Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

Κεφαλονιά: Και η Άσσος έχει τη σπηλιά της!


Και η Άσσος έχει την Σπηλιά της! Είναι στην Χερσόνησο του κάστρου, ένα ήσυχο μέρος να κάνεις το μπάνιο σου, αλλά και να νιώσεις το δέος και την αδρεναλίνη σου να ανεβαίνει άμα μπεις μέσα στη σπηλιά και σκεφτείς ότι έχεις το κάστρο από πάνω σου! Είναι προσβάσιμη έχει μονοπάτι! 
Thodoris Androutsopoulos Νικόλαος Καμπάνης Ο φίλος σου εκεί στην Άσσο δεν μετράει καλά τα θέματα. Όντως η Άσσος είναι ο λιμήν ΦΟΡΚΥΣ κάτι που δεν παραδέχεται. Οχι όμως η Ομηρική Ιθάκη. Να δούμε αυτοί οι επιστήμονες αρχαιολόγοι ποτέ θαποφασισουν να σκάψουν για την Ιθάκη. Οχι άλλους νονούς να βαφτίζουν κατά το δοκούν. Μπαφιασαμε. Όλοι οι βοηθοί των αρχαιολόγων με σπουδές στο Εξωτερικό που φέρνουν "ΔΙΑΤΡΙΒΕΣ" παριστάνουν όπως είπα τους νονούς. Καποτε αρχαιολόγος υπεύθυνη για το Ανάκτορο του Εγκλιανου, έκανε διάλεξη στην πόλη μου. Όταν τη ρώτησα εάν αυτό είναι το πραγματικό ανακτορο του Νέστορα μου είπε πως αμφιβάλλει. Μετά από χρόνια η κ. Αρχαιολόγος έγινε προϊσταμένη Ολυμπίας. Κάποια στιγμή τοπική εφημερίδα δημοσίευσε ότι οι ΓΕΡΜΑΝΟΊ ψάχνουν για τον Ιππόδρομο. Κι ακόμη ψάχνουν. Πέρασαν πάνω από 15 χρόνια. Κι ακόμη τίποτα. Το αρχαίο κείμενο λέει σαφώς μια Λέξη κλειδί. "ΥΠΕΡΒΑΛΟΝΤΙ". =αφού περάσει κανείς... Κι αυτοί ψάχνουν 150 μέτρα όπισθεν.. Τι φταίει λοιπόν. Η γνώση κύριοι.!!!

  • παλιοτερες αναφορες  ομηρικες
    • Thodoris Androutsopoulos Γιώργο θα μάθεις πολλά. Τα Ελληνικά Γράμματα έχουν λέξεις με πολλές έννοιες. Όταν την αναλύσω θα σου την στείλω. Μέχρι τότε το βουνό Νηιον της πόλης της Ιθάκης είναι αυτό το βουνό της Παλλικης. Τώρα γιατί λέγεται Παλλικη κι όχι Ιθακη,θα σου εξηγήσει ο κ. Καμπάνης. Θα μας πει που έχει ταφεί ο Κεφαλος, ο Γενάρχης και οι υπόλοιποι, γιοι και εγγονοι του.? Το Λιβάδι έχει δύο Βασιλικούς Τάφους. Γνωρίζω τη θέση τους. ΑΥΤΟΣ γνωρίζει??? Ψιλά γράμματα.!!!!
      2
    • Νικόλαος Καμπάνης Thodoris Androutsopoulos κάνεις θεωρίες, φίλε μου αγαπημένε και ακόμα δεν έχεις μάθει ότι τα ταφικά συμπλέγματα την Μυκηναϊκή εποχή, είναι σε αντιδιαμετρική θέση σε σχέση με τα παλάτια.
      Αυτά σε περιόδους μακράς ειρήνης.
      Σε δύσκολες περιόδους πολιορκιών
       γινόντουσαν εξαιρέσεις και τους έθαβαν εντός τους αστικού ιστού.
      Τρίτη περίπτωση να ιδρυθεί μεταγενέστερο άστυ από τρίτους και εν αγνοία τους επί παλαιότερου νεκροταφείου.
      Άμα μιλάμε για δυναστείες αιώνων θα πρέπει να αναζητήσουμε το νεκροταφείο σε παρακείμενη κοιλάδα.
      Αν λοιπόν έχουμε μακράς διάρκειας ταφές στην πλατεία του Φοσκάρδου, πού επί τέλους είναι το άστυ της δικής σας θεωρίας, στο Βαρύ; στα Μεσοβούνια; στην Ένωση; κοντά στην Έμπληση ή στο Φώκι;
      Δεν σημαίνει λοιπόν ότι επειδή βρέθηκαν κάποια πράγματα της κλασικής Σάμης στη όμορφη γωνιά του Φισκάρδου, όπως θέατρο, τάφος εντός, άλλοι τάφοι πάρα πέρα, ότι μπορούμε να ''στήσουμε'' εκεί μια θεωρία αποκομμένη από το υπόλοιπο Κεφαλληνιακό-Μυκηναϊκό γίγνεσθαι του μεγαλύτερου νησιού των Επτανήσων.
    • Thodoris Androutsopoulos Νικόλαος Καμπάνης Από την εποχή που έβγαλα το βιβλίο μου.,δεν καθησα να ερμηνεύσω ολόκληρο τον Όμηρο και να κάνω τον μεταφραστή. Αυτή ήταν εργασία αλλων ειδικών. Στόχος μου ήταν ο εντοπισμός της πραγματικής θέσης της Ομηρικης Ιθάκης. Η χερσόνησος της Ερισσου ήταν, είναι και θα είναι η Ιθάκη του ΚΕΦΑΛΟΥ, Αρκεισιου, Λαερτη, Οδυσσέα, Πηνελοπης και Τηλεμαχου!! Γνωρίζω ακριβώς θέσεις τους. Απλά είμαι επιφυλακτικός πριν τον εντοπισμό, επειδή η Δικαιοσύνη έχει τη δική της διαδικασία. Όσο και εάν επιμένουν Δεν θα βρουν την πραγματικότητα αλλού. Γνωρίζω πολύ καλά χαρτογραφία. Γιαυτό και με την μέθοδο των κωδικών των ΕΛΛΉΝΩΝ εντοπίζω πολλά θέματα. Και επιμένω αγαπητέ μου ότι η πραγματική Πύλος του Νέστορα, ΠΥΛΟΣ ημαθοεις είναι η περιοχή της Ζαχαρως. Εκεί στα μπουγαζια του Κακοβατου ο Τηλέμαχος με τους συντρόφους του "ωρμησαν" =προσαραξαν στην μεγάλη αμμουδιά και εκεί βρήκαν τις 9 σειρές των 500 ατόμων που θυσιαζαν στον Ποσειδώνα. Το Ανάκτορο ΔΕΝ έχει βρεθεί, είναι σε ύψωμα ακόμη πιο ψηλά από εκείνο του Εγκλιανου που ατυχώς για σένα ανήκει στον Τηλεμαχο και Πολυκαστη. Να διαβάζεις και τις άλλες θέσεις των πόλεων και ανακτόρων που ανηκαν Στον Αφαρεα, ξάδελφό του Νηλεα. Η ΑΡΗΝΗ είναι η Ζαχαρω. Εκεί ο Αφαρεας εκτισε το Ανάκτορο του. Κι έμενε οικογενειακως. Όμως όταν ήλθε ο Νηλεας του το έδωσε εκεί στην Αρηνη κι αυτός μετά έμενε Στενυκλαρο. Τι σου λέω τώρα.!!! Και κάτι άλλο. Ο/Η Πύλος ημαθοεις λέγεται και του Νηλεως.!!!
  • Γιωργος Γκιαφης αυτη της μεθωνης γραφει - άλλες γειτονικές αρχαιολογικές θέσεις της ευρύτερης περιοχής της Πυλίας, αλλά παραμένει ουσιαστικά αταυτοποίητη,
    1
  • Γιωργος Γκιαφης Προταση σε θοδωρη,, να κανουμε αθλημα την διαδρομη του τηλεμαχου απο Ζαχαρω σε Πόρο
    1
  • Thodoris Androutsopoulos Γιωργος Γκιαφης Η αρχαία Λακεδαιμων. Αυτός ο τάφος που βρήκε ο αρχαιολόγος Σπυρόπουλος, ισχυρίζεται ότι είναι του Μενέλαου. Και οι ωραίοι συνάδελφοι του τον γέμισαν με χαλίκι για να τον εξαφανίσουν. Το λάθος όμως των επιστημόνων είναι ότι ΔΕΝ ειναι ο Τάφος του Μενέλαου, αλλά της Ελένης. Το όνειδος" κωδικός" της οικογένειας. Ο Μενέλαος δεν έχει βρεθεί ακόμη.
    1
  • Thodoris Androutsopoulos Γιωργος Γκιαφης Αυτή η Πύλος με το Ανάκτορο στον ΕΓΚΛΙΑΝΟ δεν έχει δίπλα την πόλη, ενώ αντίθετα εκεί στο Ανηλιον υπάρχει η πόλις..
  • Νικόλαος Καμπάνης Thodoris Androutsopoulos, γιατί την ανεβάζεις τόσο βόρεια; δεν σου βγαίνουν οι αποστάσεις κι είναι κοντό το νήμα; Δεν χρειάζεται να φοβάσαι αυτές τις αποστάσεις και να παίζεις με τη χωροχρονική πλαστελίνη, γιατί το πλοίο ανεβαίνει με τη βοήθεια ισχυρού νότιου που στέλνει μια θεά, η Αθηνά, συν τα κουπιά.
    1
  • Thodoris Androutsopoulos Νικόλαος Καμπάνης Αναφέρθηκα πιο πάνω ότι η Πύλος του Νέστορα λεγοταν και του Νηλεως. Κι αυτό γιατί η ΑΡΗΝΗ (Ζαχαρω) βρισκόταν περιπου 4-5 χλμ.. Εάν γνώριζες ένα γεγονός τότε που οι Πυλιοι θέλησαν να επιτεθούν στην Ηλιδα, τα χαράματα μαζεύτηκαν στην περιοχή της Αρηνης για να φρασουν μέχρι το μεσημέρι ως τον Πόρο (πέρασμα) του Αλφειού, κοντά στο Θρυον η'Θρυουσα, σημερινό Επιταλιον. Η απόσταση αυτή είναι γύρω στα 125 σταδια (24 χλμ). Σε αντιθεση με την Πύλο του Εγκλιανου που είναι περίπου 400 σταδια. Και με την επιστροφή τους από τις "επιχειρήσεις" περιοχή Κοτυχιου μέχρι Αμαλιάδα θα έφταναν σίγουρα μέχρι τα μεσάνυχτα στην Αρηνη. Γιατί μέχρι ΕΓΚΛΙΑΝΟ θα έφταναν την επόμενη μέρα τουλάχιστον το βράδυ. Οι αποστάσεις είναι το κλειδί. Γιαυτό όταν έρευνας κάτι να έχεις πάντα κι ένα αναλυτικό χάρτη για τις αποστάσεις. Τέλος να θυμάσαι " εστι Πύλος προ Πυλοιο ' Πύλος γε μεν εστι και άλλος" (Στρ. Η', 3,7).Καλο απόγευμα.!!!
  • Thodoris Androutsopoulos Γιωργος Γκιαφης Η ΑΡΗΝΗ και η Πύλος ημαθοεις έχουν σχέση με την Ανδανια και τον Αφαρεα. Όταν βασίλευε ο Αφαρεας είχε σπίτι στην Αρηνη (Ζαχαρω) και κει ζούσε με την οικογένεια του. Όταν όμως ήρθε ο Νηλεας, ξάδελφος του, διωγμενος από τον αδελφό του Πελια από την Ιωλκο, ο Αφαρεας του έδωσε το σπίτι στην Αρηνη κι αυτός όπως και οι μετέπειτα κατοικούσαν στη Στενυκλαρο κοντά στην Ανδανια. Και μετά ο Νέστορας έμεινε στην ΠΎΛΟ του Νηλεως όπως έλεγαν τον Πύλο ημαθοει (Ανηλιον Ζαχαρως). .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου