Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020

Οι δήμοι της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης δημιουργούν τον αναπτυξιακό Οδυσσέα

 Ένας νέος Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης συστήνεται από τους Δήμους της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, με την επωνυμία ΟΔΥΣΣΕΑΣ Α.Ε. Σκοπός είναι, η επιστημονική, συμβουλευτική και τεχνική υποστήριξη των δήμων Αργοστολίου, Σάμης και Ιθάκης, άλλων οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και των ενώσεών τους, με στόχο τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των βασικών υποδομών τους, προκειμένου να καταστεί εφικτή η βιώσιμη ανάπτυξη και να προωθηθεί η ασφάλεια και η ποιότητα ζωής των πολιτών.

Μεταξύ άλλων, η ΟΔΥΣΣΕΑΣ Α.Ε. στοχεύει στην επανεκκίνηση της κοινωνικής και οικονομικής ζωής, στην εξομάλυνση των συνεπειών που έχουν προκληθεί εξαιτίας του κορωνοϊού, και κατ’ επέκταση στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και της τοπικής οικονομίας.

Όσον αφορά στον τομέα του τουρισμού, θα αναπτυχθούν δράσεις όπως είναι η μελέτη, καταγραφή, έρευνα και αξιολόγηση των υφιστάμενων δομών και προβλημάτων σχετικά με την οικονομική και τουριστική δραστηριότητα. Παράλληλα, προβλέπεται ο σχεδιασμός και η εφαρμογή αποτελεσματικών μεθόδων και δράσεων για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και τον εμπλουτισμό της τουριστικής εμπειρίας, η ανάδειξη του ιστορικού πλούτου, της πολιτιστικής κληρονομιάς και της πολιτιστικής ταυτότητας των επιλεγμένων περιοχών παρέμβασης, η τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας και απασχόλησης, η προσέλκυση επενδύσεων, καθώς και η ανάπτυξη νέων μορφών εναλλακτικού τουρισμού, όπως είναι η τεχνική υποστήριξη για την αδειοδότηση και κατασκευή δικτύου καταδυτικών πάρκων και υδατοδρομίων.

Πηγή: tornosnews.gr &  kefaloniamagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου