Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 27 Ιουνίου 2020

ΑΡΘΡΟ ΣΠΥΡΟΥ ΚΑΓΚΑΔΗ

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομαΝα ξεχάσουμε τον άθλιο τουρισμό μας το 2020 φροντίζοντας για το λαμπρό μέλλον της Κεφαλονιάς μας!
Θλίψη μας προκαλεί το γεγονός ότι από την 1η Ιουλίου 2020 που ξεκινούν οι διεθνείς τουριστικές πτήσεις προς τα αεροδρόμια της Ελληνικής περιφέρειας, μαζί και της Κεφαλονιάς, δεν συμπεριλαμβάνεται και η εξαιρετικά αξιόλογη για εμάς τουριστική αγορά της Μεγάλης Βρετανίας. Όπως δήλωσε πρόσφατα και ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος οι Βρετανοί αποτελούν το 80% της τουριστικής κίνησης στο νησί μας. Οπότε σίγουρα θα μας λείψουν οι Βρετανοί φίλοι μας. Έτσι, κινήσεις των τοπικών αρχών για την προσέλκυση παραπάνω επισκεπτών από άλλα κράτη ή των Βρετανών τους επόμενους μήνες αν αρθεί η απαγόρευση πτήσεων τους δεν πρόκειται σ' αυτή την δύσκολη χρονιά να καλύψουν το ήδη μεγάλο κενό τους.
Κατά την άποψη μου δεν υπάρχει κάτι πλέον που μπορεί οποιοσδήποτε Κεφαλονίτης ή Πανελλήνιος υπεύθυνος να κάνει για να σώσει την άθλια κατάσταση που διαμορφώνεται μέχρι στιγμής τουριστικά στο νησί μας. Ειδικά τώρα που η υγειονομική τάση στο πλανήτη, όπως φαίνεται στη Αμερική, την Βραζιλία και την Ασία, μετά την άρση των υγειονομικών περιορισμών λόγω των δραματικών οικονομικών συνεπειών τους είναι ο πλανήτης μας να έρχεται αντιμέτωπος με ένα δεύτερο κύμα αύξησης των κρουσμάτων της πανδημίας. Μόνο μικρές παρεμβάσεις μπορούν να γίνουν. Βέβαια, το ότι από 1η Ιουλίου θα μπορούν να μας επισκέπτονται Ιταλοί και Γερμανοί τουρίστες είναι ένα θετικό νέο στο οποίο στηρίζονται πολλοί συμπατριώτες μας που απασχολούνται στο τουρισμό. Δεν αρκεί όμως και πρέπει να φροντίσουμε από τώρα για το μέλλον μας!

Ελπίδα όλων στην Κεφαλονιά τώρα αλλά και σ' όλο τον κόσμο είναι να βρει σύντομα μια αποτελεσματική θεραπεία και να επαληθευτούν οι προβλέψεις για τη διάθεση ασφαλούς εμβολίου κατά του Κοροναϊού μέχρι το τέλος του μαύρου αυτού έτους έτσι ώστε η επόμενη τουριστική σεζόν του ορόσημου έτους 2021 (με τους εορτασμούς μας για τα 200 χρόνια της Ελληνικής επανάστασης) να σημάνει, όπως κοινώς προβλέπεται και από την κυβέρνηση, την νέα αρχή μιας νέας εξαιρετικά ταχείας ανάπτυξης του τουρισμού μας αλλά και συνολικά της οικονομίας της Ελλάδος κι όλου του πλανήτη!
Σπύρος Καγκάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου