Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

Πέρασε από Ευρωβουλή η ενίσχυση έως 7.000 ευρώ ανά αγρότη, μέχρι 30/6/2021 η πληρωμή

Πληρώθηκαν αυτόχθονες φυλές από ΟΠΕΚΕΠΕ, μέχρι πότε μπορούν να γίνουν ενστάσεις
Ψηφίστηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η πρόταση πληρωμής έκτακτων ενισχύσεων οι οποίες μπορούν να φθάσουν έως 7.000 ευρώ ανά αγρότη (από 5.000 που πρότεινε η Επιτροπή) και έως 50.000 ευρώ ανά επιχείρηση.

Το ποσό της ενίσχυσης θα είναι πληρωτέο έως τις 30 Ιουνίου 2021, ενώ οι αιτήσεις θα εγκριθούν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020.
Το έκτακτο μέτρο, που εγκρίθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο με 636 ψήφους υπέρ, 21 κατά και με 8 αποχές, θα επιτρέψει στα κράτη μέλη της ΕΕ να χρησιμοποιήσουν τα χρήματα που απομένουν από τα Προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) για να πληρώσουν μια εφάπαξ αποζημίωση στους αγρότες και στις μικρές αγροτικές επιχειρήσεις που πλήττονται ιδιαίτερα από την κρίση COVID-19.
Το ποσό για τη χρηματοδότηση του μέτρου στήριξης πρέπει να περιορίζεται στο 2% του κονδυλίου της ΕΕ για το ΠΑΑ σε κάθε κράτος μέλος, από 1% που είχε αρχικά προτείνει η Επιτροπή της ΕΕ.
Οι ευρωβουλευτές αποφάσισαν επίσης να δώσουν στα κράτη μέλη περισσότερο χρόνο για την πληρωμή των ενισχύσεων (μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2020 πρότεινε η Επιτροπή με το ψήφισμα πάει μέχρι 30 Ιουνίου 2021).
«Χαιρετίζω θερμά τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας στην Ολομέλεια. Αυτό αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι το Συμβούλιο και το Κοινοβούλιο μπορούν να συνεργαστούν στενά και γρήγορα όταν η γεωργία της ΕΕ χρειάζεται επειγόντως βοήθεια. Έχουμε πλέον δώσει στις χώρες της ΕΕ ένα ακόμη εργαλείο για να βοηθήσουμε τους αγρότες οικονομικά κατά την κρίση της πανδημίας. Ευχαριστώ επίσης την Προεδρία του Συμβουλίου της Κροατίας για την εποικοδομητική συνεργασία», δήλωσε ο εισηγητής και πρόεδρος της Επιτροπής Γεωργίας κ. Norbert Lins (EPP, DE).
Το σχέδιο κανονισμού, όπως εγκρίθηκε από τους Ευρωβουλευτές και συμφωνήθηκε ανεπίσημα από τα κράτη μέλη της ΕΕ, θα υποβληθεί τώρα στο Συμβούλιο για τελική έγκριση. Μόλις εγκριθεί από το Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο, ο νέος νόμος της ΕΕ θα δημοσιευθεί στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ. Θα τεθεί σε ισχύ αμέσως μετά.
Ένα ακόμη εργαλείο στήριξης των αγροτών και των αγροτικών επιχειρήσεων στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης δίνει η απόφαση των Ευρωβουλευτών.
Παϊσιάδης Σταύρος
ΚΑΙ
Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο ΟΠΕΚΕΠΕ, για τον καθορισμό πλαισίου εφαρμογής της Δράσης 10.1.09 «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων» του Μέτρου 10 «Γεωργοπεριβαλλοντικά και κλιματικά μέτρα» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) 2014-2020, μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων ελέγχων, ολοκληρώθηκε, στις 19/06/2020, η πληρωμή 1ης εκκαθάρισης του 100% των αιτούμενων ποσών ενίσχυσης στους ενταγμένους παραγωγούς της 2ης πρόσκλησης για το έτος εφαρμογής 2019. 
Το ποσό που καταβάλλεται ανέρχεται σε 575.382 ευρώ, αφορά σε 308 δικαιούχους πανελλαδικά και είναι σε εξέλιξη η διαδικασία πίστωσης των τραπεζικών λογαριασμών.
Οι δικαιούχοι έχουν πρόσβαση στους αναλυτικούς πίνακες με τα στοιχεία του υπολογισμού της πληρωμής τους με τη χρήση των κωδικών τους στην διαδικτυακή εφαρμογή του Μέτρου (https://p2.dikaiomata.gr/M1019).
Κατά των αποτελεσμάτων της πληρωμής εκκαθάρισης και σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 21 της ανωτέρω απόφασης, οι παραγωγοί δύναται να υποβάλλουν σχετική ενδικοφανή προσφυγή, αρχής γενομένης από την Δευτέρα (22 Ιουνίου 2020) και εντός πέντε (5) εργασίμων ημερών, δηλαδή έως και την Παρασκευή (26 Ιουνίου 2020), ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος της Δράσης με τη χρήση των προσωπικών τους κωδικών.
Με την ενδικοφανή προσφυγή οι παραγωγοί δύνανται να προβάλουν αντιρρήσεις κατά των ευρημάτων (κωδικών) που έχουν προκύψει κατά την πληρωμή της εκκαθάρισής τους. Παράλληλα, οφείλουν να κινήσουν τις απαραίτητες διοικητικές ενέργειες για τη διόρθωση των δεδομένων στη/στις μηχανογραφική/ές βάση/εις μέσω της/των οποίας/οποίων πραγματοποιείται/ούνται από το ΠΣ οι διασταυρωτικοί έλεγχοι. Ως εκ τούτου δεν αποτελεί αντικείμενο ελέγχου από επιτροπή στο πλαίσιο του Μέτρου.
Για τη διευκόλυνσή τους, οι δικαιούχοι μπορούν να συμβουλεύονται το σχετικό εγχειρίδιο χρήσης που υπάρχει αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ: Εγγραφή και Πρόσβαση στις Online εφαρμογές του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου