Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 29 Απριλίου 2018

O ΑΝΤΩΝΗΣ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑς!! ΤΙς ΕΥΧΕς ΜΑς,, ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ!


Ο Makis Metaxas κοινοποίησε ένα άλμπουμ.

Τιμής ένεκεν και επ' ευκαιρία της παρουσίας του τ. Εφόρου Αρχαιοτήτων Δρ.Αντώνη Βασιλάκη στο νησί μας για την μελέτη του αρχαιολογικού υλικού που προέκυψε κατά την ανασκαφή του ωοειδούς μεγάρου στην θέση Ρίζα Τζαννάτων
Yangos Metaxas ΕΥΓΕ στον Γεράσιμο Βεργωτή και καλή δύναμη στον αρχαιολόγο Αντώνη Βασιλάκη και στον νέο έφορο Αρχαιοτήτων Γρηγόρη Γρηγορακάκη.

Φωτογραφία του Αντώνιος Βασιλάκης.
Ο  Αντώνιος Βασιλάκης  Ενημερώνει

Αγαπητοι φιλοι, μελη της ομαδας αυτης και φιλοι της ανασκαφής, θα χαρουμε να να διαβασουμε τις αποψεις σας και να μετεχετε σε καποια απο τις εκδηλωσεις μας. Ιδιατερα οσοι ειναι στην Κεφαλονια ειναι παντα ευπροσδεκτοι να μιλησουμε και να συνατηθουμε. Το Μάιο θα παρουσιασουμε την ανασκαφη και τα ευρηματα εδω στο Αργοστολι στο Πανιονιο Συνεδριο.
Το καλοκαιρι θα γινει μια μεγαλυτερη παρουσιαση της ανασκαφης και της μελετης μας στα Κουρκουμελατα, στο Πολιτιστικο Κεντρο Βεργωτη, με πρωτοβουλια του χορηγου μας Γερασιμου Βεργωτη. Η παρουσια και η συμμετοχη σας θα ναι χαρα για μας.
Στο ανοιξιατικο Αργοστολι, στο εργαστηριο της Εφορειας Αρχαιοτητων Κεφαλονιας απο χθες Πεμπτη 26/4. Μελετουμε τα ευρηματα της ανασκαφης για να συμπληρωσουμε τις παρουσιασεις μας στο Πανιονιο Συνεδριο εδω στο Αργοστολι και στο Συνεδριο της Περιφερειας του Μυκηναϊκου Κοσμου στη Λαμια, που θα γινουν τον επομενο μηνα. Μαζι ειναι η Ντορα και η Ζωρζινα.
Φωτογραφία του Αντώνιος Βασιλάκης.

Φωτογραφία του Αντώνιος Βασιλάκης.
επισης:

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ
4. Υστεροελλαδικό Μυκηναϊκό Ελλειψοειδές Μέγαρο
Κατσιβελάτα Ρίζα Τζαννάτων
Να ευχαριστήσουμε τον καλό μας φίλο επιστήμονα ΑΝΤΏΝΗ ΒΑΣΙΛΑΚΗ για την παρατήρησή του και να δεχθούμε ότι το ανασκαφέν , από τον ίδιο, υστεροελλαδικό Μυκηναϊκό ελλειψοειδές μέγαρο είναι μεγάλης αρχαιολογικής αξίας και αποδεικνύει ότι στο ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΠΕΔΙΟ ο Μυκηναϊκός πολιτισμός εμφανίζεται από την πρωιμη-πρώιμη αρχή του , πριν τον 13 αιώνα πχ . Αγαπητέ μας ΑΝΤΩΝΗ μας συγχωρείς για την παράληψη ,γιαυτό όμως έχουμε καλούς φίλους επιστήμονες να μας διορθώνουν και να μας κατευθύνουν . Κατατάσσουμε το Μέγαρο στα αρχαιολογικούς θησαυρούς του χωριού μας .Σε περιμένουμε
Επ`ευκαιρία να ευχαριστήσουμε τον συγχωριανό μας ΓΕΡΑΣΙΜΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕΝΕΓΑΤΟ ιδιοκτήτη του γηπέδου , το οποίον και παραχώρησε δωρεάν, χωρίς καμία απαίτηση στην αρχαιολογική έρευνα. Η προσφορά του συγκίνησε ολόκληρη την Αρχαιολογική ομάδα Ο Σύλλογος ΤΖΑΝΝΑΤΩΝ τον ευχαριστεί.
Φωτογραφία της Πολιτιστικός Σύλλογος Τζαννάτων.

Φωτογραφία της Πολιτιστικός Σύλλογος Τζαννάτων.
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ
και  του  ευχομαστε καλη Δυναμη,,,!!!!!:
και μακάρι να  βρίσκει  πάντα τις βοηθειες που χρειάζετε!!

2 σχόλια:

  1. Εύχομαι ό,τι καλύτερο από τις αρχαιολογικές έρευνες στο τόπο μας μια και είναι ένα βήμα προόδου ώστε να αποκτήσουν τα δύο νησιά μας την ιστορική και αρχαιολογική θέση που τους αξίζει.
    Συγχαρητήρια σε όσους κουράζονται και προσφέρουν για αυτό το σκοπό ξεφεύγοντας από την ανεξέλεγκτη δυστυχώς λογική της «αρπακτής» των καιρών και όχι μόνο, τα αποτελέσματα της οποίας είναι πάντα αρνητικά για κάθε είδους πρόοδο.

    Συγχαρητήρια και στον κ. Γερ. Μενεγάτο, που κατά τη γνώμη μου γνωρίζοντας τον κίνδυνο να κατηγορηθεί για ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ και αφαίρεση της Κεφαλλονίτικης ιθαγένειας, εντούτοις παρεχώρησε το οικόπεδο των ανασκαφών!
    Ίσως στο μέλλον να χρειαστεί και νομική προστασία τούτη η κίνηση!! Χα χα χα

    Και πάλι ό,τι καλύτερο θέλει προκύψει και ευχαριστίες για τους κόπους σας.
    Κά κα κα κα κα κα κα κα κα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. φιλε ειμαι αισιοδοξος οτι επιτελους κατι θα κουνηθει πλεον! να δουμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή