Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

Ασσος. Ένα παραμυθένιο χωριό, από τα ομορφότερα της Ευρώπης - Travel Inspiration




πηγη το αλλο μου μπλοκ!! (κλεβω και μενα ο αθεοφοβος)
https://porosnewstv.blogspot.com/2020/03/travel-inspiration.html

Στο βόρειο τμήμα της Κεφαλλονιάς, δίπλα από τη γνωστή παραλία του Μύρτου, υπάρχει ένα πανέμορφο γραφικό ψαροχώρι, η Άσσος. Χτίστηκε στα τέλη του 16ου αιώνα στα χρόνια της Ενετοκρατίας μπροστά από την απόκρημνη ομώνυμη χερσόνησο με σκοπό να προστατεύσει τους κατοίκους από τις πειρατικές επιδρομές και αποτέλεσε διοικητική πρωτεύουσα της βόρειας Κεφαλλονιάς από το 1593.
Η πρωτότυπη παραδοσιακή επτανησιακή αρχιτεκτονική της έχει διατηρηθεί στο μεγαλύτερο μέρος της, ενώ η μοντέρνα της αίσθηση είναι ήπια και διακριτική αλλά αρκετή ώστε να εκπλήξει ευχάριστα όλους τους επισκέπτες. Όμορφα χρωματισμένα σπιτάκια φωλιάζουν μέσα στην απόκρημνη πλαγιά του λόφου, ανάμεσα σε ένα καταπράσινο τοπίο από πεύκα και κυπαρίσσια, με θέα την βοτσαλωτή παραλία με τα κρυστάλλινα νερά αλλά και το κάστρο της χερσονήσου, το οποίο μαζί με αυτό του Αγίου Γεωργίου θεωρούνται από τα σπουδαιότερα της Κεφαλλονιάς. Το φρούριο της ήταν μεγάλης στρατηγικής σημασίας, ενώ σπουδαίες μάχες έλαβαν χώρα με σκοπό την υπεράσπιση του νησιού. Για μερικές δεκαετίες το κάστρο της Άσσου χρησιμοποιήθηκε από το ελληνικό κράτος ως φυλακή. Ο διάσημος Βρετανός στρατηγός Τσάρλς Τζέιμς Νάπιερ (1782 - 1853) το περιγράφει σαν «ισχυρότερο ακόμα και από το Γιβραλτάρ». Στις μέρες μας υπάρχουν μόνο ερείπια του τοίχους και άλλα μέρη του κάστρου της Άσσου, καθώς και ο ναός του Αγίου Μάρκου. #TravelInspiration #Assos #Kefalonia Music: https://www.bensound.com

Σχολιασμοι ομηριστων σε πρωινη αναρτησηξ με την Ασσο

5 σχόλια:

  1. Μπερδεύτηκε με τσου αριθμούς ο κοντοχωριανός!
    Και εξηγούμαι με τη σειρά μου:
    Λεξάριθμος ΓΈΡΩΝ = 958, τί τσου θέλει τσου πολλαπλασιασμούς, προσθέσεις, διαιρέσεις, και αφαιρέσεις?
    Σε 958 μέτρα από το αρχαίο μονοπάτι χτυπάει τη πόρτα του σπιτιού τση κάμαρας τση Πηνελόπης ή τόνε έχει πάρει ξελάκι ο Άργος! Χα χα χα.

    Σπύρος Ρόκκος
    Κά κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα
  2. Τελικα ευκηνη η κορονα κανει 666 η μας ξεγαλασανε.μετα εκατσα να τα μετρησω και ειδα την κομπινα.
  3. 525 = 1303
    Λεξάριθμος = μπαρμπούτσαλα

    168 = κα κα κα κα κα κα κα κα
  4. Thodoris Androutsopoulos Αγαπητε Σπυρο Ροκκο ,ΔΕΝ καταλαβες καλα. Ο ΘΕΟΣ
    "ΦΟΡΚΥΣ" ηταν Θαλασσιος ΓΕΡΩΝ .Το λιμανι σας ειναι απανεμο απο δυο προβλητες και δεν εχει τρικυμιες..Και επειδη ο ΦΟΡΚΥΣ ως ΓΕΡΩΝ =958 αριθμητικη αξια. Μετρωντας ομως την αποσταση απο το ΦΙΣΚΑΡΔΟ και το ΑΝΑΚΤΟΡΟ του ΟΔΥΣΣΕΑ στο μεγαλο πλατωμα ,βρηκα να ειναι 9580 μετρα.Οι λεξαριθμοι μπορουν να διαιρουνται και πολλαπλασιαζονται δια των ιερων αριθμων 10,100,1000. Αυτο εκανα και διαπιστωσα οτι ο αριθμος 958= ΦΕΡΩΝ. Εαν εσυ δεν τα παραδεχεσαι γιατι ΔΕΝ κανεις κατι αλλο για την πατριδα σου.Ζητησε ανασκαφες στο ΦΙΣΚΑΡΔΟ κι ασε το φρουριο της ΑΣΣΟΥ.Ο ΤΡΩΙΚΟΣ αγαπητε εγινε πολυ πριν των χρονολογιων των αρχαιολογων. Γυρω στα 2.800 π.Χ. περιπου ..Αστα αγαπητε μου.Μεινε ΕΚΕΙ> Μπορεις...και περιμενε !!!!!!!!!!!!!!!!!1

  5. Αγαπητέ κοντοχωριανέ κ. Ανδρουτσόπουλε αρχικά μου είναι ευχάριστο να συζητώ με Ομηριστές όποιες και να είναι οι απόψεις τους.
    Αλλά όμως είμαι ίσως λίγο «αρχαίος» στο να παραδεχτώ λεξάριθμους για να λύσω ομηρικούς γρίφους.

    Έπειτα με ποιό τρόπο μπορεί κανείς να μετρήσει την απόσταση Άσσου – Φισκάρδου με τόση ακρίβεια (9580) μέτρα?

    Το σημερινό Φισκάρδο πάντως σαν τοποθεσία μειονεκτεί στο να προσφέρει ασφάλεια στην παλιά αρχαιότητα για εγκατάσταση πειρατών όπως ο Οδυσσέας και το σόι του.

    Η λογική ως προς αυτό εκφράζεται και από τις απόψεις του Ησίοδου όχι και τόσο παραμυθιασμένου νομίζω.
    Βλέπε, www.portoassos.gr/ησιόδου-ιθάκης-αποκάλυψη/ και περιμένω όσο θέλεις!

    Καλό βράδυ με Λαερτηγιό και κορονογιό, ο τέλειος συνδυασμός! Χα χα χα.

    Σπ. Ρόκκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου