Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 27 Ιουνίου 2020

Ράγισαν οι καρδιές στο τρισάγιο και στην αγρυπνία για τον αδικοχαμένο Γιώργο Ζαπάντη (βίντεο)

Στιγμιότυπο από την αγρυπνία για τον 29χρονο Γιώργο Ζαπάντη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ράγισαν οι καρδιές των διακοσίων περίπου ομογενών και άλλων συμπολιτών μας που προσήλθαν στο προαύλιο του σπιτιού για να παρακολουθήσουν το τρισάγιο, να τιμήσουν την μνήμη του αδικοχαμένου Γιώργου Ζαπάντη και να ενώσουν τις φωνές τους με την φωνή της χαροκαμένης μάνας για την διαλεύκανση της υπόθεσης και την απονομή δικαιοσύνης.

Ο 29χρονος Γιώργος Ζαπάντης, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» υπέκυψε το βράδυ της Κυριακής, 21 Ιουνίου 2020 στα χτυπήματα από τα Taser των Αστυνομικών στην είσοδο του σπιτιού του στην διεύθυνση 20-39 150 Street, Whitestone.
Η μητέρα του, Αθανασία Ζαπάντη, παρέμενε ακλόνητη πλησίον του σημείου όπου οι Αστυνομικοί του επιτέθηκαν στον γιο της και του στέρησαν την ζωή και προσπαθούσε να αντλήσει δυνάμεις. Ο πόνος θέριευε μέσα της και ξεσπούσε σε λυγμούς όταν οι φίλοι, οι γνωστοί και οι άγνωστοι προσπαθούσαν να την παρηγορήσουν.
Έδειχνε το σημείο όπου ο γιος της – άοπλος και με τα χέρια πισθάγκωνα – δέχτηκε τις επιθέσεις με τέιζερ και υπέστη ανακοπή καρδίας και τα ερωτήματα τα οποία καλούνται να απαντήσουν όσοι ασχολούνται με τις έρευνες για την απόδοση ευθυνών για την αποτρόπαια πράξη έπεφταν βροχή.
Το τρισάγιο και η αγρυπνία, όπως επεσήμανε και ο π. Απόστολος Παναγόπουλος, (π. Πολ Πάνος) ο οποίος ήρθε από τη Νέα Ιερσέη για να συμπαρασταθεί στην Αθανασία και στην οικογένειά της, διοργανώθηκε από δύο φίλους του Γιώργου και συγκεκριμένα από την Μελίνα Κωστάκη και τον Προκόπιο (Πίτερ) Πάνο και δεν έχει την παραμικρή πολιτική χροιά.
Ο π. Παναγόπουλος ευχαρίστησε όλους όσους προσήλθαν να τιμήσουν την μνήμη του Γιώργου Ζαπάντη και τέλεσε το τρισάγιο υπέρ της αναπαύσεως της ψυχής του.
Παράλληλα τόνισε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος το απόγευμα της Πέμπτης επισκέφθηκε το σπίτι του Γιώργου, συνομίλησε με την οικογένεια και υποσχέθηκε να ζητήσει από τις αρχές να ερευνήσουν σε βάθος το τραγικό συμβάν και να αποδοθεί δικαιοσύνη.
Στιγμιότυπο από το τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Γιώργου Ζαπάντη. Φωτογραφία: GANP / Δημήτρης Πανάγος.
Παράλληλα τόνισε ότι ο Αρχιεπίσκοπος θα χοροστατήσει της Νεκρώσιμης Ακολουθίας που θα ψαλεί το πρωί της Δευτέρας στον Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού στο Γουάιτστόουν.
Ο π. Παναγόπουλος ευχαρίστησε τους δημοσιογράφους για την παρουσία τους και τους κάλεσε να αγωνιστούν για να διαλευκανθεί η υπόθεση και να αποδοθεί η δικαιοσύνη.
Η Μελίνα Κωστάκη μιλώντας εκ μέρους των διοργανωτών κάλεσε τους παρισταμένους να ανάψουν κεριά και να καταγράψουν  τα αισθήματά τους στον πίνακα με την φωτογραφία του Γιώργου στο οποίο είχαν τοποθετήσει από νωρίς μια ανθοδέσμη.
Η Μαρίνα Ζαπάντη μιλώντας εκ μέρους της οικογένειας ευχαρίστησε τους παρισταμένους για την αγάπη τους για τον Γιώργο και την οικογένειά του και τόνισε ότι είναι «υποχρέωσή της ως ξαδέλφη του  Γιώργου» να αγωνιστεί για την σε βάθος έρευνα  ερευνήσουν σε βάθος την υπόθεση και να αποδοθούν ευθύνες και να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι.
Στη συνέχεια κάλεσε τους παρισταμένους να προσεύχονται υπέρ της αναπαύσεως της άδολης ψυχής του Γιώργου και υπέρ της παραμυθίας και της υγείας της μητέρας του Αθανασίας Ζαπάντη και της αδελφής του Ελευθερία Ζαπάντη.
Μία φίλη της οικογένειας μίλησε με συγκίνηση για τον Γιώργο και παρέδωσε στην μητέρα την εικόνα της Παναγίας που της είχε δώσει η Κούλα Μαστορίδου.
Στιγμιότυπο από το τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Γιώργου Ζαπάντη. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.
«Αυτό που συνέβη ήταν μεγάλη αμαρτία», επεσήμανε.
Ο συνήγορος της οικογένεια, κ. Γιώργος Βομβολάκης επεσήμανε ότι μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε πολλά πράγματα, διότι οι έρευνες βρίσκονται στα αρχικά στάδια.
«Η οικογένεια μου ανέθεσε την υπεράσπιση του Γιώργου και υπόσχομαι στην μητέρα του και σε όλους εσάς ότι δεν θα επαναπαυτούμε εάν δεν μάθουμε τι συνέβη. Όποιος ευθύνεται για τον θάνατό του θα λογοδοτήσει και θα τιμωρηθεί.
Το πιο λυπηρό για μένα είναι που δεν είχα την τύχη να γνωρίσω τον Γιώργο όταν ήταν ζωντανός. Οι φωτογραφίες, τα λόγια σας και οι αναμνήσεις σας αποδεικνύουν ότι ο Γιώργος σας αγάπησε και τον αγαπήσατε. Η μνήμη του θα μείνει αιώνια».
Πρώτη από αριστερά η Μελίνα Κωστάκη και δίπλα της η Αθανασία Ζαπάντη. Φωτογραφία: GANP / Δημήτρης Πανάγος.
Η Μελίνα Κωστάκη ευχαρίστησε όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά τους και ανακοίνωσε τις λεπτομέρειες για το ιερό προσκύνημα και για την Νεκρώσιμη Ακολουθία.
Στην αγρυπνία παρέστη και ο Γιώργος Ζούβελος, ο φύλακας της 6ης Περιφέρειας της AHEPA, ο οποίος μετέφερε στην οικογένεια τα συλλυπητήρια του κυβερνήτη Λου Κάτσου και του ύπατου προέδρου της AHEPA.  Παραβρέθηκαν επίσης η γραμματέας του πολιτειακού γερουσιαστή της Αστόριας, Ειρήνη Σταθάτου – Βασιλάκου και ο τέως υποψήφιος πολιτειακός γερουσιαστής Ιγκι Τερανόβα.
Η κ. Βασιλάκου έγινε αποδέκτης επικρίσεων για τον Μιχάλη Γιάνναρη και τους άλλους ομογενείς πολιτικούς οι οποίοι απουσίαζαν.
Οι ομογενείς ενώ παρακολουθούν το τρισάγιο για τον Γιώργο Ζαπάντη. Φωτογραφία: GANP / Δημήτρης Πανάγος.
Οι ομογενείς προοσεύχονταν με αναμμένα κεριά. Φωτογραφία: GANP / Δημήτρης Πανάγος.
Σε πρώτο πλά νο η Αθανασία Ζαπάντη και ο αρχισυντάκτης των “Αναμνήσεων” Δημήτρης Τσάκας. Φωτογραφία: GANP / Δημήτρης Πανάγος.
Οι συγγενείς και οι φίλοιι ενώ καταγράφουν τα αισθήματά τους στον πίνακα με την φωτογραφία του Γιώργου Ζαπάντη. Φωτογραφία: GANP / Δημήτρης Πανάγος.
Από αριστερά διακρίνονται ο Γιώργος Ζούβελος, ο π. Απόστολος Πάνος και ο Ιγκι Τερανόβα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας
Πηγή: anamniseis.net & kefaloniamagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου