Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 5 Μαΐου 2018

«Αποψιλώνουν» το Κέντρο Υγείας Σάμης, κλείνουν το ιατρείο στις Κεραμειές, υποβαθμίζουν το ιατρείο στον Καραβάδο,

6iYPE
Με απόφαση του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, οι δυο γιατροί γενικής ιατρικής που στελεχώνουν τα περιφερειακά ιατρεία Κεραμειών και Καραβάδου, μετακινούνται στο Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου, για να «καλύψουν» τις εκεί ανάγκες των κατοίκων της Παλικής.

Δεδομένου ότι οι δυο γιατροί, εκτός των υπηρεσιών που προσφέρουν στα δυο περιφερειακά ιατρεία , καλύπτουν και τις εφημερίες στο Κ.Υ. Σάμης και με την μετακίνησή τους στο Ληξούρι, το Κ.Υ. Σάμης, θα αδυνατεί πλέον να καλύπτει τις εφημερίες, καταλαβαίνει κανείς, το πλήγμα που δέχονται οι ιατρικές υπηρεσίες, στις τρεις περιοχές που προαναφέραμε!!! 
Δεδομένου επίσης, πως όλο το νησί, καλύπτεται από ένα ( 1 ) ασθενοφόρο στη βάρδια, γίνεται αρκούντως κατανοητό, το πόσο απερίσκεπτη και επικίνδυνη είναι η απόφαση του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ!!!
Επίσης θα πρέπει να σημειωθεί, πως και με την απόφαση αυτή, δεν λύνεται το πρόβλημα στελέχωσης του Μαντζαβινάτειου!!!
Αντί λοιπόν το Υπουργείο Υγείας, να προσλάβει γιατρούς,  και νοσηλευτικό προσωπικό,  για να καλύψει τα κενά στις Δομές Υγείας του νομού μας, «αποψιλώνει» τις περιφερειακές υπηρεσίες, αφήνοντας ουσιαστικά ακάλυπτο, μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού του νομού και των επισκεπτών!!!
Άμεση λοιπόν θα πρέπει να είναι, η κινητοποίηση των κατοίκων και των φορέων του νησιού, να μην περάσει αυτή η απόφαση και να ζητήσουν να καλυφθούν οι θέσεις υγείας, όπου χρειάζεται με μόνιμο προσωπικό, συμπεριλαμβανομένου και του προσωπικού του ΕΚΑΒ , που θα προσληφθεί γι’ αυτό το λόγο!! Οποιαδήποτε άλλη απόφαση συμπεριλαμβανομένης και της τελευταίας του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, το ξαναλέμε, θέτει σε επισφάλεια, την υγειονομική κάλυψη,  κατοίκων και  επισκεπτών του νησιού μας.
Τάσος Καβαλλιεράτος.  - samikefalonias.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου