Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

Προ των πυλών της καταστροφής η Τουρκία; Έρχεται bank run, capital controls και στο βάθος ΔΝΤ;

O Κορωνοϊός πλήττει τον πλανήτη. Φυσικά δεν θα μπορούσε, όσο κι αν το προσπάθησε ο Ερντογάν, να μην πλήξει και την Τουρκία. Με την κατάσταση να χειροτερεύει η προσφυγή στο IMF μάλλον θα είναι στο κοντινό μέλλον.Με την κατάσταση να χειροτερεύει η προσφυγή στο IMF μάλλον θα είναι στο κοντινό μέλλον. Άνθρωποι χάνονται, ωστόσο είμαστε υποχρεωμένοι να εξετάζουμε

Άνθρωποι χάνονται, ωστόσο είμαστε υποχρεωμένοι να εξετάζουμε και τα οικονομικά δεδομένα. Άλλωστε το βλέμμα όλων είναι στραμμένο στο μέλλον.

Τα τουρκικά δεδομένα
Είναι δεδομένο, υποστηρίζουν οι επιστήμονες, πως οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι κρίσιμες για την Τουρκία και τους πολίτες της.
Η Τουρκία, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Φαχρετίν Κοτζά, μετράει ήδη 131 νεκρούς, ενώ εμφανίζονται καθημερινά περισσότερα από 1700 κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 9.127.
Ο Ερντογάν δεν έχει προχωρήσει σε ολική απαγόρευση της κυκλοφορίας, αλλά σε μερική και μάλιστα σε συγκεκριμένες περιοχές.
Ο λοιμωξιολόγος καθηγητής και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του υπουργείου Υγείας Μεχμέτ Τζεϊχάν χτύπησε καμπανάκι κινδύνου, τονίζοντας ότι είναι ζήτημα χρόνου η εξάπλωση του κοροναϊού να φτάσει στην κορύφωσή της, και χαρακτήρισε κρίσιμες τις επόμενες πέντε ημέρες.
Ήδη σε μία εποχή κατάρρευσης των ισοτιμιών της τουρκικής λίρας, το 51% των αποθεματικών των τραπεζών είναι αποτιμημένο σε δολάρια, με το ποσοστό να αυξάνεται δραματικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου