Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

20 Μαρτιου ηρθε στο νησι μας ,πριν την απαγορευση!!

 Η κινηση εκεινης της μερας

EKEFALONIA.GR
Τελικά ο κορωνοϊός φαίνεται πως έφτασε στην Κεφαλονιά, καθώς το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα αποτελεί γεγονός. Κάτι που έγκαιρα είχε προειδοποιήσει ο Ιατρικός Σύλλ...
και  Kefaloniapress

Ο Δ/της του Νοσοκομείου Φ. Μεσσάρης ενημερώνει για την πορεία του ασθενούς

Σε πρωινή μας συνομιλία με τον διοικητή του Νοσοκομείου Αργοστολίου κ. Φώτη Μεσσάρη καταγράψαμε οπως τα ανέφερε τα βήματα που έγιναν από τη στιγμή που εμφανίστηκε στο Νοσοκομείο ο ασθενής Ο.

Ο ασθενής Ο εμφανίστηκε στις 25 Μαρτίου  οικειοθελώς στο Νοσοκομείο γιατί είχε πυρετό και έλλειψη γεύσης. Κανένα άλλο σύμπτωμα. Εδωσε πλήρη αναφορά για τις κινήσεις του από όταν ήρθε στο νησί 20 Μαρτίου δηλώνοντας ότι τήρησε την καραντίνα και στη Σάμη κυκλοφόρησε ελάχιστα αλλά με μάσκα και γάντια.
Στο Νοσοκομείο η υποδοχή έγινε από την ειδική θυρίδα προστασίας στα γνωστά έως τώρα «επείγοντα περιστατικά». Το μόνο που δεν τήρησε ο ασθενής ήταν να είχε προηγηθεί συζήτηση με γιατρό ιδιώτη.
Εξετάστηκε πλήρως για συμπτώματα πνευμονίας αν και δεν εμφάνιζε τίποτε από αυτά.  Πήραν δείγμα για εξέταση κοροναϊού και του συνέστησαν να παραμείνει σπίτι σε απόλυτη καραντίνα έως τα αποτελέσματα.
Η συζυγός του στις 25 Μαρτίου την ίδια μέρα, πηγε με μάσκα και γάντια  στη παιδιατρική κλινική το παιδί τους με συμπτώματα ίωσης.
Μετά την ανακοίνωση  ότι είναι θετικός ο ασθενής Ο κλήθηκε στο Νοσοκομείο χθες το βράδυ για νέο τεστ  , κλήθηκαν επίσης και όλα τα μέλη της οικογένειας που ζουν μαζί και βεβαίως η συζυγός του η οποία είχε έρθει σε επαφή με το Παιδιατρικό.  Πήγαν μόνοι τους με το αυτοκίνητό τους . Ταυτόχρονα γίνεται ιχνηλάτησε των επαφών του.
Ο ίδιος ο ασθενής χθες το βράδυ ήταν ακόμα καλύτερα, τα συμπτώματα είχαν υποχωρήσει αισθητά. Τα προηγούμενα κρούσματα, επισήμανε ο κ. Μεσσάρης, που βγήκαν αρνητικά είχαν πολύ περισσότερο εμφανή συμπτώματα από ότι ο ασθενής Ο .
Το Νοσοκομείο τήρησε το πρωτόκολλο και για λόγους ασφαλείας έθεσε σε περιορισμό στο σπίτι τους όσους γιατρούς και νοσηλευτές ήρθαν επαφή με τη σύζυγο,  έως να βγουν και τα δικά της αποτελέσματα.
 Τα αποτελέσματα του τεστ για τη σύζυγο θα αργήσουν,  μάλλον θα είναι έτοιμα τη Δευτέρα λόγω του όγκου περιστατικών στο Νοσοκομείο του Ρίου που γίνονται οι εξετάσεις.
Αυτή είναι η πορεία του ασθενούς και της συζύγου του εως σήμερα. Το Νοσοκομείο Αργοστολίου θα βγάλει επίσημο ανακοινωθέν όταν έχει στη διάθεσή του όλα τα στοιχεία και το μέγεθος της διασποράς.
Ο Διοικητής κ. Μεσσάρης συνιστά να τηρήσουμε ακόμα πιο αυστηρά την καραντίνα στα σπίτια μας , καμία επαφή με όσους εχουν έρθει από άλλες περιοχές και να λειτουργούμε σαν να ξέρουμε οτι   ανάμεσά μας κυκλοφορούν ασθενείς χωρίς συμπτώματα.  Ο μόνος τρόπος να προστατευτούμε είναι η απομόνωση ιδιαίτερα για το επόμενο διάστημα που θεωρείται και το πιο δύσκολο καταλήγει ο κ. Μεσσάρης.
Μένουμε σπίτι , προστατεύουμε την υγεία μας και της οικογένειάς μας, προστατεύουμε το νησί μας και αντιμετωπίζουμε το κάθε περιστατικό με ανθρωπιά και αλληλεγγύη.
Κανείς δεν θέλει να αρρωστήσει , η αρρώστια δεν μας ρωτάει..  Μια οκογένεια , ένα χωριό, ένα νησί δοκιμάζεται. Θα μπορούσε να είναι ο καθένας μας στη θέση του.  Αυτό να σκεφτούμε. Μένουμε σπίτι αλλά μην αφήσουμε κανέναν να περάσει τις δυσκολίες μόνος του, να μην στήσουμε κανέναν στον τοίχο.
Ευχόμαστε από την καρδιά μας να συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό η βελτίωση της ανάρρωσής του ανθρώπου , να πάνε όλα καλά για αυτόν , τη συζυγό του και την οικογένειά του . Να πάνε όλα καλά  για το νησί μας ολόκληρο.
Οι επόμενες μέρες θα είναι δύσκολες.  Είναι η περίοδος που περιμένουμε έξαρση κρουσμάτων και στο νησί. Θυμηθείτε ότι στο Νοσοκομείο πάνε ΟΣΟΙ έχουν συμπτώματα!
Να παραμείνουμε στα σπίτια μας, να παραμείνουμε ΑΝΘΡΩΠΟΙ με συμπόνια και κατανόηση.
Καλή δύναμη σε όλους μας!
Ελένη Δ. Χιόνη
ΥΓ Λαβαίνουμε μυνηματα για κρούσμα στο Ληξούρι. Πρόκειται για προληπτική καραντίνα στο σπίτι επειδή ταξίδεψε εκτός Κεφαλονιάς. Δεν έχει κανένα σύμπτωμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου