Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020

Θεόφιλος: “Θα έχουμε πολλές εντάξεις έργων το 2021. Τα χρήματα για έργα θα είναι περισσότερα απ’ όσα ήταν τα τελευταία 10 χρόνια!” 29 Δεκεμβρίου 2020

 


Εγκρίθηκε, όπως είναι ήδη γνωστό, το Τεχνικό Πρόγραμμα του 

Δήμου Αργοστολίου για το 2021.

Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος έδωσε συγχαρητήρια στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για την συνεχή & σκληρή δουλειά τους στην εκπόνηση μελετών και προανήγγιλε ότι μέσα στην επόμενη χρονιά θα υπάρξουν πολλές εντάξεις έργων.

Είπε ότι “Σεβαστήκαμε αυτό που ζητάει η αντιπολίτευση για να εντάξουμε την ΣΑΤΑ σε μια ενιαία μελέτη για να ξεκινήσει με 352.000 ευρώ η δημοτική οδοποιία του Δήμου Αργοστολίου” και πρόσθεσε “Μελέτες ο Δήμος έχει αυτή την στιγμή πάρα πολλές. Όλα τα παλεύουμε και τα κυνηγάμε. Κυνηγάμε να υλοποιήσουμε έργα στο πρόγραμμα “Φιλόδημος”.
Υπάρχουν 14 Κωδικοί ανοικτοί στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” και σε όλα προσπαθούμε να υποβάλουμε μελέτες. Τα χρήματα για τα έργα για τα οποία σκοπεύουμε να υποβάλουμε προτάσεις, ξεπερνούν τα 30 εκατομμύρια ευρώ. Πρέπει να αναγνωρίσουμε αυτό το σοβαρό έργο που γίνεται από την Τεχνική Υπηρεσία. Εμείς θέλουμε να εντάξουμε έργα, γιατί αυτό είναι και το ζητούμενο.
Θα είμαστε στην ευχάριστη θέση μέσα στο 2021 να έχουμε πολλές εντάξεις έργων. Τα χρήματα για έργα το 2021 θα είναι περισσότερα απ ο,τι ήταν τα τελευταία 10 χρόνια.”

Απάντησε και στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι δεν έχει γίνει διαβούλευση για το Πρόγραμμα: “η ΣΑΤΑ είναι προϊόν διαβούλευσης με τους προέδρους. Και είναι η πρώτη χρονιά που εφαρμόζουμε την ΣΑΤΑ. Είναι πιστά οι επιθυμίες των τοπικών συμβουλίων. Όλα τα έργα είναι προϊόντα διαβούλευσης”

Απάντησε επίσης και στην απαίτηση της αντιπολίτευσης να αποσυρθεί το Τεχνικό Πρόγραμμα: “Δεν το καταλαβαίνω. Κάθε χωριό θα πάρει τα χρήματα που δικαιούται. Και θα τα ενισχύσουμε και θα εκτελέσουμε τα έργα. Η Τεχνική Υπηρεσία έκανε έναν αγώνα, μέσα στην πανδημία,όταν είχαν παραλύσει τα πάντα και έφτιαχνε τη μία μελέτη, πίσω απο την άλλη, για να πηγαίνουμε να διεκδικούμε χρήματα.”

Επίσης αναφέρθηκε σε μία σειρά από έργα που έχουν δρομολογηθεί όπως η αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων στο δίκτυο ύδρευσης του Δήμου, τον Βιολογικό Λειβαθούς, τις παραλίες του Δήμου, τις αναπλάσεις στο Αργοστόλι, την γεώτρηση στα Ομαλά, την οδοποιία του Δήμου και τόνισε: “ο δήμος έχει έναν σχεδιασμό. Δεν έχει λογική να αναβάλουμε κάτι. Το σύνθημα για μένα είναι “να τρέξουμε να προλάβουμε”. Και πρέπει να συνεργαστούμε όλοι σε αυτό”

πηγη  kefaloniamagazine.gr  και ακουστε και το ηχητικο στο inkefalonia

Ε Δ Ω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου