Γιωργο καλημερα...Σημερα εκανα μετρηση των ΔΥΟ ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΓΟΡΑΣ ΦΙΣΚΑΡΔΟΥ[ ΙΘΑΚΗΣ] και ΑΝΩΓΗΣ [ΣΑΜΗΣ],που δειχνουν οτι και στα δυο αυτα ΚΕΝΤΡΑ ,ειναι ΠΟΛΕΙΣ - ΔΗΜΟΙ,εχουν συνοδια μεταξυ τους ,εποχης ΙΛΙΑΔΑΣ και εχουν ΘΕΟ προστασιας τον η' την ΑΛΦΑ [Εννοει την ΑΘΗΝΑ.Επι πλεον τα δυο ΑΝΑΚΤΟΡΑ τους ειναι ΔΙΔΥΜΟΙ [ εννοει ανακτορα] Ομως της ΙΘΑΚΗΣ στο ΙΣΩΜΑ και της ΣΑΜΗΣ σε ΥΨΩΜΑ. Τα δυο ΚΕΝΤΡΑ απεχουν μεταξυ τους 5994,25 μετρα.Καλη Κυριακη..!!!
αφιερωμενο στο Ροκκο με τιτλο! για το Ανάκτορο τού Ευρυλοχου(θιακι).
Το παλάτι του Ευρύλοχου στη σημερινή Ιθάκη (Σάμος) μπορεί να ισχύει, αν και η Κεφαλλονίτικη Σάμη (Σάμος) λόγω καταγωγής ονομασίας φαίνεται παλαιότερη από την Ιθάκη και αφού ο πατέρας φυσιολογικά του Ευρύλοχου Αγκαίος έφυγε προς το Αιγαίο (Σάμος), ο Ευρύλοχος θα μπορούσε να μένει και στα Κεφαλλονίτικα παλάτια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕκτός βέβαια αν είχε και άλλα αδέλφια.
Περί Φισκάρδου = Ιθάκη τώρα, τα πράγματα έχουν μια όχι εύκολη λογική.
Τί ασφάλεια θα μπορούσε να έχει μία πόλη σε ένα τόπο φυσικά ανοχύρωτο στη καρδιά των τότε πειρατικών επιχειρήσεων του Ιόνιου πελάγους??
Ένα καστράκι που θα τρέχαν όλοι μέσα για να σωθούνε ή κάνανε νυχθημερόν σκοπούν (βάρδια επιφυλακής) καμμιά δεκαριά γαλέρες μιλτοπάριες στο λιμάνι του Φισκάρδου??
Έπειτα η Ιθάκη είχε πηγές, που όμως το υπέδαφος της Βόρειας Ερίσσου δεν βοηθά αντίθετα με το Νοτιοδυτικό της τμήμα.
Και κάτι λίγο άσχετο βέβαια, η Κτιμένη (αδελφή του Οδυσσέα) δεν είναι και σίγουρο ότι είχε παντρευτεί τον Ευρύλοχο. Ο Ευστάθιος το «απεφάσισε» σε σχόλιό του επί της Οδύσσειας το έτος 1.200 μχ., χα χα.
Τώρα με ευκείους τσου περίεργους υπολογισμούς μπας και μπορώ να εύρω αν ήτανε πατέρας μου ο κανονικός γιατί δε του μοιάζω καθόλου ορές! Χα χα
Έ να βάλουμε και λίγο κεφαλλονίτικο χιούμορ μπας και τη βγάλουμε στεγνή με όλα αυτά που μας ψυχοπλακώνουν γύρω μας.
Σπ.Ρόκκος
Thodoris Androutsopoulos
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιωργος Γκιαφης Γιώργο, διάβασα το σχόλιο του κ. ΡΟΚΚΟΥ. Στο κείμενο μου έκανα κι ένα λάθος. Την Εξωγη την έγραψα Ανωγη??? Πως μου ξέφυγε. Ο φίλος μας έχει ένα μικρό λάθος. Η περιοχή του Φισκαρδου, τους έχει μπερδέψει ότι δε ήταν οχυρωμενη. Κι όμως πολλά χρόνια πριν σε τουριστικό φυλλάδιο της περιοχής αναφέρει προς τα δυτικά της Ερισσου( μεταξύ και προς Αντιπατα είχαν βρεθεί τμήματα κυκλωπειων τειχων.). Όσο για τα νερά, σήμερα έχουν λιγοστεψει?? Αυτό πρέπει να το πουν ειδικοί. Χθες όταν έστειλα σε σένα το κείμενο με το χάρτη που δεν είδες, το έστειλα και στο δημοσιογράφο Γ. Λεκακη. Μου απάντησε να το βάλει ως Ανάκτορο τού Φισκαρδου, ένα από τα Ανακτορα του Οδυσσέα. Είπε ότι σε κάθε νησί του είχε και Ανάκτορο. Τώρα καταλαβαίνεις, ερμηνεία... ειδικών. Επιμένει ότι αυτό στην Εξωγη ανήκει στον Οδυσσέα κι όχι στον Ευρυλοχο. Κι επειδή έχει αντίθετη γνώμη ΔΕΝ το δημοσιεύει ως Ανάκτορο τού Οδυσσέα. Συμμετειχε στις ανασκαφες και γνωρίζει ότι όντως εκεί είναι του Οδυσσέα.. Πόσα πρέπει να καταλαβαίνει κάποιος, ότι το μικρό νησί Θιακι σε σχέσει με την Κεφαλονια υπάρχουν ΜΕΓΑΛΕΣ διάφορες. Ποιος θα μας πει εκεί στη μικρή Ιθάκη η' Θιακι, που βρίσκονταν, ο ΚΕΦΑΛΟΣ, ο Αρκεισιος, ο Λαέρτης, ο Οδυσσέας, ο Τηλέμαχος, ο Ευμαιος και τόσοι άλλοι, που είναι οι τάφοι τους. Όλοι έγιναν καταπληκτικοι αρχαιολόγοι.. Πάντως δε νομίζω να ξανά αναφερθώ στον Οδυσσέα, μέχρι να βρεθεί κάτι. Η θέση μου ισχύει. ΟΜΗΡΙΚΉ ΙΘΑΚΗ=ΦΙΣΚΑΡΔΟ και ΌΛΗ η χερσόνησος της Ερισσου. Γνωρίζω ΟΛΕΣ τις θέσεις με τις συντεταγμένες τους. Η Ομήρου Ιλιάδα, είναι πολύ πριν κάθε άλλου εντύπου. Όλοι τους παίρνουν θέσεις από επόμενους συγγραφείς. Μέχρις εδώ ΌΛΑ καλά. Σας εύχομαι Καλά Χριστούγεννα. Υγεία σε όλους σας.!!!Επομένως φίλε Γιώργο, θα συνεχίσω να γράφω για θέματα εκτός Ομηρικης ΙΘΑΚΗΣ. Κι έχω ξέρεις τόσα πολλά για όλη την Ελλάδα. Σου έχω αναφέρει ότι πέραν των ταφων του Ατρέα και συζύγου του στις Μυκήνες ΔΕΝ ΈΧΟΥΝ Βρεθει θέματα του Τρωικου. … Δείτε περισσότερα
Γιωργος Γκιαφης
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυντάκτης
αυτο που στην δικη σου θεωρεια σεβομαι ειναι η αναφορα στην ομηρικη ιθακη οτι εχει δυο βουνα ,,και εσευ ισχυριζεσαι οτι το νηριτο ειναι ο Αινος και τον Νηιον το καλο ορος ,, που σαν θεωρεια ειναι βασιμο!(Εφοσον συμφωναμ,ε Ιθακη= ολοκληρη η Κεφαλονια
·
Στην δικη μας παλι θεωρεια,, ειναι και λογο του Παχνιου,,, και την ονομασιας Προ-νηιοι το Νηιον ειναι εδω, με τον βοχυνα να ειναι το Ρειθρον, και φυσικα νηριτο παλι ο Αινος
«Πάντως δε νομίζω να ξανά αναφερθώ στον Οδυσσέα, μέχρι να βρεθεί κάτι».
ΑπάντησηΔιαγραφήΆσχημο λίγο αυτό γιατί ουδείς φορέας ή υπηρεσία φαίνεται να θέλει να ασχοληθεί σοβαρά με κάτι τέτοιο.
Από τα απίστευτα μα όμως αληθινά αγαπητέ κ. Ανδρουτσόπουλε!
Εγώ πάντως μέχρι τα μπάζα από τον Ιανό έψαχνα μήπως και βρω κάτι. Χα χα.
Να σας ευχαριστήσω για ό,τι πάρα πάνω από τα συνήθη μας κάνατε να σκεφτούμε, ας ελπίσουμε ότι δεν θα εφαρμόσετε απόλυτα την απομάκρυνση από τον Οδυσσέα, να είστε πάντα καλά και ας ελπίσουμε τα μελλοντικά Χριστούγεννα θα είναι καλύτερα από τα φετινά…
Θα σου στειλω σε μειλ, δυο αρχει που βρηκα,, να τα μελετησεις στις γιορτες
Διαγραφή