος και ως απόδειξη ότι η Κεφαλονιά δεν ξεχνά τον Γ.Αρσένη.
Κι επειδή οι εκδηλώσεις των αποδήμων έχουν ως κεντρικό πρόσωπο έναν ακόμη ξεχωριστό Κεφαλλονίτη, τον θαλασσοπόρο και εξερευνητή Ιωάννη Φωκά ή Χουάν ντε Φούκα επιτρέψτε μου μια παρατήρηση:
Το κοινό του ντε Φούκα με τον Αρσένη, αν θέλετε, είναι φυσικά η καταγωγή από τούτον τον ευλογημένο τόπο αλλά και η επιμονή στο στόχο, η τολμηρή απόφαση να ακολουθήσουν το όραμά τους μέχρι τέλους και η προσήλωση στον σκοπό τους.
Μακριά από την Κεφαλονιά κατάφεραν να ξεχωρίσουν και να γίνουν κρίκοι μιας μακριάς αλυσίδας, ξεχωριστών Κεφαλλήνων και Θιακών που διέπρεψαν στις τέχνες, την πολιτική, τις επιστήμες και το επιχειρείν»
Και κατέληξε: «Χαιρετίζω τη σημερινή εκδήλωση, αποτίουμε φόρο τιμής στον τολμηρό θαλασσοπόρο Ιωάννη Φωκά ντε Φούκα, είμαστε εδώ για να δηλώσουμε ότι δεν ξεχνούμε τον Γεράσιμο Αρσένη και είμαστε εδώ, όλοι μαζί, για να δώσουμε σάρκα και οστά στην υπόσχεσή μας για μια συνεργασία στέρεη, διαρκή και γόνιμη, με στόχο την ανάδειξη των νησιών μας και την προβολή της ιστορίας τους.
Θερμά συγχαρητήρια στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων για τη διοργάνωση αλλά και στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Οδυσσεύς για την 18η ετήσια εκδήλωση – συνάντηση που ακολουθεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου