Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

Ποια χώρα θα ξεπεράσει την Κίνα σε πληθυσμό μέχρι το 2027

Μέχρι το 2050 ο συνολικός πληθυσμός της Γης θα φτάσει τα 9,7 δισ. ανθρώπους ενώ σήμερα είναι στα 7,7 δισ., σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποίησε πρόσφατα ο ΟΗΕ.

Η Ινδία πρόκειται να ξεπεράσει την Κίνα ως η πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο σε λιγότερο από μια δεκαετία, όπως αναφέρει νέα έκθεση των Ηνωμένων Εθνών.

Η Κίνα και η Ινδία μετρούν σήμερα περίπου το 37% του συνολικού πληθυσμού των 7,7 δισ. ανθρώπων. Η Κίνα φιλοξενεί σήμερα περίπου 1,4 δισ. ανθρώπους και η Ινδία 1,3 δισ. Ωστόσο, μέχρι το 2027 η Ινδία θα έχει περισσότερους ανθρώπους από την Κίνα, σύμφωνα με προ ημερών έκθεση του ΟΗΕ σχετικά με τις παγκόσμιες προοπτικές του πληθυσμού ενώ μέχρι το 2050 το χάσμα αναμένεται να ανοίξει ακόμα περισσότερο.“Μεταξύ 2019 και 2050, 55 χώρες ή περιοχές αναμένεται να δουν τον πληθυσμό τους να μειώνεται κατά τουλάχιστον 1%” σημειώνεται στην έκθεση, κυρίως λόγω χαμηλών ποσοστών γονιμότητας και σε ορισμένες περιπτώσεις λόγω μεγάλου αριθμού μεταναστών.
“Στην Κίνα ο πληθυσμός προβλέπεται ότι θα συρρικνωθεί κατά 31,4 εκατ. ή 2,2%”. Κάτι που σημαίνει ότι ο πληθυσμός της Κίνας θα φτάσει στα 1,1 δισ., αριθμός μικρότερος από τα 1,5 δισ. που προβλέπονται για την Ινδία.
Μέχρι το 2050 η έκθεση αναφέρει ότι ο συνολικός πληθυσμός της Γης θα είναι 9,7 δισ. άνθρωποι, μια εντυπωσιακή αύξηση σε διάρκεια ενός αιώνα. Να σημειωθεί ότι πέντε χρόνια μετά την ίδρυση του ΟΗΕ, το 1950, ο παγκόσμιος πληθυσμός ήταν μόλις 2,6 δισ. άνθρωποι.
Η Κίνα προσπαθεί εδώ και χρόνια να αντιμετωπίσει προληπτικά την μείωση του πληθυσμού της. Με την γήρανση του πληθυσμού της να είναι ταχεία και την μείωση των γεννήσεων, το Πεκίνο “πήρε πίσω” ακόμα και την πολιτική του για ένα παιδί προκειμένου να ενθαρρύνει τα ζευγάρια να κάνουν περισσότερα παιδιά. Όμως με τον ολοένα αυξανόμενο αστικό πληθυσμό που αντιμετωπίζει αυξημένο κόστος ζωής, οι προσπάθειες αύξησης του ποσοστού των γεννήσεων απέτυχαν.
Εκτός από την Ινδία που πρόκειται να ξεπεράσει την Κίνα, η έκθεση του ΟΗΕ αναφέρει ότι η Νιγηρία θα είναι η τρίτη χώρα με τη μεγαλύτερη πληθυσμιακή πυκνότητα μέχρι το 2050, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για 733 εκατ. ανθρώπους, ξεπερνώντας τις ΗΠΑ, οι οποίες θα πέσουν στην τέταρτη θέση με 434 εκατ. Το Πακιστάν θα παραμείνει η πέμπτη χώρα σε πληθυσμό στον κόσμο.
πηγη Κεφαλονιαπρεςς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου