Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 20 Ιουνίου 2020

Βρετανία: Τουριστική "αερογέφυρα" προς Ελλάδα από τις 4 Ιουλίου

Βρετανία: Τουριστική "αερογέφυρα" προς Ελλάδα από τις 4 Ιουλίου
Τη δημιουργία "αερογέφυρας” προς ασφαλείς τουριστικούς προορισμούς εντός της Ευρώπης, που θα καταργεί την καραντίνα κατά την επιστροφή, εξετάζει η βρετανική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την Telegraph, σε αυτούς τους προορισμούς μεταξύ άλλων χωρών περιλαμβάνονται η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Γαλλία, οι Βρετανοί τουρίστες που θα τους επισκέπτονται δεν θα υποχρεούνται να μείνουν σε καραντίνα 14 ημερών κατά την επιστροφή τους στη χώρα. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, το πιθανότερο είναι το μέτρο να αρχίσει να ισχύει από τις 4 Ιουλίου.
Οι "αερογέφυρες” προς τους τουριστικούς προορισμούς θα στήνονται με βάση τα επιδημιολογικά κριτήρια και τις γνωμοδοτήσεις του επιστημονικού προσωπικού της Βρετανίας και του ΥΠΕΞ, ότι πρόκειται για προορισμούς χαμηλού ρίσκου.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι σχετικές ανακοινώσεις της κυβέρνησης αναμένονται στις 29 Ιουνίου, όταν και έχει προγραμματιστεί η επανεξέταση των μέτρων καραντίνας της Βρετανίας.
Μέχρι στιγμής 10 ευρωπαϊκές χώρες πληρούν τις προϋποθέσεις για την δημιουργία των "αερογεφυρών”, αλλά πιθανώς ο αριθμός τους να αυξηθεί μετά την επανεξέταση των μέτρων στις 29 Ιουνίου. Πάντως μέλη του βρετανικού υπουργικού συμβουλίου έχουν αναφέρει ότι θα πρέπει να γίνουν πολύ προσεκτικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος ενός δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου