Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

Έργα μέσω “Φιλόδημου” διεκδικεί η κοινότητα Πόρου Κεφαλονιάς .


Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται, ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες, νερό και φύσηΑξιότιμε Κύριε Δήμαρχε
Κατά την χθεσινή (26 Μαρτίου) συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του δήμου Αργοστολίου, αποφασίστηκε ο τρόπος επιμερισμού του χρηματικού ποσού του 1 εκ. ευρώ που δόθηκε στον Δήμο μας από το Υπουργείο Εσωτερικών, μέσω Προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ. Από μια πρόχειρη ανάγνωση του πίνακα των έργων που λήφθηκαν, προκύπτει ότι μόνο το 6 % της επιχορήγησης αφορά έργα για την κοινότητα Πόρου που είναι επισκευές του κοινοτικού κτηρίου.
Ο Πόρος το μεγαλύτερο παραθαλάσσιο και γραφικό χωριό του Δήμου Αργοστολίου με πληθυσμό 1500 κατοίκους, παραμένει εδώ και πολλά χρόνια παραμελημένο και παρατημένο στην τύχη του. Εμείς ως κοινοτικοί σύμβουλοι προτείνουμε την αναγκαιότητας αξιολόγησης από την δημοτική αρχή, των προτάσεων για την υλοποίηση μικρών και μεγάλων έργων στο χωριό μας.
Ο πρόεδρος στην συνέχεια ενημέρωσε το κοινοτικό συμβούλιο ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον δήμαρχο για το παραπάνω θέμα τον διαβεβαίωσε ότι το ποσοστό που θα προκύψει από την έκπτωση της δημοπράτησης των επιχορηγούμενων έργων, θα επενδυθεί για την ανάπλαση της παραλιακής οδού ράγια Πόρου. Επίσης γνωρίζοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Πόρος έχει ξεκινήσει την δρομολόγηση διόρθωσης της υφιστάμενης κατάστασης. Στόχο του να υλοποιηθούν όσα περισσότερα έργα γίνεται, με βάση τις πραγματικές οικονομικές δυνατότητες του Δήμου.


Το συμβούλιο της Κοινότητα Πόρου αποφάσισε να αιτηθεί τη συνδρομή του δήμου, ώστε η ανάπλαση της παραλιακής οδού ράγια να ενταθεί στο Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, και όχι να περιμένουμε την υλοποίηση της με το ποσοστό έκπτωσης που θα προκύψει από τη δημοπράτηση των άλλων έργων. Επίσης συζητήθηκε το μεγάλο πρόβλημα που εντοπίζουν οι κάτοικοι και οι τουρίστες της κοινότητας Πόρου καθημερινά, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, στην διαδρομή λιμάνι - σαρακινικο, όπου δεν υπάρχει καν πεζοδρόμιο, σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας που υποδέχεται μεγάλο αριθμό διερχόμενων οχημάτων, δικύκλων και λεωφορείων. Ένας δρόμος τον οποίο διασχίζουν καθημερινά αρκετοί κάτοικοι και τουρίστες με προορισμό τα ξενοδοχεία και τα σπίτια τους.
Και οι πέντε 5 κοινοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν υπέρ της ανάγκης ανάπλασης της παραλιακής οδού ράγια καθώς και την πεζοδρόμηση της διαδρομής Λιμάνι - Σαρακίνικο μέσω προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ.
Με εκτίμηση
o πρόεδρος του συμβούλιου Κ. Πόρου:
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ

Eξάλου  μην ξεχναμε τι ειχε συζητηθει πριν ενα μηνα!  Δημοφιλη αναρτηση μηνα ακόμη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου