Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

Σπύρος Καγκάδης: Αν και το 2019 ξεκίνησε καλά το 2020 θέλει προσοχή

 Το φαινόμενο Ιανουαρίου, όπου παραδοσιακά οι μετοχές ανεβαίνουν αυτό το μήνα, όπως φάνηκε επιβεβαιώθηκε και για φέτος το 2019. Πιο συγκεκριμένα οι τιμές του Γενικού Δείκτη του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών ανέβηκαν κατά +3,5% στις 634,64 μονάδες (πάρα την μεγάλη πτώση κατά -13,5% για τις τράπεζες) στο πνεύμα των ανοδικών διεθνών αγορών.
Ο Dow Jones ανέβηκε κατά +7,17% στις 24.999,67 μονάδες μετά την θετική για το μέλλον των διεθνών αγορών αλλαγή πλεύσης της Αμερικανικής Κεντρικής Τράπεζας (FED) όπου δηλώθηκε ότι δεν σκοπεύει πλέον να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια διατηρώντας μια στάση “υπομονής”. Η απόδοση μάλιστα της ανόδου των μετοχών στις ΗΠΑ αποτελούν την καλύτερη απόδοση εδώ και 30 χρόνια!

Βοηθούμενη και από θετική διεθνή συγκυρία όπου παρά την επιβράδυνση των υψηλών ρυθμών ανάπτυξης δεν φαίνεται ότι θα έχουμε τουλάχιστον για φέτος μια παγκόσμια οικονομική ύφεση η Ελληνική αγορά και οικονομία έχει όλες τις προϋποθέσεις, αν μάλιστα υπάρχει και η προοπτική μιας πολυπόθητης πολιτικής αλλαγής στη χώρα μας, στο πέρασμα του χρόνου για ανέβει ακόμα πολύ υψηλότερα. Ας μην ξεχνάμε ότι αργά ή γρήγορα φέτος θα έχουμε βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα όπου όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις θα έρθει ίσως αυτοδύναμα στην εξουσία μια κυβέρνηση της φιλελεύθερης Νέας Δημοκρατίας με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ο αρχηγός της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης υπόσχεται μείωση των φόρων, της γραφειοκρατίας και του κράτους που εφόσον θα μπορέσει να τα πραγματοποιήσει θα φέρουν μια ανεπανάληπτη εισροή μαζικών επενδύσεων (επενδυτικό σοκ) στην χώρα μας μετά από σχεδόν μιας δεκαετίας οικονομικής κρίσης.
Οι επενδύσεις που αναμένονται να έρθουν στην Ελλάδα θα μειώσουν την πραγματική ανεργία, αυξάνοντας τις καλές θέσεις εργασίας για όλους και θα φέρουν πίσω στην πατρίδα μας χιλιάδες Έλληνες που λόγω της κρίσης μετανάστευσαν στο εξωτερικό. Στην νέα χρυσή εποχή που ανατέλλει για  την Ελλάδα μόνοι κίνδυνοι είναι η πιθανότητα για νέες εκλογές, λόγω της μη επίτευξης συμφωνίας για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας το 2020, με την απλή αναλογική που ψήφισε εγωιστικά η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζοντας ότι δεν θα έχει ξανά ελπίδα να δει την εξουσία μόλις περάσει η συνταγματική της θητεία στη ζημιογόνα κατά τουλάχιστον 100 δις Ευρώ διακυβέρνηση της στη χώρα.
Σπύρος Καγκάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου