Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Άγνωστο ποιες εταιρίες θα επιζήσουν μετά τα μέτρα!

«Δεν ξέρω πόσες επιχειρήσεις θα είναι σε θέση να ανοίξουν και πάλι όταν θα αρθούν αυτά τα μέτρα», ανέφερε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Σταύρος Σπαθής, στην εκπομπή του Inkefalonia 103,9 «Μέρα Μεσημέρι».
Η ανησυχία που επικρατεί στους επιχειρηματίες του νησιού είναι έκδηλη, μετά τα όσα συμβαίνουν με την εξάπλωση του κορονοϊού. «Πρέπει το κράτος να καταλάβει ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στηρίζουν το κράτος», ξεκαθάρισε και συνέχισε: «Επιβάλλεται να δώσουν δάνεια στήριξης με δάνεια ανοικτά!»

Ο Σταύρος Σπαθής δήλωσε μεταξύ άλλων:

  • Το κράτος πρέπει να σκύψει πάνω στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να τις ενισχύσει.
  • Το βασικό είναι η υπομονή. Το επιμελητήριο παρακολουθεί τις εξελίξεις και είναι δίπλα τους. Είμαστε κοντά τους, αλλά πρέπει να υπάρχει υπομονή μέχρι να ξεπεραστεί αυτό το «τσουνάμι» που όλοι για πρώτη φορά βιώνουμε.
  • Οι επαγγελματίες και ο απλός κόσμος βιώνει αυτή την κατάσταση και δεν ξέρει τι μέλλει γενέσθαι αύριο. Είμαστε στην αρχή μιας ιδιαίτερης δύσκολης περιόδου για την χώρα μας για την οικονομία και τις επιχειρήσεις.
  • Μετά τα μέτρα περιορισμού που έχουν επιβληθεί, έχει διαμορφωθεί μία πολύ δύσκολη κατάσταση για τις επιχειρήσεις, καθώς ακόμα και αυτές που παραμένουν ανοικτές έχει μειωθεί δραματικά ο τζίρος τους.
  • Έχουμε στείλει επιστολές και προς τον πρωθυπουργό και προς τον κύριο Σταϊκούρα και τον κύριο Γεωργιάδη, καθώς και στον πρόεδρος των Επιμελητηρίων Ελλάδας τον κ. Μίχαλο.
  • Είμαστε σε συνεργασία με άλλα τέσσερα επιμελητήρια της Ελλάδας που υπάρχει αδελφοποίηση και έχουμε στείλει κοινή επιστολή για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.
  • Υπάρχει μία συντονισμένη προσπάθεια για τις επιχειρήσεις, όχι μόνο γι αυτές που είναι κλειστές, αλλά και γι’ αυτές που παραμένουν ανοικτές, αλλά ο τζίρος τους έχει μειωθεί δραματικά.
  • Ζητάμε άμεση διεύρυνση των μέτρων προς όλες τις επιχειρήσεις είτε αυτές είναι ανοικτές, είτε είναι κλειστές. Ζητάμε επίσης την αναστολή πληρωμών, όσον αφορά το σύνολο των ελεύθερων επαγγελματιών και των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα. Θεωρούμε ότι πρέπει οι επαγγελματικές μισθώσεις να επιδοτηθούν εξ ολοκλήρου από το κράτος και όχι μόνο στο 40%.
  • Πώς θα βρει ένας επαγγελματίας από την στιγμή που είναι το κατάστημά του κλειστό, το 60% του ποσού του ενοικίου που πληρώνει για να το δώσει; Θα πρέπει η Κυβέρνηση να δει πραγματικά το πρόβλημα και να μην παίρνει ημίμετρα. Και δυστυχώς αυτή η κατάσταση θα πάρει δύο και τρεις μήνες.
Πηγή: kefaloniatimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου