Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 5 Μαΐου 2018

Σπύρος Καγκάδης: Είμαι αισιόδοξος ότι τα καλύτερα στις διεθνείς οικονομίες έρχονται!

Είμαι αισιόδοξος ότι τα καλύτερα στις διεθνείς οικονομίες έρχονται!
Παρά το γεγονός ότι ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών σημείωσε την Παρασκευή μια συνεχόμενη μεγάλη πτώση κατά -1,84% στις 823,89 μονάδες πιστεύω με σχετική βεβαιότητα ότι τα χειρότερα από άποψη αρνητικής επίδρασης των διεθνών αγορών λόγω Αμερικής είναι πίσω μας. Η Αμερικανική Κεντρική Τράπεζα (FED) ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι η ανεργία στις ΗΠΑ έπεσε κι άλλο τον Απρίλιο από το 4,1% στο… 3,9%!
Θετικά επίπεδα ρεκόρ που δεν έχει δει η Αμερική για 17,5 χρόνια! Αυτή η νέα θεαματική ανακοίνωση οδήγησε τον Dow Jones σε άνοδο στο κλείσιμο της Παρασκευής κάτα +332,36 μονάδες ή +1,39% και αποδεικνύει ότι το φιλελεύθερο οικονομικό πρόγραμμα της κυβέρνησης του Αμερικανού Πρόεδρου Ντόναλντ Τραμπ, της μείωσης των φόρων και της γραφειοκρατίας για την προσέλκυση επενδύσεων, αποδίδει όπως είναι φυσικό τους αναμενόμενους καρπούς!

Δεδομένο τώρα ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έχει κερδίσει την υποστήριξη της καπιταλιστικής στην οικονομική πολιτική της Κίνας στην επίτευξη ειρήνης ανάμεσα την πολεμοχαρή με τους γείτονες της κομμουνιστικής Βόρεια Κορέας δεν μπορεί παρά να προσβλέπει ο Αμερικανός Πρόεδρος ότι με το κλίμα αισιοδοξίας που χρειάζεται μπορεί κερδίσει ξανά και τις ενδιάμεσες Αμερικανικές Εκλογές του Νοεμβρίου 2018.
Οπότε προς χάρη της οικονομικής και πολιτικής σταθερότητας που ευνοεί την συνέχιση της προόδου των οικονομικών μεγεθών δεν πιστεύω ότι ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα φτάσει στα άκρα ξανά στο πολυδιαφημισμένο εμπορικό πόλεμο του με την Κίνα και την Ευρώπη. Όποιες διάφορες έχει πιστεύω ότι θα τις λύσει μέσο της διπλωματικής οδού χωρίς να θέσει σε κίνδυνο την συνέχιση των καλών οικονομικών αποτελεσμάτων για τους ψηφοφόρους του (μείωση ανεργίας, αυξήσεις μισθών, μείωση φόρων κ.α.)
Οπότε σε συνδυασμό και με την στροφή 180 μοιρών στην οικονομική λογική και της κυβέρνησης Τσίπρα δεν θα αργήσει πολύ η ώρα που και εμείς εδώ στην πολύπαθη Ελλάδα θα αρχίσουμε να βλέπουμε άνοδο στα εθνικά εισοδήματα μας. Οπότε η ώρα της παρόμοιας οικονομικής και πολιτικής αλλαγής στην Ελλάδα δεν θα αργήσει πολύ να έρθει καθώς η θητεία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ είναι το πολύ ενάμιση χρόνο πριν την βέβαιη συνταγματική λήξη της το 2019, αν όχι νωρίτερα!
Με τον ερχομό της φιλελεύθερης κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη το Ελληνικό Χρηματιστήριο, η Ελληνική αγορά και η Ελληνική οικονομία γενικότερα θα αρχίσει να προεξοφλεί τις παρόμοιες με τις ΗΠΑ θετικές επιπτώσεις της μείωσης της φορολογίας, της μείωσης της γραφειοκρατίας και την αύξηση της αξιοπιστίας στην προσέλκυση των οφέλιμων για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και ανάπτυξης επενδύσεων που εξαγγέλλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και θα αρχίσουμε να ανεβάζουμε “στροφές” πριν καν γίνουν οι νέες βουλευτικές εκλογές. Είμαι έτσι τώρα ξανά αισιόδοξος ότι τα μαύρα οικονομικά και πολιτικής σύννεφα είναι πίσω μας και το μέλλον φαντάζει λαμπρό για την Ελλάδα μας!
Σπύρος Καγκάδης

1 σχόλιο:

  1. Παν μέτρον άριστον συνονόματε, πολύ αισιόδοξο σε βλέπω!
    Επειδή η ιστορία διδάσκει, αν ισχύει ο συλλογισμός σου οι Νεοέλληνες έκπαλαι είχαν την ιδιαιτερότητα οσάκις οι διεθνείς οικονομικές συγκυρίες διευκόλυναν την οικονομική τους πρόοδο, εφκείνοι να ξεσκλιούνται και να βγάνουνε τα μάτια τους συναναμεταξύ τσου.

    Και επειδής η ιστορία δυστυχώς επαναλαμβάνεται μη κρατάς και τόσο μεγάλα «καλάθια», εκτός και τώρα με τα σκυλάκια, τα γατάκια και την ελεύθερη «ιατρική» χρήση τση μαστούρας αλλάζει τίποτις…

    Κά κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα

    ΑπάντησηΔιαγραφή