Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020

Επεισοδιακά κλείνει για την Κεφαλονιά το 2020 με μια μεγάλη επιτυχία της Αστυνομίας. Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στη τοπική κοινωνία ιδιαίτερα στο Ληξούρι με τα ονόματα των συλληφθέντων ως μέλη συμμορίας διακίνησης ναρκωτικών.  Άναυδοι έχουμε μείνει όλοι καθώς πρόκειται για άτομα υπεράνω κάθε υποψίας, άτομα του μεροκάματου.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες συνεχίζονται οι συλλήψεις οι οποίες έχουν ξεπεράσει τις 30!!! από κάθε σημείο της Κεφαλονιάς. Η Αστυνομία «ξηλώνει» ολόκληρο το πρωτοφανές δίκτυο, καλλιέργειας και διανομής ναρκωτικών ουσιών σε όλο το νησί.

ΠΗΓΗ  KEFALONIAPRESS.GR

KAI AΠΟ INKEFALONIA.GRΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε συστηματικά κοκαΐνη και ακατέργαστη κάνναβη στο νησί της Κεφαλονιάς

Συνελήφθησαν 6 μέλη της οργάνωσης

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, (1.200) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, (53)  γραμμάρια κοκαΐνης, το χρηματικό ποσό των (49.780) ευρώ και (6) κινητά τηλέφωνα

Σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Η εγκληματική οργάνωση δρούσε κυρίως στις περιοχές του Αργοστολίου και του Ληξουρίου και το συνολικό όφελος από τη συστηματική διακίνηση ναρκωτικών ουσιών εκτιμάται ότι ανέρχεται στις (70.000) ευρώ

Εξαρθρώθηκε, έπειτα από εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου, εγκληματική οργάνωση που ενέχεται στη συστηματική διακίνηση κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης στο νησί της Κεφαλονιάς.

Ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση, στο νησί της Κεφαλονιάς,  συνελήφθησαν, χθες (30.12.2020), κατά τις απογευματινές ώρες, έξι ημεδαποί, από τους οποίους πέντε άνδρες και μια γυναίκα και σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της συγκρότησης-διεύθυνσης-συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της προμήθειας-κατοχής-μεταφοράς-αποθήκευσης-διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, όπου περιλαμβάνεται ένας ακόμη συνεργός τους ο οποίος αναζητείται.

Κατά τη μεθοδική αστυνομική έρευνα, η οποία διήρκεσε για χρονικό διάστημα πέραν των τεσσάρων μηνών –από τον Αύγουστο 2020- και τη χρήση φυσικών και τεχνικών μεθόδων, διευκρινίστηκαν-προσδιορίστηκαν:

 • η δομή και η σύνθεση της εγκληματικής οργάνωσης,
 • ο ρόλος των μελών και η ιεραρχική τους σχέση,
 • οι μεταξύ τους συνεργασίες και διασυνδέσεις,
 • ο τρόπος – μεθοδολογία δράσης τους (modus operandi) και
 • χαρτογραφήθηκε το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας.

Συνολικά, κατά το διάστημα που διήρκησε η αστυνομική έρευνα εκτιμάται ότι η εγκληματική ομάδα διέθεσε σε ουσιοεξαρτημένα άτομα τουλάχιστον (500) γραμμάρια κοκαΐνης και (2.000) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, με χρηματικό όφελος που προσδιορίζεται περίπου στις (70.000) ευρώ.

Τον ηγετικό ρόλο είχε ένας από τους συλληφθέντες, ο οποίος ως κύριος αποδέκτης των ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών συντόνιζε την περαιτέρω δράση των μελών όσον αφορά την ασφαλή προμήθεια, απόκρυψη και διακίνηση των ναρκωτικών.

Επιπλέον, το μέλος της εγκληματικής ομάδας που αναζητείται, ανέπτυξε δράση στην περιοχή της Αττικής, αναζητώντας ποσότητες κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης, σε συμφέρουσες τιμές, τις οποίες στη συνέχεια απόστελλε κεκαλυμμένα –με χρήση ψευδών στοιχείων- στον αρχηγό της ομάδας, με εταιρεία μεταφορών.

Στο πλαίσιο της συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, χθες (30.12.2020), πραγματοποιήθηκαν, παρουσία δικαστικού λειτουργού, έρευνες σε (5) οικίες και σημεία απόκρυψης ναρκωτικών ουσιών, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, συνολικά:

 • (53) γραμμάρια κοκαΐνης
 • (1.200) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης
 • το χρηματικό ποσό των (49.780) ευρώ
 • (2) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας
 • (2) ναρκωτικά δισκία
 • (6) κινητά τηλέφωνα
 • (1) μεταλλικός σπαστήρας

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλληνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου