Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 28 Ιουνίου 2020

Βούσκα τα Κεφαλονίτικα – Το ανέκδοτο με τον Κεφαλονίτη και τον Ζακυνθινό

Βούσκα όπως τα λέμε στην Κεφαλονιά είναι τα σύκα με μεγαλύτερο μέγεθος από τα συνηθισμένα και είναι πεντανόστιμα . Η παραγωγή τους γίνεται από το ίδιο δέντρο δύο φορές μέσα στο καλοκαίρι, τον Ιούνιο και τα ονομάζουμε βούσκα, ενώ τον Αύγουστο που είναι και μικρότερα τα ονομάζουμε Αυγουστέλες.
Η εικόνα ίσως περιέχει: φαγητό
Αναφορά για δέντρα συκιάς στα νησιά μας υπάρχει στον Όμηρο, στην Οδύσσεια ο Λαέρτης ζητάει από τον Οδυσσέα να αποδείξει ότι είναι γιος του και αυτός του θυμίζει πως όταν ήταν μικρός του είχε χαρίσει δεκατρείς αχλαδιές, δέκα μηλιές και σαράντα συκιές.

Υπάρχει ένα ανέκδοτο όπου πρωταγωνιστές είναι ο Μεμάς ο Κεφαλονίτης και ο Νιόνιος από το Ζάντε.

Μια βραδιά οι δύο φίλοι εντοπίζουν μια συκιά γεμάτη βούσκα και αποφασίζουν να μπουκάρουν στο ξένο χωράφι για να φάνε. Βρίσκουνε μια κατσουρίδα , αλλά τα σύκα ήταν ψηλά και δεν μπορούσαν να τα φτάσουν, τότε ο Μεμάς ανεβαίνει στη συκιά να φάει και πέταγε του Νιόνιου τα σύκα κάτω. Κάποια στιγμή και αφού τρώγανε με λαιμαργία τα σύκα , λέει ο Νιόνιος, ωρέ Μεμά ... έχει ο σύκος άντερα και μακριές ποδάρες...;;; Ο ψημένος ο Νιόνιος μέσα στη νύχτα δεν έβλεπε τι έτρωε και αντί για σύκο είχε δαγκάσει ένα βάτραχο !!!

Παραλλαγή του παράπανω ανέκδοτου υπάρχει για τους Κερκυραίους και όπως μας πληροφορεί το μέλος της ομάδας μας Vasilis Filippas παραλλαγή υπάρχει και στην Λευκάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου