Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

Με άνοδο +45,09% φέτος ξανά προς την δόξα τραβά το ΧΑΑ!





Σε αντίθεση με τα λόγια των πολιτικά υποκινούμενων "Κασσάνδρων" η Ελληνική Αγορά όπως αυτή εκφράζεται από το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών (ΧΑΑ) δίνει ξανά ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη φτάνοντας σήμερα με άνοδο +2,17% (889,84 μονάδες) κοντά στα υψηλά αυτού του ορόσημου έτους όπου πραγματοποιήθηκε όπως σας έλεγα από νωρίς μια θεαματική θετική πολιτική αλλαγή!

Συνολικά από την αρχή του εκλογικού αυτού έτους ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΑ πραγματοποιεί θεαματική άνοδο +45,09%!

Όπως σας είχα προειδοποιήσει εδώ και πολύ καιρό η διαφαινόμενη φιλο-αναπτυξιακή και φίλο-επενδυτική νίκη στις εκλογές της φιλελεύθερης Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη θα δημιουργούσε ένα αέρα αισιοδοξίας στην ελληνική αγορά και κοινωνία που θα ανέβαζε και το Ελληνικό Χρηματιστήριο προσελκύοντας επενδύσεις στην χώρα που δημιουργούν πολλές νέες καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας στους Έλληνες!

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που η φετινή προεξοφλητική άνοδος του ΧΑΑ μας κατατάσσει στην πρώτη θέση ρεκόρ ανόδου ανάμεσα σ' όλα τα χρηματιστήρια του κόσμου.

Υπήρχε βέβαια μια μικρή δυσαρέσκεια σε μερίδα του κόσμου του ΧΑΑ επειδή μετά την αναμενόμενη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εθνικές εκλογές της 7 Ιουλίου 2019 το χρηματιστήριο παρουσίασε σημάδια κόπωσης ειδικά μετά την προεξοφλητική θεαματική άνοδο την περίοδο μετά την νίκη της στις Ευρωεκλογές όταν ξεκαθάρισαν σ' όλους η πορεία των πολιτικών πραγμάτων με την άμεση παραίτηση της αποτυχημένης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. 

Εντούτοις, λόγω των καλύτερα από τα αναμενόμενα, ακόμα και προεκλογικών υποσχέσεων, θετικών μέτρων της νέας κυβέρνησης στην μείωση των αντιαναπτυξιακών και αδίκων φόρων και της γραφειοκρατίας, των φίλολαϊκών κοινωνικών παροχών και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων ο κόσμος της αγοράς στην Ελλάδα δεν μπορεί παρά να παραμείνει αισιόδοξος για το μέλλον της Ελληνικής οικονομίας.

Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχάσουμε ποτέ τι είχε συμβεί στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα πριν και μετά την νίκη του λαϊκιστή Αλέξη Τσίπρα στις εκλογές του 2015 όταν το Ελληνικό χρηματιστήριο κατέρρεε καθώς οι γνώστες των οικονομικών πραγμάτων "τραβούσαν τα μαλλιά τους" με τα πεπραγμένα της πορείας της βλακώδης προσπάθειας διαπραγμάτευσης των Τσίπρα/Βαρουφάκη.

Τέλος, πιστεύω ότι βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή μιας πολύ μακροχρόνιας θεαματικής ανόδου της Ελληνικής οικονομίας και ότι οι καλύτερες μέρες για την ταλαιπωρημένη Ελληνική κοινωνία θα είναι για πολύ καιρό μπροστά μας!

Σπύρος Καγκάδης

2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι ορέ από 7.000 ευρά που είχα σε νια τράπεζα, πέρυσι μείνανε 20 ευρώπουλα και εφέτο ΄χ@ίστηκα από τη χαρά μου γιατί γίνανε 29 !!

    Το χρηματιστήριο είναι επικίνδυνος τζόγος και κερδίζουν μόνο οι τυχεροί και στάνταρ οι «πληροφορημένοι»…

    Κά κα κα κα κα κα κα κα κακα κα κα κα κα

    ΑπάντησηΔιαγραφή