Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

Aυξάνεται η θητεία στον στρατό

 


Σημαντικές αλλαγές δρομολογούνται στον στρατό μέσα στο 2021. Σύμφωνα την στήλη «Βηματοδότης» η θητεία αναμένεται να αυξηθεί στους 12 μήνες για τον Στρατό Ξηράς και για το Πολεμικό Ναυτικό και για την Πολεμική Αεροπορία.

Στο υπουργείο Άμυνας μελετούν όλα τα ενδεχόμενα για το πότε μπορεί να γίνει αυτή η αλλαγή στη διάρκεια της θητείας. Πρόκειται άλλωστε για κάτι που είχε προαναγγείλει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά τη διάρκειας της συνέντευξης τύπου της ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός είχε τονίσει ότι εξετάζονται αλλαγές στην στράτευση. Είχε υπογραμμίσει μάλιστα ότι η θητεία δεν πρόκειται να αυξηθεί πάνω από 12 μήνες.

Παράλληλα, όπως σημειώνει ο «Βηματοδότης» εξετάζεται το ενδεχόμενο υποχρεωτικής στράτευσης στα 18 έτη. Πρόκειται για κάτι που είχε τονίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέροντας πώς «θα μπαίνουν όλοι την ίδια ηλικία και αν κάποιος έχει περάσει στο πανεπιστήμιο, όπως γίνεται σε Κύπρο και Ισραήλ, θα μεταθέσει την είσοδό τους για ένα χρόνο και θα υπηρετήσει τη θητεία του στα 18».

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα αναμένονται οριστικές αποφάσεις το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο «Βηματοδότης»:

«Το 2021 φέρνει ανάμεσα στα άλλα και οριζόντια αύξηση της στρατιωτικής θητείας στους 12 μήνες και για τον Στρατό Ξηράς και για το Πολεμικό Ναυτικό και για την Πολεμική Αεροπορία. Οι οριστικές αποφάσεις για το πώς θα γίνει η αύξηση και κυρίως από πότε αυτή θα ισχύσει, δηλαδή από ποια ΕΣΣΟ, εξετάζονται με πολύ μεγάλη προσοχή από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Άλλωστε την αναγγελία για την αύξηση της θητείας την έκανε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, προτού πάρει την απόφαση, μελετά τις εισηγήσεις των επιτελείων και όλες τις παραμέτρους που θα έχει αυτή αύξηση και για τις Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και για την κοινωνία. Παράλληλα, μαθαίνω ότι η υποχρεωτική στράτευση στα 18 δεν έφυγε από τη ατζέντα των συζητήσεων. Παραμένει, όπως αρμοδίως με πληροφορούν, στο τραπέζι και μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021 θα ληφθεί η οριστική απόφαση».

Πηγή: aftodioikisi.gr & kefaloniamagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου